Wijzig het standaardlettertype in Microsoft Office

Inhoudsopgave:

Wijzig het standaardlettertype in Microsoft Office
Wijzig het standaardlettertype in Microsoft Office
Anonim

De Microsoft Office-productiviteitssuite ondersteunt verschillende soorten lettertypewisselingen, zodat uw Office-documenten worden weergegeven met de look en feel van uw voorkeur zonder dat u elke keer dat u een nieuw bestand maakt handmatig stijlen hoeft te configureren.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op de desktopversies van Microsoft 365, Office 2019 en Office 2016.

Microsoft Word

Als u de standaardstijlen die in een Word-document worden gebruikt, wilt aanpassen, maakt u een nieuwe sjabloon of past u uw huidige standaardsjabloon aan.

Pas de sjabloon aan

  1. Ga naar het tabblad Home en klik met de rechtermuisknop op een stijl in de groep Styles.
  2. Selecteer in het pop-upmenu Modify.
  3. Maak in het Modify Style dialoogvenster de gewenste aanpassingen.
  4. Selecteer onder aan het dialoogvenster Nieuwe documenten op basis van deze sjabloon om ervoor te zorgen dat uw stijlwijzigingen behouden blijven wanneer u nieuwe documenten maakt.

    Image
    Image
  5. Selecteer OK om de wijzigingen op te slaan.

Sla de sjabloon op

Voor grote wijzigingen in de standaardinstellingen, opent u een leeg document en past u de stijlen aan uw behoeften aan. Wanneer u het document opslaat, kunt u (of niet, afhankelijk van hoe uw exemplaar van Word is geconfigureerd) een verzoek ontvangen om de sjabloon normal.dotx bij te werken of te overschrijven. Om uw wijzigingen op te slaan als het nieuwe normaal, gaat u verder met opslaan. Anders, om een apart sjabloonbestand voor uzelf te maken:

  1. Ga naar het tabblad File en selecteer vervolgens Export.
  2. Selecteer Bestandstype wijzigen.
  3. In de Change File Type lijst, selecteer Template (.dotx) en selecteer vervolgens Save As.

    Image
    Image
  4. Voer in het dialoogvenster Opslaan als een bestandsnaam in, kies de map waarin u de sjabloon wilt opslaan en selecteer vervolgens Opslaan.

Open in de toekomst de normal.dotx-sjabloon of de aangepaste sjabloon die u hebt gemaakt om uw aangepaste lettertype- en lay-outkeuzes te zien. Wanneer u nieuwe documenten opslaat die met de sjabloon zijn gemaakt, wordt standaard het dialoogvenster Opslaan als weergegeven. U zult de nieuwe sjabloon niet overschrijven, tenzij u deze specifiek naar een nieuw DOTX-bestand exporteert.

Als u een standaardlettertype wilt instellen voor het bekijken van documenten in de concept- en overzichtsweergaven, selecteert u File > Options > Advanced . Scrol naar het gedeelte met het label Toon documentinhoud en selecteer Gebruik conceptlettertype in concept- en overzichtsweergaven Kies vervolgens het gewenste lettertype en de gewenste grootte.

Microsoft Excel

Ga naar de Bestand-tab en selecteer vervolgens Options om het dialoogvenster Excel-opties te openen. Ga op het Algemeen tabblad naar de Bij het maken van nieuwe werkmappen en kies het lettertype en de grootte voor uw nieuwe standaard.

Image
Image

Microsoft OneNote

Als u het standaardlettertype van OneNote wilt wijzigen, gaat u naar File en selecteert u Options. Selecteer het tabblad Algemeen en ga naar de sectie Standaardlettertype om het lettertype, de grootte en de kleur opnieuw in te stellen.

Image
Image

Microsoft Publisher

Ga vanuit een leeg Publisher-document naar het tabblad Home en selecteer vervolgens Styles. Een pop-upmenu toont opties om een nieuwe stijl te importeren of te creëren.

  • Om te importeren, opent u een document waaraan stijlen zijn gekoppeld - een ander Publisher-bestand of een Word-document.
  • Om een nieuwe stijl te creëren, geeft u deze een naam en wijzigt u de parameters. Specificeer het lettertype, teksteffecten, tekenafstand, alinea-afbreking, opmaak voor opsommingstekens en nummering, horizontale regellijnen en plaatsing van tabs.

Extra stijlen kunnen nieuw zijn of gebaseerd zijn op een stijl die je hebt gedefinieerd.

Image
Image

Microsoft PowerPoint

PowerPoint identificeert geen standaardlettertypen. In plaats daarvan zijn lettertypen gekoppeld aan sjablonen. Baseer uw ontwerp op een sjabloon die voldoet aan uw visuele ontwerpbehoeften. Selecteer op het tabblad Ontwerp de vervolgkeuzepijl Variants om aanpassingsopties voor het actieve presentatiethema weer te geven.

Image
Image

Microsoft Outlook

U moet zijn geconfigureerd om e-mail in HTML-indeling te verzenden om de thema's te gebruiken. Anders wordt uw bericht geschreven en ontvangen als platte tekst.

De standaardinstellingen van Outlook instellen:

  1. Ga naar het tabblad File en selecteer vervolgens Options.
  2. Selecteer de Mail sectiekop.
  3. Selecteer in het vak Berichten opstellen Stationery and Fonts.
  4. Selecteer in het Handtekeningen en briefpapier dialoogvenster een gedefinieerd thema of configureer handmatig het lettertype - inclusief grootte en kleur - voor nieuwe berichten, antwoorden, doorgestuurde berichten en tekstcompositie.

    Image
    Image
  5. Selecteer OK als je klaar bent.

De Microsoft Office-gebruikersinterface

Windows 10 biedt standaard geen functionaliteit om de gebruikersinterface-elementen van Microsoft Office-producten te wijzigen. Office-apps gebruiken dus dezelfde lettertypen voor menu's, knoppen en dialoogvensters, tenzij u een thematoepassing van derden installeert.

Aanbevolen: