Logitech Bluetooth Audio Adapter Review: een betaalbare eenheid met geweldige connectiviteit

Inhoudsopgave:

Logitech Bluetooth Audio Adapter Review: een betaalbare eenheid met geweldige connectiviteit
Logitech Bluetooth Audio Adapter Review: een betaalbare eenheid met geweldige connectiviteit
Anonim

Bottom Line

Dit is een geweldige kleine Bluetooth-audio-ontvanger die veel te bieden heeft, van stabiele connectiviteit tot een zeer portemonneevriendelijke prijs.

Logitech Bluetooth-audioadapterontvanger

Image
Image

We hebben de Logitech Bluetooth-audioadapter gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Logitech Bluetooth-audio-ontvanger is alles wat je nodig hebt in een ontvanger, en vrijwel niets anders. Logitech is een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige apparaten, voornamelijk in de consumentencomputermarkt. Waar dit verschilt van hun industriestandaard toetsenborden en muizen, is dat een Bluetooth-ontvanger moet spelen in de high-end audioruimte. Om eerlijk te zijn, dit is geen slechte ontvanger - in onze tests werkte hij eenvoudig en foutloos, en dat voor een geweldige prijs. Je zult wat duurdere functies opofferen, zoals premium ontwerp en moderne Bluetooth-codecs, maar voor ongeveer $ 20 is het aantal concessies schrikbarend laag. Hier is hoe onze unit presteerde in ongeveer een week testen.

Image
Image

Ontwerp: ziet er beter uit op foto's dan in het echte leven

Dit was een vervelende categorie voor ons bij het testen van dit apparaat. Alle afbeeldingen op de Logitech-site, en zelfs op de doos zelf, toonden een echt premium ogend apparaat. Dit is iets waar we heel enthousiast over waren in de recensie, omdat Bluetooth-ontvangers er voor deze prijs vaak goedkoop en goedkoop uitzien. Toen we het apparaat uit de doos haalden, zag het er echter goedkoper uit dan de foto's zouden doen vermoeden.

Met uitzondering van zijn goedkoop ogende ontwerp, voldoet de Logitech Bluetooth-ontvanger aan vrijwel elke noodzaak die je zou verwachten van een apparaat als dit.

Dat wil niet zeggen dat het niet zijn ontwerpvoordelen heeft: slanke, scherpe randen, met een beetje een depressie aan de binnenkant met een blauwe knop met accenten. Op de voorkant staat "Logi" geschreven in mooie letters. We weten niet zeker waarom ze hun merk in dit geval hebben afgekort, maar het ziet er wel leuk uit. Waar het ontwerp tekortschiet, is de achterkant van het apparaat, saai blauw plastic dat de in- en uitgangen herbergt.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: solide bouw en stabiele voeten

Aan de andere kant van de ontwerpmunt is de bouwkwaliteit. Veel Bluetooth-ontvangers voor deze prijs hebben de neiging er strak uit te zien, maar voelen dun aan - de Logitech is het tegenovergestelde. Met 1,2 oz is het niet eens de zwaarste eenheid die we hebben getest, maar omdat het grootste deel van de behuizing is gemaakt van hard, scherpgerand, mat plastic, voelde het echt substantieel aan.

Het rubber aan de onderkant van het apparaat hield het stevig en stabiel geplant in onze entertainmentopstelling. Zelfs de in- en uitgangen aan de achterkant voelden echt stabiel aan bij het aansluiten van de meegeleverde draden.

Image
Image

Instelproces en verbindingsstabiliteit: eenvoudig en naar verwachting naadloos

Een geweldig feit over deze ontvanger was hoe gemakkelijk en naadloos hij verbonden was met onze Bluetooth-apparaten. Net als veel van de andere budgetopties, zijn er hier geen toeters en bellen - geen wifi-connectiviteit of app-ondersteuning. In plaats daarvan haal je hem uit de doos, sluit je hem aan en zet je hem aan met behulp van de gigantische Bluetooth-logoknop aan de bovenkant. Vanaf hier bevindt het zich automatisch in de koppelingsmodus en vindt u het vrij gemakkelijk in de Bluetooth-lijst van uw apparaat. Om met een ander apparaat te koppelen, hoeft u alleen maar nogmaals op die knop te tikken.

De Logitech-adapter kan tot acht verschillende Bluetooth-apparaten in zijn geheugen opslaan, en je kunt er zelfs twee tegelijk op de ontvanger aansluiten. Dit is geweldig voor huizen met veel Bluetooth-apparaten, of voor het aansluiten van nieuwe op een feestje. Er zijn hier behoorlijk moderne Bluetooth-mogelijkheden en Logitech belooft een bereik van ongeveer 15 meter, op voorwaarde dat er een goede site is. Onze tests toonden zeer weinig uitval, zelfs vanuit de volgende kamer door vrij dikke betonnen muren. Dit is indrukwekkend, aangezien veel goedkope Bluetooth-ontvangers de neiging hebben om van kamer naar kamer te vallen. Logitech heeft een eenvoudig apparaat gebouwd dat gewoon werkt.

I/O en bedieningselementen: behoorlijk midden in de weg

Je zult hier geen digitale optische uitgangen vinden, maar dit apparaat heeft ook een 3,5 mm aux-audio-uitgang en directe dubbele RCA-uitgangen. Dit betekent dat het direct uit de doos gemakkelijk aansluiten op uw luidsprekersysteem of uw surround sound-ontvanger, zonder dat u omslachtige, soms vlekkerige adapters nodig heeft. Dit is een apparaat dat alle absolute minima heeft, met geen van de flitsende premium-opties.

Image
Image

Geluidskwaliteit: redelijk, zonder moderne codecs

Anekdotisch was de geluidskwaliteit van de Logitech voor de meeste toepassingen solide. Zoals we al vermeldden, is de connectiviteit stabiel, met weinig tot geen uitval tijdens onze tests in het appartement. Dat is de helft van het balspel als het gaat om deze budget Bluetooth-ontvangers.

De geluidskwaliteit van de Logitech was solide voor de meeste toepassingen.

De andere helft is de gebruikte Bluetooth-codec. Logitech specificeert op geen van zijn technische bladen welke codec wordt gebruikt. We groeven ons in en ontdekten dat dit hoogstwaarschijnlijk de SBC-codec op basisniveau is. Dit betekent dat alle audio die u via de ontvanger verzendt, wordt gecomprimeerd tot de standaard Bluetooth-niveaus. Dit is niet per se een probleem, vooral als je dit aansluit op alledaagse luidsprekers. Maar als u deze receiver met een high-end audiosysteem wilt gebruiken en andere audiobestanden dan mp3's wilt afspelen, raden we u aan te kiezen voor iets dat aptX of een ander minder verliesgevend protocol bevat. Nogmaals, dit is geen dealbreaker, omdat de meeste gebruikers geen hoorbare degradatie zullen opmerken, maar het is belangrijk om te vermelden.

Bottom Line

Met uitzondering van zijn goedkoop ogende ontwerp, controleert de Logitech Bluetooth-ontvanger vrijwel elke noodzaak die je zou verwachten op een apparaat als dit. Het biedt een echt stabiele verbinding, fatsoenlijk geluid en voelt stevig en duurzaam aan. Het meest indrukwekkend is dat het dit allemaal bereikt voor een verkoopprijs van ~ $ 20. Om eerlijk te zijn, vermeldt Logitech het apparaat voor $ 40 op hun site, maar je vindt het bij de meeste online retailers voor ongeveer de helft van de prijs. In ons boek is dit alleen al op basis van connectiviteit en bouwkwaliteit zeker de moeite waard. Als je iets wilt dat iets meer levert op het gebied van geluidskwaliteit, zul je wat meer moeten uitgeven.

Concurrentie: de beste optie voor deze prijs

Etekcity Roverbeats Unify: Rond dezelfde prijs vind je een kleinere, batterijgevoede eenheid die je onderweg mee kunt nemen, maar die merkbaar zwakker aanvoelt.

Audioengine B1: Deze ultra-premium ontvanger heeft een veel groter bereik, een veel betere geluidskwaliteit en natuurlijk een veel hogere prijs.

Echo Link: Amazon's antwoord op de Bluetooth-ontvangerruimte is ook veel duurder, maar geeft je veel functionaliteit die leuk zal zijn met andere Echo-apparaten.

Goedkoop op de beste manier

De vraag of dit de Bluetooth-ontvanger voor jou is, hangt grotendeels af van hoeveel je bereid bent te besteden. Als prijs van het grootste belang is, is deze Logitech-eenheid een stevig apparaat met echt solide connectiviteit en de mogelijkheid om een heleboel apparaten te gebruiken. Het geeft je echter geen premium look en feel of een uitstekende geluidskwaliteit. Dit zijn echter verwachte concessies en op basis van onze tests raden we dit apparaat zeker aan voor de gemiddelde gebruiker, zelfs als we het niet de audiofiele goedkeuring kunnen geven.

Specs

  • Productnaam Bluetooth Audio Adapter-ontvanger
  • Product Merk Logitech
  • UPC B00IQBSW28
  • Prijs $20.00
  • Gewicht 1,2 oz.
  • Productafmetingen 2 x 2,2 x 0,9 inch.
  • Kleur Zwart/Blauw
  • Bedraad/draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 50 voet
  • Garantie 1 jaar
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 4.0
  • Audiocodecs SBC

Aanbevolen: