Bose SoundTouch Wireless Link Adapter Review: complete ontvanger, hoge prijs

Inhoudsopgave:

Bose SoundTouch Wireless Link Adapter Review: complete ontvanger, hoge prijs
Bose SoundTouch Wireless Link Adapter Review: complete ontvanger, hoge prijs
Anonim

Bottom Line

Deze adapter is bijna uitsluitend bedoeld voor degenen die al deel uitmaken van het Bose-ecosysteem. Als jij dat bent, is het bijna noodzakelijk.

Bose SoundTouch Wireless Link Adapter

Image
Image

We hebben de Bose SoundTouch Wireless Link Adapter gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Bose SoundTouch Wireless Link Adapter is een soort one-stop-shop voor het moderniseren van de audiosystemen van je huis. Op het eerste gezicht is het in wezen gewoon een draadloze Bluetooth-gebaseerde adapter met een paar verschillende ingangen. Maar als je hem koppelt met de Bose SoundTouch-app en alle verschillende mogelijke toepassingen nader bekijkt, wordt zijn veelzijdigheid duidelijk. Het is echter niet zonder fouten - het heeft te veel verschillende toepassingen en kan ingewikkeld en omslachtig zijn om in te stellen. In tegenstelling tot de plug-and-play-opties aan de onderkant van het budgetspectrum, vereist de SoundTouch Link dat je door een aantal hoepels springt om alle functies volledig te ontgrendelen. Maar als je klaar bent om je erin te verdiepen en misschien een verscheidenheid aan andere SoundTouch-producten hebt, is dit een geweldige manier om je hele audiosysteem voor thuis te verenigen.

Image
Image

Ontwerp: Vrij klein en erg Bose

Er v alt niet veel te zeggen op het gebied van design, en dat is een beetje expres. Bose heeft ervoor gekozen om dit apparaat zo klein en minimalistisch mogelijk te maken - het meet 3,4 "x 3,4" x 1", en heeft een zeer vergelijkbare uitstraling als een Apple TV. Het is gemaakt van glanzend zwart plastic dat Bose-fans heel bekend zullen vinden, en er zijn niet echt andere accenten op het product, behalve een klein Bose-logo in het wit aan de bovenkant.

Er is maar één knop aan de bovenkant en alle poorten bevinden zich aan de achterkant van het apparaat, dus het is gemakkelijk om kabels via de achterkant van uw entertainmentcentrum aan te sluiten. Er zijn enkele subtiele LED-indicatoren aan de voorkant van het apparaat die volledig verdwijnen als de lichten uit zijn. Het hele apparaat is erg bescheiden, wat geweldig is omdat je het waarschijnlijk gewoon uit de weg wilt stoppen in een kast of bovenop een stereo-ontvanger.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: solide met een premium gevoel

Voor deze prijs verwacht je een zekere bouwkwaliteit, en Bose levert. Het toestel voelt zeer solide aan, met een rubberen bovenkant en stabiele rubberen onderkant. Hierdoor zit hij zeer stevig op de meeste oppervlakken. Met een gewicht van minder dan vier ons is het niet superzwaar, maar het voelt compact en substantieel aan. De knop aan de bovenkant voelt niet overdreven klikkend aan, wat te verwachten is bij een rubberen constructie, maar we hadden graag wat meer voelbare feedback gehad.

Het hele pakket past bij de premium prijs, en het is fijn dat Bose de tijd heeft genomen om een klein apparaat als dit gestroomlijnd en minimalistisch te maken zonder het slappe gevoel van goedkopere alternatieven.

Alle poorten voelen redelijk stabiel aan, met heel weinig wiebelen wanneer kabels zijn aangesloten. Dit is gedeeltelijk een functie van het feit dat de kabels in de doos ook behoorlijk stevig zijn, dus let op als je gebruik uw eigen kabels, uw ervaring kan variëren. Het hele pakket past bij de premium prijs, en het is fijn dat Bose de tijd heeft genomen om een klein apparaat als dit gestroomlijnd en minimalistisch te maken zonder het slappe gevoel van goedkopere alternatieven.

Image
Image

Configuratieproces en verbindingsstabiliteit: een beetje een leercurve

Het meest gemengde aspect van dit product is het installatieproces. Bose is in dit opzicht een moeilijk merk om te beoordelen, want of je nu hun beroemde Bluetooth-hoofdtelefoon gebruikt of een volledig draadloos luidsprekersysteem aansluit, zodra je de verbinding tot stand hebt gebracht, zijn de dingen echt stabiel. Maar zelfs met de premium ruisonderdrukkende hoofdtelefoon waar Bose bekend om is geworden, kan het opzetten van de verbinding vervelend zijn, omdat Bose heeft geprobeerd zoveel van de ervaring te verbinden via de eigen SoundTouch-app.

Eén ding om meteen op te wijzen: je kunt deze adapter direct uit de doos gebruiken als Bluetooth-ontvanger voor luidsprekers, maar het kan zijn dat je het Bluetooth-menu op je apparaat een paar keer moet vernieuwen. We ontdekten dat onze iPhone de SoundTouch Link niet oppikte bij de eerste paar pogingen.

Verbind de Link met je draadloze router met behulp van de SoundTouch-app en alles wordt een beetje eenvoudiger, omdat Link zich aansluit bij het ecosysteem van erkende Bose-apparaten. Dit werkt prima om een platenspeler of een mp3-speler via de aux-kabel aan te sluiten en audio naar een andere draadloze SoundTouch-speaker te sturen. Dit gedraagt zich op dezelfde manier als een Sonos-systeemontvanger, wat betekent dat je die audio vervolgens naar verschillende kamers kunt sturen, het volume van het geluid in verschillende kamers kunt aanpassen, enzovoort.

Dit werkt ook omgekeerd, zodat je sommige niet-Bluetooth-luidsprekers op de Link kunt aansluiten en ze kunt gebruiken alsof ze een SoundTouch-luidspreker zijn. Anekdotisch, toen we het apparaat eenmaal hadden ingesteld, werkte het heel goed. Connectiviteit zou geen groot probleem moeten zijn, omdat u het apparaat in uw huis installeert en niet ronddwa alt in gebieden met gemengde ontvangst en gemengde interferentie. Bose plaatst het Bluetooth-bereik op ongeveer 10 meter, wat redelijk overeenkomt met moderne Bluetooth-protocollen, maar aangezien het ook verbinding maakt via je wifi-router, wordt het bereik eigenlijk alleen beperkt door het bereik van je draadloze netwerk.

I/O en besturing: volledig uitgerust voor alles wat je nodig hebt

De SoundTouch Link heeft een heleboel opties voor connectiviteit. Om te beginnen is er de verwachte audio via 3.5 mm-aansluiting, en Bose bevat kabels om de uitvoer naar RCA of zelfs een digitale optische aansluiting te leiden. Dit werkt net als de meeste andere Bluetooth-ontvangers door precies dat te doen: muziek ontvangen via Bluetooth van een telefoon of tablet en die audio via de uitvoer naar luidsprekers sturen die die Bluetooth-mogelijkheid nog niet hebben.

Omdat dit werkt met de SoundLink draadloze familie en een audio-ingang heeft, kun je ook een draadloos signaal naar andere SoundTouch-luidsprekers sturen. Gebruik gewoon de analoge audio-ingang (nog een 3,5 mm-aansluiting), sluit een telefoon, mp3-speler of zelfs een platenspeler aan en start vervolgens de Bose-app om de analoge audio-ingang van de Link naar andere draadloze luidsprekers te leiden. Het is een heel slimme bonusfunctie, die je op bijna geen enkele andere Bluetooth-ontvanger ziet.

De rest van de connectiviteitsspecificaties zijn vrij standaard: er is een USB-ingang om firmware-updates te downloaden en in te stellen, een tonvormige stekker voor stroominvoer en een schakelknop om het wifi-gedeelte van de connectiviteit in te schakelen en uit. Er is een Bluetooth-knop op het paneel aan de bovenkant van het apparaat om naar de koppelingsmodus te gaan, en de LED-indicatoren aan de voorkant voor het aangeven van stroom en connectiviteit. Je kunt ook communiceren met het apparaat via Alexa en het is compatibel met Spotify en Sirius.

Image
Image

Geluidskwaliteit: redelijk, maar niet zo premium als de prijs doet vermoeden

Zoals bij veel van de producten van Bose, zijn de technische specificaties niet volledig transparant op de productsite. Bose heeft er lang voor gekozen om alleen taal in marketingstijl te specificeren (zoals 'kamervullend geluid' en 'rijke, meeslepende audio') in plaats van echte cijfers.

Het wordt belemmerd door de bijna verplichte app en de steile leercurve, en er zijn te veel ruige momenten tijdens het instellen voor een apparaat voor deze prijs.

Er zijn niet zoveel bewegende delen voor een zender alleen, en daarom heeft de geluidskwaliteit die je ervaart veel te maken met de luidsprekers waarop je de Link aansluit. Maar het is duidelijk dat Bose SBC nog steeds alleen gebruikt voor Bluetooth-transmissie, de meest voorkomende vorm van Bluetooth-overdrachtscompressie, wat resulteert in een beetje verlies in het algehele signaal, vooral als u verliesloze audio probeert te verzenden.

We hadden graag een meer premium codec gezien die de audio hier niet zo veel degradeert, zoals Qualcomm's aptX, maar dit is geen dealbreaker. Bose gaat echt voor flexibiliteit en draadloze connectiviteit met dit apparaat, en als je audio overzet via Wi-Fi, breiden je opties zich uit op het gebied van compressie.

Bottom Line

Bose is een premium merk - we vertellen je hier niets nieuws. Maar zelfs volgens die normen voelt dit apparaat een beetje te zwaar op de hand. De prijs op het apparaat is bijna altijd $ 149, hoewel je het misschien voor een betere deal kunt vinden tijdens een uitverkoop. Om eerlijk te zijn, het werkt naadloos en biedt je een heleboel connectiviteitsopties, waardoor je hele Bose-familie van slimme luidsprekers effectief verandert in een Sonos-achtig systeem met meerdere kamers. Maar het wordt belemmerd door de bijna verplichte app en de steile leercurve, en er zijn te veel ruige momenten tijdens het instellen voor een apparaat voor deze prijs.

Concurrentie: Meestal instapniveau, met enkele premium alternatieven

Audio Engine Bluetooth-ontvanger: Aan de premiumkant van de markt ondersteunt deze ontvanger aptX en biedt hij de beste audiocompressie die Bluetooth kan bieden.

Echo Link: Amazon's antwoord op de streaming home audio-ruimte is interessant, hoewel vroege beoordelingen aangeven dat het een beetje te prijzig is.

Logitech Bluetooth-adapter: Deze no-nonsense ontvanger van Logitech geeft je bijna elke kernfunctie die je zou willen, zonder toeters en bellen, en een paar extra dollars terug je zak.

Een geweldige pasvorm voor Bose-enthousiastelingen, en heel weinig anderen

Als je al in de Bose-wereld bent en dol bent op de app, is deze ontvanger een geweldige manier om zowel niet-draadloze luidsprekers in die familie op te nemen als om je analoge audio-afspeelapparaten in de strijd te brengen. In bijna elk ander scenario kun je een paar dollar besparen en bijna dezelfde ervaring krijgen. Natuurlijk krijg je niet de premium look/feel van Bose, en om eerlijk te zijn, de verbinding hier is echt stabiel, maar de hoge prijs maakt dit moeilijk om volledig te onderschrijven, behalve voor niche-gebruiksgevallen.

Specs

  • Productnaam SoundTouch Wireless Link Adapter
  • Productmerk Bose
  • UPC B01K6P08FA
  • Prijs $149.00
  • Gewicht 3,5 oz.
  • Productafmetingen 1 x 3,4 x 3,4 inch.
  • Kleur Zwart
  • Bedraad/draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30 voet
  • Garantie 1 jaar
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 4
  • Audiocodecs SBC

Aanbevolen: