Minder beveiligde e-mailprogramma's toegang geven tot Gmail

Inhoudsopgave:

Minder beveiligde e-mailprogramma's toegang geven tot Gmail
Minder beveiligde e-mailprogramma's toegang geven tot Gmail
Anonim

Gmail van Google geeft andere e-mailclients toegang tot uw account via POP en IMAP, twee protocollen die de meeste clients en e-mailsystemen ondersteunen. Om veiligheidsredenen blokkeert Google echter verbindingen van e-mailclients die niet voldoen aan de minimale beveiligingsvereisten. Als uw e-mailprogramma onder deze minima v alt, heeft u een aantal opties.

Een mogelijkheid is het updaten van uw e-mailclientsoftware. De Mail-app op iPads en iPhones met iOS-versie 6 of eerder is bijvoorbeeld niet veilig genoeg om toegang te krijgen tot Gmail. Werk de software van uw apparaat bij naar de nieuwste versie, die een bijgewerkte Mail-app bevat die compatibel is met Gmail-beveiliging.

De veiligste en veiligste oplossing is om uw app of e-mailsoftware bij te werken als de nieuwste versie voldoet aan de beveiligingsvereisten van Google.

Een andere optie - die Google niet aanbeveelt omdat het de beveiliging van je account verzwakt - is om de instellingen in je Gmail-account te wijzigen om minder goed beveiligde apps er toegang toe te geven. In sommige situaties kan deze stap nodig zijn, dus deze optie is handig als het een beetje riskant is.

Gmail-accounts waarvoor tweestapsverificatie is ingeschakeld, kunnen niet worden ingesteld op basisverificatie waarmee minder veilige apps verbinding kunnen maken.

Hoe minder veilige apps toegang te geven tot Gmail

Volg deze eenvoudige stappen om uw Gmail-account in te stellen op basisverificatie, waardoor minder veilige apps en e-mailclients verbinding kunnen maken met uw Gmail-account via IMAP of POP.

  1. Klik op je profielafbeelding in de rechterbovenhoek van de Gmail-pagina.
  2. Klik op Google-account.

    Image
    Image
  3. Klik op Beveiliging.

    Image
    Image
  4. Scroll omlaag naar Minder beveiligde app-toegang en klik op Toegang inschakelen.

    Image
    Image

Gmail's beveiliging

Gmail staat e-mailprogramma's en add-ons toe om veilig toegang te krijgen tot je berichten, labels en contacten met behulp van OAuth. Deze methode zorgt ervoor dat de e-mailclient uw Gmail-wachtwoord nooit ontvangt of opslaat. Met OAuth kunt u ook de toegang tot bepaalde gegevens beperken of de toegang tot afzonderlijke apps volledig intrekken, zoals u wilt en op elk moment.

Door over te schakelen naar de basisbeveiligingsinstellingen en minder veilige apps toegang te geven tot uw Gmail-account, komt traditionele wachtwoordverificatie in platte tekst in het spel, die inherent minder veilig is. U geeft uw wachtwoord aan de e-mailapp (die het op een onbeveiligde manier kan opslaan, hoewel de meeste apps ervoor zorgen dat wachtwoorden veilig worden opgeslagen), en uw wachtwoord kan in platte tekst via internet worden verzonden; dit maakt het kwetsbaar voor buitenstaanders die wachtwoorden snuffelen. Basisverificatie geeft je ook niet de mogelijkheid om de toegang te beheren op de verfijnde, app-specifieke manier die de verbeterde beveiliging van Gmail toestaat.

Aanbevolen: