ProtonMail Review: gratis beveiligde e-mailservice

Inhoudsopgave:

ProtonMail Review: gratis beveiligde e-mailservice
ProtonMail Review: gratis beveiligde e-mailservice
Anonim

ProtonMail biedt gratis end-to-end versleutelde e-mailservice via een handige webinterface en mobiele apps. E-mails exporteren of ze op een andere manier openen is een uitdaging, maar de gratis versie van ProtonMail biedt meer productiviteitsfuncties.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de webversie van ProtonMail en de ProtonMail-apps voor iOS en Android.

ProtonMail Voors en tegens

Image
Image

Vergeleken met vergelijkbare diensten biedt ProtonMail verschillende voordelen en een paar beperkingen.

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudige en veilige e-mailversleuteling.
  • Meerdere coderingsopties.
  • Stel e-mails in om na een bepaalde datum te verlopen.
  • Toegang tot ProtonMail op elk apparaat met de mobiele app.

Wat we niet leuk vinden

  • Af en toe trage webinterface.
  • Beperkte zoek- en organisatiefuncties.
  • Omslachtige integratie met andere e-mailclients.

Bottom Line

Iedereen kan zich aanmelden voor ProtonMail en 500 MB gratis online opslagruimte krijgen. Betaalde accounts bevatten tot 20 GB opslagruimte naast de prioriteitsklantenondersteuning en andere productiviteitsfuncties. De gratis service zou voldoende moeten zijn als u af en toe versleutelde e-mail verstuurt.

Wat is end-to-end-codering?

Encryptie beschermt de inhoud van e-mails tegen nieuwsgierige blikken. Omdat berichten van uw computer naar de inbox van de ontvangers worden verzonden, kunnen ze onderweg worden onderschept door kwaadwillende derden.

Met end-to-end-codering wordt het bericht gecodeerd wanneer u het verzendt en wordt het gedecodeerd wanneer de ontvanger het opent. Omdat het bericht alleen kan worden ontgrendeld met de persoonlijke sleutel van de ontvanger, kan niemand ertussenin het ontsleutelen. Diensten zoals ProtonMail maken het mogelijk om gevoelige informatie te verzenden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat deze in verkeerde handen v alt.

Hoe ProtonMail e-mailberichten versleutelt

Wanneer u e-mails uitwisselt met een andere ProtonMail-gebruiker, worden berichten gecodeerd met hun sleutel in uw browser of smartphone-app en worden ze ontcijferd wanneer de ontvanger het bericht opent. Daarom hoeft u geen wachtwoorden in te stellen.

Als je een bericht stuurt naar iemand die geen ProtonMail gebruikt, heb je de mogelijkheid om het te versleutelen met een wachtwoord. De ontvanger ontvangt een bericht met een link naar de ProtonMail-webinterface en moet het wachtwoord invoeren om uw bericht te bekijken. Vanuit diezelfde interface kunnen ze antwoorden met een versleuteld bericht beschermd door hetzelfde wachtwoord.

Je kunt ook PGP gebruiken om berichten te versleutelen en je openbare en privé PGP-sleutels van ProtonMail exporteren om met een andere dienst te gebruiken. Omgekeerd, als u gecodeerde e-mail hebt gebruikt, kunt u uw bestaande sleutels importeren in uw ProtonMail-account.

De ProtonMail-interface

De ProtonMail-webinterface bevat mappen die te vinden zijn in andere e-mailclients (zoals Archief en Spam). Het bevat kleurgecodeerde labels, sterren om berichten te laten opvallen en regels om inkomende e-mail automatisch te labelen. Betaalde ProtonMail-gebruikers kunnen onbeperkte aangepaste regels maken, terwijl gratis accounts beperkt zijn tot één aangepaste regel. Het heeft ook een eenvoudige automatische reactiefunctie.

Image
Image

In plaats van elke keer dat u uw adres invoert @protonmail.com in te voeren, selecteert u pm.me in de ProtonMail-interface om het terug te brengen tot een eenvoudige @pm.me.

Stuur berichten met ProtonMail

Gebruik de ProtonMail rich-text-editor om berichten aan te passen met HTML-opmaak en inline afbeeldingen. Hoewel ProtonMail enkele sneltoetsen ondersteunt, biedt het beperkte hulp bij het opstellen van berichten. U kunt bijvoorbeeld geen sjablonen of tekstfragmenten instellen en ProtonMail stelt geen tekst, tijden of ontvangers voor.

De cryptografie van ProtonMail heeft nog een ander voordeel: u kunt e-mails instellen op zelfvernietiging op een door u bepaald tijdstip. Schakel voor extra beveiliging tweefactorauthenticatie in.

Image
Image

Bottom Line

ProtonMail heeft een zoekfunctie, maar de velden die kunnen worden doorzocht, zijn beperkt tot informatie in de berichtkoppen, zoals afzender, onderwerp en datum. Versleuteling voorkomt dat ProtonMail de hoofdtekst van een bericht doorzoekt, maar als u de ProtonMail Bridge-toepassing op uw bureaublad instelt, kunt u zoekopdrachten uitbreiden om de inhoud van de e-mail op te nemen.

ProtonMail gebruiken met uw andere e-mailaccounts

ProtonMail Bridge is een desktoptoepassing die uw andere e-mailaccounts koppelt aan uw ProtonMail-account. Vanwege de manier waarop ProtonMail e-mail versleutelt, kan het niet rechtstreeks verbinding maken met andere e-mailclients, dus de Bridge fungeert als een externe server om de communicatie te vergemakkelijken. Elke e-mailclient die verbinding met een externe e-mailserver ondersteunt, zoals Outlook en Thunderbird, kan op deze manier verbinding maken met ProtonMail.

ProtonMail kan geen e-mail ophalen van uw bestaande e-mailaccounts en u kunt het niet instellen om e-mail te verzenden met uw bestaande e-mailadressen. Desalniettemin kan het gebruik van uw favoriete e-mailprogramma met ProtonMail helpen bij enkele van de productiviteitstekorten.

Image
Image

ProtonMail Bridge is alleen beschikbaar voor betalende abonnees.

Aanbevolen: