Een beveiligde wifi-verbinding ontgrendelen

Inhoudsopgave:

Een beveiligde wifi-verbinding ontgrendelen
Een beveiligde wifi-verbinding ontgrendelen
Anonim

Wat te weten

  • Open een browser en voer het IP-adres van de router in de adresbalk in en voer vervolgens de gebruikersnaam en het wachtwoord in. Selecteer Wireless of Network.
  • Zoek naar een Security Options of Wireless Security sectie en verander naar None of Uitgeschakeld. Selecteer Toepassen.
  • Om de beveiliging weer in te schakelen, keert u terug naar de routerinstellingen en zoekt u de beveiligingsopties. Kies WPA2 Personal > AES-codering. Sla de wijzigingen op.

Als je je wifi-netwerk wilt ontgrendelen zodat anderen er zonder wachtwoord toegang toe hebben, verander dan je routerinstellingen om een open toegangspunt te maken.

Een wifi-netwerk ontgrendelen

Deze instructies zijn in grote lijnen van toepassing op alle routers. Raadpleeg de handleiding van uw router of bezoek de website van de fabrikant voor meer specifieke richtlijnen.

  1. Start uw favoriete webbrowser. Voer in de adresbalk het IP-adres van uw router in.

    Image
    Image

    Op de meeste routers is het standaard-IP 192.168.1.1. U vindt uw router waarschijnlijk op dat adres, tenzij u deze anders heeft geconfigureerd.

  2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in. U vindt deze informatie op uw router.

    Image
    Image

    Het wachtwoord voor de router is niet hetzelfde als de netwerksleutel. Op veel routers is de gebruikersnaam admin en het wachtwoord password.

  3. Selecteer Wireless of Network in het hoofdnavigatiemenu.

    Image
    Image
  4. Zoek naar een Security Options of Wireless Security sectie en verander de instelling in None of Uitgeschakeld.

    Image
    Image

    De exacte opties kunnen enigszins verschillen, afhankelijk van uw router.

  5. Selecteer Toepassen om de wijziging permanent te maken. Uw router is nu voor iedereen toegankelijk en u kunt verbinding maken zonder wachtwoord.

    Image
    Image
  6. Wanneer u klaar bent om uw beveiliging opnieuw in te schakelen, keert u terug naar de instellingen van de router, selecteert u de juiste vervolgkeuzelijst voor beveiliging en selecteert u vervolgens WPA2 Personal. Gebruik AES-codering, maak een sterk wachtwoord, sla de wijzigingen vervolgens op en pas ze opnieuw toe om ze van kracht te laten worden.

    Image
    Image

Aanbevolen: