De 10 beste Battle Royale-spellen van 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste Battle Royale-spellen van 2022
De 10 beste Battle Royale-spellen van 2022
Anonim

Het populaire Battle Royale-genre van videogames omvat per definitie een wedstrijd waarbij talloze deelnemers strijden totdat één deelnemer de overwinnaar blijft.

Sommige populaire Battle Royales combineren de eigenschap "last person standing" met andere genres zoals de platformgame of een puzzelspel, en bij andere is er absoluut geen sprake van vuurgevechten.

Wat de gameplay-stijl ook is, we hebben de beste Battle Royale-games voor PS4, Xbox One, Nintendo Switch, pc en mobiel verzameld.

Beste algemeen: PlayerUnknown's Battlegrounds

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Revolutionaire gameplay-concepten.
  • Ingewikkelde en bevredigende vuurgevechten.

Wat we niet leuk vinden

Diverse technische problemen.

Beschikbaar voor:

  • PC
  • Xbox One
  • PlayStation 4
  • Google Stadia
  • Mobiel

Degenen die geïnteresseerd zijn om het genre te betreden, willen misschien beginnen met de voorloper van de Battle Royale-rage. Deze game met 100 spelers, beter bekend als PUBG, begon als een mod voor andere games zoals ARMA 2 en DayZ door game-ontwikkelaar Brendan "PlayerUnknown" Greene. Veel van de concepten en gameplay-elementen die moderne Battle Royale-games gebruiken, werden voor het eerst geconceptualiseerd in PUBG, van de krimpende cirkel, het belang van plunderen en de opties van solo, duo's of squadron-gebaseerde matchmaking. Begonnen als een obscure release voor vroege toegang op Steam, nam het publieke bewustzijn van PUBG toe dankzij de interesse van streamers en andere online influencers. Het genuanceerde vuurgevecht en de pure opwinding van het behalen van de overwinning hielp PUBG, dat in wezen een indiegame was, een aantal Game of the Year-onderscheidingen van verschillende publicaties te winnen.

Met de steun van een groter ontwikkelingsteam en investeringen van het Chinese bedrijf Tencent Games, is PUBG uitgebreid van pc naar andere platforms; de game is ook beschikbaar om te spelen op Xbox One en PlayStation 4. Daarnaast is er een aparte Android- en iOS-versie van PUBG, met de toepasselijke titel PUBG Mobile. PUBG heeft een aantal verschillende kaarten toegevoegd om op te spelen, samen met een "evenementmodus" die modifiers aan de gameplay toevoegt. Hoewel het voor die tijd revolutionair was, is PUBG vanuit technisch oogpunt verbleekt in vergelijking met bugs en andere prestatieproblemen. Deze problemen zijn vooral duidelijk in de consoleversies van PUBG, die niet zo geoptimaliseerd zijn als de originele pc-versie.

Beste sociale platform: Fortnite Battle Royale

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ingewikkeld systeem voor bouwsystemen.
  • Heldere en gezinsvriendelijke graphics.

Wat we niet leuk vinden

  • Standaard en algemeen vuurgevecht.

Beschikbaar voor:

  • PC
  • PlayStation 4
  • Xbox One
  • Nintendo Switch
  • Mobiel
  • Mac

De meest populaire Battle Royale-titel in de gaminggemeenschap is ook een bonafide hit die de mainstream heeft bereikt buiten videogames. Fortnite begon als een langlopend project met vuurgevechten met vier spelers tegen een legioen zombies, allemaal verbeterd met het verzamelen van middelen en het bouwen van forten. In een opwelling creëerde ontwikkelaar Epic Games een Battle Royale-modus die Fortnite-gameplay combineert met de regels van PUBG, simpelweg getiteld Fortnite Battle Royale. De originele versie van Fortnite zou met terugwerkende kracht Fortnite: Save the World heten, en het gratis te spelen Fortnite Battle Royale ging een eigen leven leiden.

Fortnite's cartoonachtige kunststijl heeft de game een stuk toegankelijker gemaakt voor een jonger publiek, ondanks alle schietpartijen en het algemene geweld. Het is echter een bloedeloze aangelegenheid en kinderen zijn meer aangetrokken tot het fortgebouw, samen met de emotes en dansen die je je personage kunt laten doen. Net als PUBG zullen 100 spelers op een eiland vallen en schilddrankjes, geweren en andere items oppakken om hen te helpen overleven als de "storm" nadert. In de jaren sinds de lancering van Fortnite Battle Royale is de game geëvolueerd tot een sociale platform-live-evenementen worden nu gehouden in Fortnite-sessies, waaronder filmvertoningen en liveconcerten van artiesten als Travis Scott. De kaart van Fortnite evolueert voortdurend, waardoor de gameplay en verkenning fris blijven, en spraakmakende cross-overs met merken zoals Marvel blijven jonge spelers aantrekken.

Beste op helden gebaseerde game: Apex Legends

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Originele en leuke personages om uit te kiezen.
  • Vloeiende en op momentum gebaseerde beweging.

Wat we niet leuk vinden

Geen permanente optie voor solo spelen.

Beschikbaar voor:

  • PC
  • PlayStation 4
  • Xbox One
  • Nintendo Switch
  • iOS
  • Android

Respawn Entertainment bevat ontwikkelaars die betrokken waren bij het maken van de allereerste Call of Duty-games, en dankzij de nieuwe samenwerking van het bedrijf met uitgever EA kon Respawn de veelgeprezen Titanfall-serie maken. De fictieve wereld van Titanfall is gebaseerd op sci-fi-concepten, met personages met speciale krachten en de samenleving wordt gedomineerd door een gewapend bedrijfsconflict. Het gratis te spelen Apex Legends speelt zich af in dit fictieve universum, maar gaat de strijd aan met de royale strijd met een unieke benadering van personageontwerp. De "legendes" van dit spel hebben allemaal verschillende persoonlijkheden en krachten, zoals de genezer Lifeline, de hologram-gebruikende Mirage en de tracker die bekend staat als Bloodhound.

Hoewel Apex Legends veel van dezelfde concepten behoudt als andere Battle Royale-games, zoals op een eiland vallen en plunderen voor wapens, zijn er een aantal levenskwaliteitsfuncties van de gameplay die een revolutie teweeg hebben gebracht in het genre. Eerst en vooral was het ping-systeem van Apex Legends een game-changer, waarbij spelers items, gebieden en vijanden konden markeren voor hun teamgenoten, en je personage geeft een spraakregel die context toevoegt aan wat spelers pingen. Apex Legends is ook een van de eerste Battle Royale-games met een soort revivalsysteem om gevallen spelers terug te brengen. Net als zijn concurrenten op de markt, maakt Apex Legends veel gebruik van cosmetica en personage-skins, maar als spelers affiniteit hebben met een van de personages in dit spel, zijn ze misschien meer geneigd om geld uit te geven om hun favoriete Legend er zo goed mogelijk uit te laten zien dat zouden ze kunnen zijn.

Beste militaire shooter: Call of Duty: Warzone

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Verfijnde Call of Duty vuurgevechten.
  • Grote open ruimtes en talloze mogelijkheden om te doorkruisen.

Wat we niet leuk vinden

Lange wedstrijdtijd.

Beschikbaar voor:

  • PC
  • PlayStation 4
  • Xbox One

De Call of Duty-serie had al geprobeerd de Battle Royale-ring te betreden, met Treyarch's 2018 Call of Duty: Black Ops 4 met een Battle Royale-modus genaamd Blackout. De volgende game in de serie, Call of Duty: Modern Warfare van de originele franchise-ontwikkelaar Infinity Ward, had een andere en veel succesvollere benadering van de Battle Royale. Met de titel Warzone, werd Infinity Ward's kijk op het genre niet alleen opgenomen in Modern Warfare, maar ook als een aparte gratis te spelen download. Het aantal spelers is hoger dan dat van andere Battle Royales, met maximaal 150 spelers tegelijk op de kaart. Nadat ze in het spel zijn gedood, hebben spelers de kans om terug te keren naar de wedstrijd door te vechten in één-op-één-wedstrijden in de "Goelag". Er is een uitgebreid valutasysteem waarmee spelers upgrades, luchtsteun en de mogelijkheid om teamgenoten terug te halen kunnen kopen.

Gevechtsontmoetingen in Call of Duty: Warzone zijn opwindend, hoewel de standaard wedstrijdduur een totaal ander tempo aanhoudt dan dat van de traditionele Call of Duty-multiplayer. Standoffs zijn gespannen en de rol van voertuigen zoals vrachtwagens, ATV's en vooral helikopters kan de dynamiek opschudden. De titel van Infinity Ward was ook de eerste Call of Duty die platformonafhankelijk spelen en progressie ondersteunde, zodat spelers hetzelfde account en dezelfde uitrustingen kunnen gebruiken tussen pc, Xbox en PlayStation. Warzone is een evoluerend platform dat uitgever Activision wil ondersteunen in verschillende Call of Duty-games; Treyarch's 2020-titel Call of Duty: Black Ops Cold War zal bijvoorbeeld Warzone integreren, met de Battle Royale met behulp van wapens en andere elementen uit de set-shooter uit de jaren 80.

Beste puzzelspel: Tetris 99

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Boeiende klassieke Tetris-gameplay.
  • Snelle en verslavende rondes.

Wat we niet leuk vinden

Geen opties om met vrienden te groeperen.

Beschikbaar voor:

Nintendo Switch

Toen het eenmaal duidelijk was dat het Battle Royale-genre snel in populariteit toenam, maakten veel waarnemers terloopse grappen dat games als Tetris Battle Royale-varianten zouden moeten hebben. Blijkbaar nam Nintendo sommige grappen te serieus, en het bedrijf bouwde uiteindelijk een formidabele battle royale exclusief voor Nintendo Switch-spelers. Tetris 99 heeft 99 mensen die tegelijkertijd Tetris spelen, hoewel op een nogal moordende manier. Met behulp van de analoge sticks kun je je richten op concurrerende spelers; als je lijnen maakt en combo's verzamelt, stuur je vuile Tetris-blokken naar de spelers die je target, waardoor ze minder ruimte hebben om mee te spelen en ze vatbaarder worden voor knock-out. Naarmate er minder spelers overblijven, versnelt het speltempo in een alarmerend tempo.

Voor degenen die op zoek zijn naar een nog moeilijkere uitdaging, is de Tetris 99 Invictus-spelmodus exclusief voor spelers die een standaardspel van Tetris 99 hebben gewonnen, zodat spelers weten dat ze zullen strijden tegen de beste van de besten. Tetris 99 is gratis bij een abonnement op de Nintendo Switch Online-service, maar extra betaalde downloadbare content maakt Tetris-wedstrijden mogelijk tegen computergestuurde spelers of lokaal met een andere menselijke speler. Thematoernooien komen en gaan voor Tetris 99, meestal rond andere recent uitgebrachte Nintendo-spellen, waardoor het bord een unieke esthetiek en achtergrondmuziek krijgt. Daarnaast is er een Team Battle-modus waarin vier teams van elk 25 spelers het tegen elkaar opnemen.

Beste hindernissenparcours: Fall Guys: Ultimate Knockout

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eigenzinnige en onvoorspelbare scenario's.
  • Leuke opties voor maatwerk.

Wat we niet leuk vinden

Constante stroom van cheaters.

Beschikbaar voor:

  • PC
  • PlayStation 4

Waarschijnlijk de meest eigenzinnige Battle Royale-game die er is, is Fall Guys: Ultimate Knockout van ontwikkelaar Mediatonic en uitgever Devolver Digital. Fall Guys lijkt meer op competitie-tv-shows Wipeout en American Ninja Warrior in plaats van een traditionele shooter te zijn: elke speler bestuurt een aanpasbaar boonachtig personage en racet naar het einde van een hindernisbaan. Elke wedstrijd, of een "show", zal uit verschillende rondes bestaan, met een willekeurige selectie van excentrieke spellen om te spelen. Met overdreven ragdoll-fysica is het een hilarisch gezicht om deze kleine bonenvrienden samen te zien komen en om te vallen, vooral als ze proberen obstakels te overwinnen zoals zwaaiende hamers, vliegend gigantisch fruit en draaiende platforms. Elke ronde is bedoeld om het aantal spelers, dat maximaal 60 deelnemers heeft, verder terug te dringen.

Sommige van deze rondespellen hebben heel verschillende formaten - naast de racegames, bevatten een aantal van de middelste spellen een element van teamwerk. In een game spelen bijvoorbeeld drie teams tegen elkaar, die elk hun eigen gigantische bal helemaal naar het einde van een doel proberen te duwen. Halverwege de ronde kunnen spelers de voortgang van de andere spelers hinderen en belemmeren. Het is pure chaos en veel van de gameplay vereist vertrouwen in je teamgenoten en stille communicatie. Helaas moet je je in de laatste ronde tegen iedereen keren, aangezien er maar één speler de Kroon kan pakken. En zorg ervoor dat je die kronen bewaart, want ze vormen de valuta voor het kopen van cosmetica en kostuums voor je ronde kleine Fall Guy.

Beste kunststijl: Spellbreak

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Originele op magie gebaseerde gevechten.
  • Geïnspireerde en aansprekende art direction.

Wat we niet leuk vinden

Gebrek aan nieuwe en evoluerende inhoud.

Beschikbaar voor:

  • PC
  • PlayStation 4
  • Xbox One
  • Nintendo Switch

Hoe leuk Battle Royale-games ook mogen zijn, sommige spelers kunnen genoeg krijgen van het constante vuurgevecht en geweld dat bij het genre hoort. Hoewel Spellbreak van ontwikkelaar Proletariat misschien enkele van de belangrijkste elementen van Battle Royales heeft, inclusief de kaart, plunderingen en squadrongevechten, heeft dit op fantasie gebaseerde spel personages die magie gebruiken in plaats van kogels. Voordat spelers een gevecht aangaan, kiezen ze een van de verschillende elementaire handschoenen om uit te rusten met vuur, ijs, wind, gif, steen en bliksem zijn de opties. Op de kaart kunnen spelers een secundaire handschoen oppakken; de leuke gimmick hier is dat deze elementen met elkaar kunnen communiceren om aanvallen te verbeteren. Stuur een golf giftig gas naar vijanden en steek het vervolgens aan met bijvoorbeeld een vuurstoot.

Bovendien geven runen spelers speciale vaardigheden, zoals teleportatie en vliegen. Door over de kaart te scrollen, worden de basisstatistieken van spelers geüpgraded. Zonder munitie om je zorgen over te maken, zijn aanvallen en vaardigheden alleen afhankelijk van een cooldown. Maar het fantasiethema is niet alleen van toepassing op de gameplay, maar ook op de visuals. In tegenstelling tot de meer realistische Battle Royale-spellen, heeft Spellbreak een kleurrijkere en fantastischere kunststijl. In plaats van zijn inspiratie te halen uit PUBG, vond Spellbreak zijn inspiratie uit arcade-achtige titels zoals Unreal Tournament en Quake, en de gewaagde kunststijl neemt notities van anime, het werk van Hayao Miyazaki, shows zoals Avatar: The Last Airbender en The Legend van Zelda: Breath of the Wild.

Beste platformgame: Super Mario Bros. 35

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Biedt een nieuw perspectief op een klassiek spel.
  • Herhaling stelt spelers in staat om geleidelijk te verbeteren.

Wat we niet leuk vinden

Alleen speelbaar voor een beperkte tijd.

Beschikbaar voor:

Nintendo Switch

Om het 35-jarig jubileum van de Super Mario-serie te vieren, heeft Nintendo een ongewone en speciale Battle Royale uitgebracht, gebaseerd op de allereerste Super Mario Bros.-platformgame. De opzet en het vechtsysteem lijken erg op die van Nintendo's eigen Tetris 99 - deze Mario Battle Royale heeft in totaal 35 spelers die allemaal tegelijk een spelletje Super Mario Bros spelen. Er is een vrij korte tijdslimiet en spelers zullen vijanden moeten verslaan en power-ups moeten krijgen om hun timer te verhogen. Als spelers erin slagen door levels te komen, sturen ze vijanden zoals Goombas, Koopas en zelfs af en toe een Bowser naar gerichte spelers. Ondertussen zullen spelers te maken krijgen met de vijanden die andere spelers naar hen sturen - deze eens zo bekende Super Mario Bros. niveaus worden veel drukker en aanzienlijk minder beheersbaar.

Maar in die zin speelt Super Mario Bros. 35 met de perceptie van spelers van het originele spel, waardoor ze deze iconische levels vanuit een nieuw perspectief kunnen bekijken. Ook een toevoeging aan de formule van traditionele Mario-gameplay is een Item Roulette-systeem; door 20 munten te verzamelen, kunnen spelers Mario-power-ups zoals sterren, paddenstoelen en krijgsgevangenenblokken ontgrendelen om ze door levels te helpen ploegen. Het is echter ongebruikelijk dat Super Mario Bros. 35 op 31 maart 2021 niet meer kan worden gespeeld, waarbij Nintendo de servers offline ha alt en de game uit de Nintendo eShop verwijdert zodra het 35-jarig jubileumevenement als voorbij wordt beschouwd.

Beste ontwerpsysteem: Realm Royale

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eigenzinnige en humoristische gameplay-concepten.
  • Crafting and Forges voegen een nieuw element toe aan gameplay.

Wat we niet leuk vinden

Consistent laag aantal spelers.

Beschikbaar voor:

  • PC
  • PlayStation 4
  • Xbox One
  • Nintendo Switch
  • Mac

Hi-Rez Studios, de uitgever van de op helden gebaseerde shooter Paladins, stapte met Realm Royale over naar een ander genre. Deze fantasy-shooter begon aanvankelijk als een spin-off van Paladins, getiteld Paladins: Battlegrounds. Uiteindelijk bouwde de game zijn eigen identiteit op en werd een op klassen gebaseerde Battle Royale. Ongeveer 100 spelers vallen uit een luchtschip en plunderen een eiland voor wapens en items zoals je zou doen in elk Battle Royale-spel. Wat Realm Royale echter onderscheidt, is het crafting-systeem. De kaart heeft een aantal smederijen op vaste plaatsen in de omgeving - spelers kunnen naar deze smederijen gaan en hun eigen wapens, munitie en andere items maken. Door onnodige items af te breken, kunnen spelers materialen verzamelen om te knutselen. Uiteraard zijn deze smederijen fel bevochten strijdgebieden.

Traditioneel, wanneer spelers al hun gezondheid verliezen in een Battle Royale-game, zullen ze onbekwaam worden voor hun teamgenoten om op te pikken. In Realm Royale veranderen neergehaalde spelers in kippen. Dit geeft neergehaalde spelers een kans om vijanden te ontwijken die ze misschien willen afmaken, en als ze lang genoeg overleven, zullen ze weer tot leven worden gewekt tot een normaal personage. Naast de gebruikelijke vuurwapens die een Battle Royale zou bevatten, laat Realm Royale spelers ook vaardigheden vinden, van offensieve vaardigheden zoals een hersenschuddinggranaat, defensieve vaardigheden zoals een barricade en ondersteunende vaardigheden zoals verbeterd springen.

Aanbevolen: