MySQL installeren op Windows 8

Inhoudsopgave:

MySQL installeren op Windows 8
MySQL installeren op Windows 8
Anonim

De MySQL-databaseserver is een van de meest populaire open-sourcedatabases ter wereld. Hoewel beheerders MySQL meestal installeren op een serverbesturingssysteem, is het zeker mogelijk om het te installeren op een desktopbesturingssysteem zoals Windows 8.

Nadat het is geïnstalleerd, heb je de enorme kracht van de flexibele MySQL relationele database gratis tot je beschikking. Het is een nuttige database voor zowel ontwikkelaars als systeembeheerders. Het installeren van MySQL op Windows 8 is een bijzonder waardevol hulpmiddel voor diegenen die databasebeheer willen leren, maar geen toegang hebben tot een eigen server.

Download het juiste installatieprogramma

Image
Image

Download eerst het juiste MySQL-installatieprogramma voor uw besturingssysteem. Welk installatieprogramma u ook gebruikt, sla het bestand op uw bureaublad op of een andere locatie waar u het terug kunt vinden. Als u een Mac gebruikt, moet u in plaats daarvan lezen over MySQL installeren op Mac OS X.

Aanmelden met een beheerdersaccount

Image
Image

Log in op Windows met een account met lokale beheerdersrechten. Het installatieprogramma zal niet goed werken als u niet over deze rechten beschikt. U hebt ze later niet meer nodig om toegang te krijgen tot databases op uw MySQL-server, maar de MSI brengt enkele wijzigingen aan in de systeemconfiguratie-instellingen waarvoor verhoogde bevoegdheden nodig zijn.

Start het installatiebestand

Image
Image

Dubbelklik op het installatiebestand om het te starten. Als u beveiligingswaarschuwingen ontvangt, kiest u ervoor om door te gaan met het installatieproces. Zodra het openen klaar is, ziet u het MySQL Setup Wizard-scherm.

Klik op Install MySQL Products om verder te gaan.

Accepteer de EULA

Image
Image

Klik op de Next knop om voorbij het welkomstscherm te gaan. U ziet dan de licentieovereenkomst voor eindgebruikers. Klik op de checkbox om te bevestigen dat u akkoord gaat met de voorwaarden van de licentieovereenkomst en klik vervolgens op Next om verder te gaan dan het EULA-scherm.

Het volgende scherm vraagt u om te controleren op updates voor het installatieprogramma. Klik op de Execute knop om deze controle te voltooien.

Kies een installatietype

Image
Image

De MySQL-installatiewizard vraagt om een installatietype. De meeste mensen zouden Full moeten selecteren, waarmee de complete set MySQL-databasefuncties wordt geïnstalleerd. Als u de functies die worden geïnstalleerd of de locatie waar het installatieprogramma de bestanden zal plaatsen, moet aanpassen, selecteert u AangepastU kunt ook een server-only of client-only installatie uitvoeren door op de juiste knop te klikken.

Begin met de installatie

Image
Image

Klik op de knop Next om door te gaan naar het scherm Vereisten controleren. Afhankelijk van de andere software die al op uw systeem is geïnstalleerd, kan dit scherm u door de installatie van de benodigde software leiden voordat u begint met het installeren van MySQL.

Klik op Install om het installatieproces te starten. Het installatieprogramma toont een voortgangsscherm voor de installatie.

Initiële MySQL-configuratie

Image
Image

Als het MySQL Server-configuratiescherm verschijnt, controleert u of de instellingen geschikt zijn voor uw omgeving. Kies het juiste Config Type voor uw situatie. Als dit een machine is die u als ontwikkelaar gebruikt, kiest u OntwikkelingsmachineAnders, als dit een productieserver is, selecteert u Server Machine Klik op Next

Kies een root-wachtwoord en maak gebruikersaccounts aan

Image
Image

Het beveiligingsscherm vraagt u om een root-wachtwoord voor uw databaseserver in te voeren. We raden een sterk wachtwoord aan dat bestaat uit een mix van alfanumerieke tekens en symbolen. Tenzij je een specifieke reden hebt om dit niet te doen, moet je ook de opties roottoegang op afstand toestaan en een anonieme account aanmaken uitgeschakeld laten Een van beide die opties kunnen beveiligingsproblemen veroorzaken op uw databaseserver.

Op dit scherm kunt u ook gebruikersaccounts maken voor uw databaseserver. Als u wilt, kunt u dit uitstellen tot later. Klik op Volgende.

Windows-opties instellen

Image
Image

Het volgende scherm stelt twee verschillende Windows-opties in voor MySQL. Ten eerste, uitvoeren als een Windows-service Deze optie is een goed idee, omdat het programma op de achtergrond wordt uitgevoerd. U kunt er ook voor kiezen om de service automatisch te laten starten wanneer het besturingssysteem wordt geladen Klik op Volgende

Voltooi de instantieconfiguratie

Image
Image

Het laatste scherm van de wizard geeft een samenvatting van de acties die zullen plaatsvinden. Nadat u deze acties hebt bekeken, klikt u op de knop Execute om uw MySQL-instantie te configureren.

Aanbevolen: