Etekcity Roverbeats Unify Bluetooth-ontvanger Review: een betaalbare, on-the-go-adapter

Inhoudsopgave:

Etekcity Roverbeats Unify Bluetooth-ontvanger Review: een betaalbare, on-the-go-adapter
Etekcity Roverbeats Unify Bluetooth-ontvanger Review: een betaalbare, on-the-go-adapter
Anonim

Bottom Line

Dit is niet de chicste eenheid die er is, maar het is ongelooflijk betaalbaar. Met NFC en een batterij van 10 uur heeft hij een aantal geweldige functies en levert hij solide prestaties voor een uitstekende prijs.

Etekcity Roverbeats Unify Bluetooth-ontvanger Draadloos Bluetooth 4.0

Image
Image

We hebben de Etekcity Roverbeats Unify Bluetooth-ontvanger gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Roverbeats Unify is een Bluetooth-ontvanger van Etekcity die onbeschaamd simplistisch is. Op zichzelf is dat geen pro of contra, het hangt volledig af van wat uw verwachtingen zijn voor functies en gebruik. Dit is geen ontvanger voor wie op zoek is naar codecs van superhoge kwaliteit, een eersteklas constructie en een uitzonderlijk Bluetooth-bereik. Het is echter een geweldige pasvorm voor iedereen die op zoek is naar een Bluetooth-ontvanger zonder franjes voor een spotprijs, een die een welkome, robuuste functieset bevat. Zoals het geval is met de meeste goedkope, off-brand-technologie, ga je enkele concessies doen ten gunste van een superlage prijs. Lees verder om erachter te komen wat die concessies zijn en of ze belangrijk voor je zijn.

Image
Image

Ontwerp: Super klein, maar onopvallend

De esthetiek van de Etekcity is verwant aan een 'futuristische' versie van de vroege jaren 2000. Het eerste dat ons opviel toen we de ontvanger uit de doos haalden, was hoe klein het ding is. Het is slechts 48 mm aan elke kant en slechts 24 mm lang, de kleinste Bluetooth-ontvanger die we hebben getest. Om dat in perspectief te plaatsen, is het qua grootte vergelijkbaar met een creditcardlezer voor smartphones. Dit is een enorm pluspunt omdat het gemakkelijk in je entertainmentsysteem (of broekzak) kan verdwijnen. In feite is de draagbaarheid van dit apparaat waarschijnlijk de sterkste eigenschap, die we later in een speciale sectie zullen bespreken.

De esthetiek van Etekcity lijkt op een 'futuristische' versie van begin jaren 2000.

Het ontwerp zelf bestaat uit een afgerond vierkant dat grotendeels is gemaakt van glanzend plastic. De randen hebben kleine, uitgesneden, pilvormige matte gebieden die mooi contrasteren met wat anders een budgetlook is. De merknaam en "Roverbeats Unify" zijn bovenaan in het wit gedrukt in plakkerige en extra grote letters, en de hoofdbedieningsinterfaceknop is omgeven door een blauwe LED-ring (hoewel die ring rood wordt als er iets niet is aangesloten). Dit toestel zal er meer thuis uitzien in uw autoradiosysteem dan in een modern home-audiosysteem.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: vrij dun en erg licht

Een groot nadeel van dit apparaat is hoe eenvoudig de constructie is. Het apparaat voelde op de een of andere manier zelfs zwakker aan dan we hadden verwacht.

Het inherente voordeel van een apparaat als dit is dat het erg licht is (ongeveer 1 oz.) en draagbaar. Het nadeel van die draagbaarheid is dat, omdat je het veel verplaatst, je meer risico loopt om het op te blazen. Het oppervlak lijkt erg vatbaar voor krassen, aangezien het een glanzend plastic is, en de behuizing heeft er nogal wat aan. Aan de positieve kant had Etekcity een behoorlijk uitgebreide garantie van 1 jaar.

Image
Image

Instelproces en verbindingsstabiliteit: eenvoudig, gemakkelijk en stabiel

Een groot voordeel is hoe eenvoudig de ontvanger is om aan te sluiten. Wanneer duurdere Bluetooth-ontvangers veel verbindingsfuncties proberen toe te voegen, vertroebelt dit soms de eerste installatie (we kijken naar jou Bose). Deze werkt goed uit de doos. Zet hem gewoon aan met de grote knop en hij gaat naar de koppelingsmodus. Onze telefoons en computers waren allemaal naadloos verbonden zodra de adapter zich in de koppelingsmodus bevond. Bovendien krijg je met Bluetooth 4.0 een bereik van ongeveer 10 meter.

Je krijgt geen flitsende bedieningselementen, een premium build of hoogwaardige Bluetooth-codecs, maar wat je krijgt is een echt solide draagbare eenheid en het gemak van NFC, voor een belachelijk lage prijs.

Omdat dit op de markt wordt gebracht als een mobielvriendelijk apparaat, hadden we graag Bluetooth 5.0 gezien voor een stabieler bereik (voor het geval je het gebruikt voor een buitenfeest of in een vergelijkbare omgeving), maar dat is een kleine muggenzifterij. Wat hier echt interessant is om te zien, is de opname van NFC. De meeste Bluetooth-ontvangers bevatten deze toegevoegde functie niet, omdat ze meestal bedoeld zijn als "instellen en vergeten" thuiseenheden. Deze werkt goed met compatibele Android-telefoons, omdat je er eenvoudig met je telefoon tegenaan kunt tikken om de koppeling in te stellen zonder door hoepels te springen. Anekdotisch werkte het goed toen we het probeerden met ons Android-apparaat, maar het is belangrijk op te merken dat NFC een beetje vertroebeld kan raken als je een tweede apparaat probeert te koppelen - een kleine klacht, maar belangrijk om op te merken.

I/O en besturing: erg basic, maar erg makkelijk

Een nadeel is de beperkte I/O. Aan de achterkant van het apparaat zie je slechts twee poorten: een USB-poort voor opladen en voeding, en een aux 3,5 mm audio-uitgang. Dit betekent dat je geen directe RCA-optie of premium I/O-opties zoals digitale optische poorten hebt. Gelukkig bevat Etekcity zowel een standaard 3,5 mm aux-kabel als een aux-naar-dual-RCA-adapter, rechtstreeks in de doos.

Wat de bediening betreft, is er een enkele grote knop aan de bovenkant om het apparaat in te schakelen en naar de koppelingsmodus te gaan. Met deze knop wordt het apparaat in- of uitgeschakeld als u het een paar seconden ingedrukt houdt, en wordt automatisch gekoppeld aan apparaten wanneer u het weer inschakelt. Je kunt deze knop ook gebruiken om nummers af te spelen/pauzeren als je hem in je zak of in de console in je auto hebt gestopt. De focus ligt duidelijk op eenvoud, zonder app of extra bedieningselementen.

Image
Image

Bottom Line

Omdat er een ingebouwde lithium-ionbatterij is, kun je de Etekcity het beste in de auto of onderweg gebruiken. Gemiddeld houdt de batterij een lading van ongeveer tien uur vast. De meegeleverde oplader vulde de batterij snel bij - niet verwonderlijk, aangezien dit apparaat slechts een draadloze tussenpersoon is voor muziek.

Geluidskwaliteit: Basis in elk opzicht

De Etekcity bevat het standaard A2DP-protocol en zal audio overbrengen met behulp van de SBC Bluetooth-codec. Dit betekent dat je het industriestandaard (en redelijk verliesgevende) compressieniveau hebt, niet zo'n groot probleem als je toch gewoon MP3's speelt, en als je low-end (of zelfs wat high-end) hebt gebruikt Bluetooth koptelefoon, je hebt waarschijnlijk al enige ervaring met deze codec. Onze tests leverden de exacte geluidskwaliteit op die we zouden verwachten, en je zult niet veel verschil merken, tenzij je deze gecomprimeerde Bluetooth-audio naar echt hoogwaardige luidsprekers stuurt.

Bottom Line

De Etekcity is te koop voor ongeveer $ 23. Je krijgt geen flitsende bedieningselementen, een premium build of hoogwaardige Bluetooth-codecs, maar wat je krijgt is een echt solide draagbare eenheid en het gemak van NFC, voor een belachelijk lage prijs.

Concurrentie: veel vergelijkbare opties

Logitech Bluetooth-ontvanger: De voor de hand liggende concurrentie van de Etekcity is dit vergelijkbare aanbod van Logitech, dat een betere bouwkwaliteit biedt voor in principe dezelfde prijs, maar enkele van de functies van Etekcity mist.

Avantree aptX-ontvanger: Er is een vergelijkbaar geprijsde optie van Avantree die de batterij inruilt voor de opname van de meer verliesvrije aptX-codec.

Bose SoundTouch Link: Als je iets premiums wilt en dat zowel als Bluetooth-ontvanger als hub voor een draadloos muzieksysteem werkt, dan heb je met deze Link de oplossing (voor een aanzienlijk hogere prijs).

Een gemakkelijke impulsaankoop

Wat verrassend is, is dat Etekcity ons een voorproefje heeft gegeven van premium ontvangerfuncties voor een fractie van wat je zou verwachten te betalen. Uitblinkers zoals een batterijduur van tien uur en het gemak van NFC maken dit een no-brainer voor diegenen die veelzijdigheid onderweg bovenaan hun lijst willen zetten. Als je het best mogelijke geluid wilt, moet je ergens anders kijken, maar verder is dit een echt solide apparaat.

Specs

  • Productnaam Roverbeats Unify Bluetooth-ontvanger Draadloos Bluetooth 4.0
  • Product Merk Etekcity
  • UPC B00KXYXXK2
  • Prijs $23,00
  • Gewicht 1 lbs.
  • Productafmetingen 48 x 48 x 24 inch.
  • Kleur Zwart
  • Bedraad/draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 33 voet
  • Garantie 1 jaar
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 4.0
  • Audiocodecs SBC

Aanbevolen: