Asus BW-16D1X-U Blu-ray Drive Review: stijlvol met een paar eigenaardigheden

Inhoudsopgave:

Asus BW-16D1X-U Blu-ray Drive Review: stijlvol met een paar eigenaardigheden
Asus BW-16D1X-U Blu-ray Drive Review: stijlvol met een paar eigenaardigheden
Anonim

Bottom Line

De stijlvolle Asus BW-16D1X-U Blu-ray Drive presteert goed en ziet er fantastisch uit op een bureau, maar een paar eigenaardige problemen weerhouden hem van grootsheid.

ASUS BW-16D1X-U Blu-ray-schijf

Image
Image

We hebben de Asus BW-16D1X-U krachtige Blu-ray-drive gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Er zijn veel redenen waarom iemand een Blu-ray Disc-brander, zoals de Asus BW-16D1X-U Krachtige Blu-ray Drive, zou kunnen gebruiken om een back-up van hun bestanden te maken of hun gegevens op fysieke media te bewaren in plaats van online. Daarom is er nog steeds een markt voor Blu-ray-branders voor desktops, terwijl de meeste mensen overstappen op cloudopslag. We hebben de Asus BW-16D1X-U krachtige Blu-ray Drive getest om te zien of het een waardig alternatief is voor digitale oplossingen en hoe het zich verhoudt tot andere vergelijkbare schijven.

Bekijk onze kopersgids voor meer informatie over waar u op moet letten bij een optische drive.

Ontwerp: Cool zwart ontwerp

Het eerste dat opv alt aan deze Asus-schijf is het leuke ontwerp. Het ziet eruit als het soort drive dat ze in een film zouden stoppen waarin de personages supercoole hackers zijn die snode bedrijven neerhalen. Er is een combinatie van mat en glanzend zwart aan de bovenkant, die samenkomt in een driehoek die blauw oplicht wanneer de schijf aan staat. Het ziet er echt goed uit … zolang je het niet aanraakt. Beide zwarte afwerkingen nemen onmiddellijk vegen op.

Image
Image

Het is een grote schijf, 9,5" x 6.5 "x 2.2", zeker niet ontworpen om draagbaar te zijn. De laadbak verbergt zich achter een glanzend zwarte plaat, met het Asus-logo in het midden. De uitwerpknop is een dunne verticale lijn rechts ervan. Zelfs de rubberen voetjes zien er cool uit, langwerpige piramides die qua ontwerp lijken op het patroon op de bovenkant van het apparaat.

De schijf wordt gevoed door een gelijkstroomvoeding, wat een van de redenen is waarom deze grotere schijven sneller zijn dan de vele slanke versies op de markt. De achterkant van de Asus-schijf heeft die DC-voedingspoort en een USB-B 3.0 B-poort (het soort USB-aansluiting dat u vaak op een printer zult vinden).

Het lijkt op het soort drive dat ze in een film zouden stoppen waarin de personages supercoole hackers zijn die snode bedrijven neerhalen.

Configuratieproces: Plug en play

Zoals de meeste Blu-ray-branders, is de BW-16D1X-U plug-and-play. We hebben zojuist de USB-kabel in zowel de computer als de drive gedaan, hem aangezet en het werkte.

De schijf bevat een installatieschijf, maar de software werkt niet op Mac. Als je software gaat toevoegen, moet je iets toevoegen dat werkt op zowel de belangrijkste besturingssystemen, Mac als Windows. De schijf werkt prima zonder de software, maar het zou leuk zijn om voor beide iets te hebben.

Image
Image

Bottom Line

De BW-16D1X-U ondersteunt zowat elk Blu-ray-, dvd- en cd-formaat, behalve Ultra Blu-ray-schijven. Het ondersteunt ook M-Discs, die zijn ontworpen voor archivering op de lange termijn (het bedrijf beweert dat ze 1.000 jaar mee kunnen gaan). Als u back-ups op lange termijn of archiefopslag nodig hebt, is een schijf als deze de beste optie.

Prestaties: eigenzinnige prestaties met snel lezen/schrijven

Om de leescapaciteit van de BW-16D1X-U te testen, hebben we MakeMKV gebruikt om een Blu-ray-film van 50 GB te rippen, wat iets meer dan 36 minuten duurde. Dat is een enorm snelheidsvoordeel ten opzichte van de meeste slanke Blu-ray-ontwerpen, waarbij een Blu-ray-film van 50 GB sneller wordt geript dan een 37 GB-film in onze tests.

We hebben de schrijfsnelheden getest door een kopie te maken van een fotobestand van 14 GB, wat iets meer dan 33 minuten duurde, vergelijkbaar met wat je zou krijgen van een dunne schijf.

Er waren wat problemen met het plaatsen en uitwerpen van schijven. Nadat we de Blu-ray hadden uitgeworpen die we hadden geript, stopten we er een lege BD-R in, maar de schijf zou deze niet herkennen. Vervolgens konden we de schijf niet zover krijgen dat de schijf werd uitgeworpen. We hebben geprobeerd het uit en weer in te schakelen, maar dat loste het probleem niet op. Vervolgens hebben we de USB losgekoppeld en weer aangesloten, en dat werkte eindelijk. Niet lang daarna hadden we soortgelijke problemen met een andere Blu-ray-film.

Nog een rare bug: als je op de uitwerpknop drukt, komt de schijf er niet uit. Wanneer je vervolgens op de Mac op uitwerpen drukt, komt de schijf eruit en gaat automatisch weer naar binnen. Betrouwbare schijfherkenning is een belangrijk onderdeel van de basisfunctie van een schijf, en deze schijf heeft dat niet altijd geleverd.

Image
Image

Bottom Line

We hebben de software gedownload die nodig is om een Mac een Blu-ray-film te laten afspelen, en het zag er best goed uit op de computer. Het beeld was een beetje luidruchtig, maar alleen merkbaar als je goed keek. Toen we de computer via de HDMI-poort op een HDTV aansloten, ging het geluidsniveau een paar stapjes omhoog. Het was beter dan SD, maar niet veel. De tv vertelde ons dat het op 768p speelde, maar het leek nergens in de buurt van het detailniveau dat we van HD zouden verwachten. Als je een fantastisch uitziende foto wilt, heb je een speciale Blu-ray-speler nodig, maar de BW-16D1X-U is niet zo goed als andere optische stations voor het afspelen van Blu-ray-video.

Geluidskwaliteit: hetzelfde Blu-ray-geluid

Een van de beste functies die Blu-ray biedt, is geluid. De high-end en low-end van HD-geluid kunnen de kijkervaring echt verbeteren, en Blu-ray levert ze als geen ander formaat. Toen we Blu-rays op de Mac speelden via de BW-16D1X-U, was het geluid beter dan wanneer we MP3's afspeelden of muziek streamen, maar het had te lijden van de kleine luidsprekers van de Mac. Toen we de HDMI-kabel gebruikten om verbinding te maken met de HD-tv en het surround sound-systeem, was het geluid bijna net zo goed als via een speciale Blu-ray-speler.

Toen we de HDMI-kabel gebruikten om verbinding te maken met de HD-tv en het surround sound-systeem, was het geluid bijna net zo goed als via een speciale Blu-ray-speler.

Software: geweldige back-up en datakracht

De software voor alleen Windows is ontworpen om het vermogen van de Asus-drive om gegevensschijven te schrijven en een back-up van uw apparaten te maken, te versterken. Power2Go is een app voor het schrijven van gegevensschijven die het branden gemakkelijker maakt, en Power Backup maakt automatisch een back-up van uw gegevens op de schijf. Er is ook NeroBackItUp, software om een Android-apparaat te back-uppen naar Blu-ray. Hoewel de native Windows-software een Blu-ray kan branden, is het voordeel van deze programma's dat ze grote bestanden en grote back-ups op afzonderlijke schijven kunnen opsplitsen. De software heeft ook een coderingsfunctie als u uw gegevensschijven veiliger wilt maken.

Daarnaast biedt Asus een gratis abonnement van zes maanden op hun cloudopslagsysteem met de BW-16D1X-U. Nadat het abonnement is afgelopen, kost het 200 GB-abonnement, hun goedkoopste abonnement, $ 30 per jaar.

Bottom Line

De adviesprijs voor de Asus BW-16D1X-U krachtige Blu-ray-drive is $ 120, maar je kunt hem meestal voor ongeveer $ 100 vinden bij verschillende online retailers. Dat is rond de prijsklasse voor de meeste Blu-ray-branders, inclusief de slanke die slechter presteren. Dat maakt deze schijf van grote waarde zolang u geen draagbaarheid nodig heeft. Bonus als je iets wilt dat er nerdy-cool uitziet.

Concurrentie: steekt gunstig af bij vergelijkbare modellen

OWC Mercury Pro externe USB 3.1 Gen 1 optische drive: De Mercury Pro is iets duurder dan de Asus BW-16D1X-U met een adviesprijs van $ 149, en het heeft veel van dezelfde functies, vergelijkbare lees-/schrijfstatistieken en dezelfde ondersteunde formaten. Het ondersteunt ook M-Discs. In onze gebruikstests brandde de OWC Mercury Pro een kopie van de fotobibliotheek veel sneller, in iets minder dan 20 minuten, 13 minuten sneller dan de Asus-schijf. De Mercury Pro kost ongeveer $ 30 meer dan de Asus-schijf, dus je beta alt een premie voor de extra snelheid.

Buffalo MediaStation 16x Desktop BDXL Blu-ray Writer (BRXL-16U3): De Buffalo MediaStation 16x Desktop BDXL Blu-ray Writer is een ander desktopmodel, in de vorm van zowel de Mercury Pro en de Asus Blu-ray-brander, en te groot om draagbaar te zijn. Het heeft vergelijkbare lees-/schrijfsnelheden voor Blu-ray-, dvd- en cd-formaten. Er wordt geen M-Disc-ondersteuning genoemd, waardoor het minder handig is als u archiefschijven wilt. De minst aantrekkelijke functie is echter de prijs bij MSRP $ 169. Hoewel we geen praktische test hebben gedaan om te vergelijken, zou die extra prijs gepaard moeten gaan met een veel bredere functieset.

Slank en krachtig

De Asus BW-16D1X-U Krachtige Blu-ray Drive is een geweldige schijf. Het heeft een computergeek-coole look met een elegant ladeontwerp, maar de schrijfsnelheid blijft achter bij andere vergelijkbare geprijsde schijven. Het is een solide waarde voor de prijs en verlaagt razendsnelle leessnelheden, maar je hebt wat geduld nodig voor schrijfbewerkingen.

Specs

  • Productnaam BW-16D1X-U Blu-ray-drive
  • Product Merk ASUS
  • UPC 889349224878
  • Prijs $120.00
  • Gewicht 41 oz.
  • Productafmetingen 9,5 x 6,5 x 2,2 inch.
  • Kleur Zwart
  • Poorten USB 3.0 B-poort, DC-voedingspoort
  • Ondersteunde formaten BD-R, BD-R(DL), BD-R(TL/QL), BD-R(LTH), BD-R(SL, M-DISC), BD-RE, BD -RE(DL), BD-RE(TL); DVD+R, DVD-R, DVD+RW, DVD-RW, DVD+R(DL), DVD-R(DL), DVD-RAM; CD-R, CD-RW
  • Leessnelheden Blu Ray: 4x - 12x afhankelijk van formaat; DVD: 5x - 16x afhankelijk van formaat; CD: 24x-40x afhankelijk van formaat
  • Maximale schrijfsnelheden Blu-ray: 2x - 16x afhankelijk van formaat; DVD: 5x - 16x afhankelijk van formaat; CD: 24x - 48x afhankelijk van formaat
  • Systeemvereisten Mac OS 10.6 of hoger; Windows XP of hoger
  • Garantie 1 jaar
  • Afmetingen in doos 7,5 x 3,75 x 14,75 inch.

Aanbevolen: