De 5 beste beveiligde e-mailservices voor 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste beveiligde e-mailservices voor 2022
De 5 beste beveiligde e-mailservices voor 2022
Anonim

De meeste gratis e-mailaccountservices zijn prima voor regelmatig gebruik, maar als je er extra zeker van wilt zijn dat de berichten die je verzendt en ontvangt, beschermd zijn, bekijk dan de e-mailservices hieronder. Deze services houden e-mails privé, veilig en versleuteld.

Een versleuteld e-mailaccount beschermt uw privacy. Als u meer anonimiteit wilt, gebruikt u uw beveiligde account achter een gratis, anonieme webproxyserver of een Virtual Private Network (VPN)-service.

ProtonMail

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Twee-factor-authenticatie.
  • Stuur met een wachtwoord beveiligde berichten naar iedereen.
  • Importeer CSV-contactlijsten.

Wat we niet leuk vinden

Beperkte zoekmogelijkheden.

ProtonMail is een gratis, open-source, versleutelde e-mailprovider in Zwitserland. Het werkt vanaf elke computer via de ProtonMail-website en ook via mobiele Android- en iOS-apps.

De belangrijkste functie bij het praten over een versleutelde e-mailservice is of andere mensen al dan niet toegang hebben tot uw berichten, en het antwoord is een solide nee als het gaat om ProtonMail, omdat het end-to-end-codering heeft.

Niemand kan ProtonMail-berichten ontsleutelen zonder uw unieke wachtwoord, zelfs niet medewerkers van ProtonMail, hun ISP, uw ISP of de overheid.

ProtonMail is zo veilig dat het uw e-mails niet kan herstellen als u uw wachtwoord vergeet. De decodering gebeurt wanneer u inlogt, wat betekent dat de service geen manier heeft om e-mails te decoderen zonder uw wachtwoord of een herstelaccount in het bestand.

ProtonMail bewaart ook uw IP-adresgegevens niet. Met een e-mailservice zonder logbestanden zoals ProtonMail, kunnen e-mails niet naar u worden herleid.

De gratis versie van ProtonMail ondersteunt 500 MB e-mailopslag en beperkt het gebruik tot 150 berichten per dag.

Koop de Plus- of Unlimited-service voor meer e-mailopslag, e-mailaliassen, prioriteitsondersteuning, labels, aangepaste filteropties, de mogelijkheid om automatisch te antwoorden, ingebouwde VPN-bescherming en de mogelijkheid om elke dag meer e-mails te verzenden. Zakelijke abonnementen zijn ook beschikbaar voor organisaties.

CounterMail

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt IMAP.
  • Houdt geen IP-adreslogboeken bij.
  • Inclusief Safebox, een ingebouwde wachtwoordbeheerder.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan geen versleutelde e-mails verzenden naar niet-gebruikers.
  • Beperkte opslagruimte.
  • 10-daagse gratis proefperiode.

Als je je serieus zorgen maakt over e-mailprivacy, biedt CounterMail een veilige implementatie van OpenPGP-gecodeerde e-mail in een browser. Alleen versleutelde e-mails worden opgeslagen op CounterMail-servers.

Bovendien slaan de servers (die in Zweden zijn gevestigd) geen e-mails op harde schijven op. Alle gegevens worden alleen op cd-roms opgeslagen. Deze methode helpt gegevenslekken te voorkomen en op het moment dat iemand rechtstreeks met de server probeert te knoeien, gaan de gegevens waarschijnlijk verloren.

Met CounterMail kunt u ook een USB-station instellen om e-mail verder te versleutelen. De decoderingssleutel wordt op het apparaat opgeslagen en is ook vereist om in te loggen op uw account. Op deze manier is decodering onmogelijk, zelfs als een hacker uw wachtwoord steelt.

De toegevoegde fysieke beveiliging van het USB-apparaat maakt CounterMail minder eenvoudig en handig in gebruik dan andere beveiligde e-maildiensten, maar u krijgt wel IMAP- en SMTP-toegang, die u kunt gebruiken met elk OpenPGP-enabled e-mailprogramma, zoals K-9 Mail voor Android.

Koop na de gratis proefperiode van 10 dagen een abonnement om de service te blijven gebruiken. De proefversie omvat 100 MB aan ruimte.

Hushmail

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt IMAP en POP.
  • Optionele tweestapsverificatie.
  • Importeer contacten uit een CSV-bestand.
  • Spamfilter en auto-responder.
  • Inclusief 10 GB opslagruimte.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen gratis proefperiode.
  • Alleen beschikbaar op iOS.

Hushmail is een versleutelde e-mailservice die al sinds 1999 bestaat. Het houdt e-mails veilig en vergrendeld achter de modernste versleutelingsmethoden. Zelfs Hushmail kan je berichten niet lezen; alleen iemand met uw wachtwoord kan dit doen.

Met deze service kun je versleutelde berichten sturen naar gebruikers van Hushmail, maar ook naar niet-gebruikers die een account hebben bij Gmail, Outlook Mail of andere soortgelijke e-mailclients.

De webversie van Hushmail is gemakkelijk te gebruiken en biedt een moderne interface om versleutelde berichten te verzenden en ontvangen vanaf elke computer.

Kies bij het maken van een nieuw Hushmail-account uit verschillende domeinen om in uw adres te gebruiken, zoals @hushmail.com of @hush.com.

Er zijn zowel persoonlijke als zakelijke opties wanneer u zich aanmeldt voor Hushmail, maar geen van beide is gratis.

Mailfence

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Digitale e-mailhandtekeningen bewijzen het auteurschap.
  • Ondersteunt tweefactorauthenticatie.
  • Inclusief spam blocker.
  • Importeer contacten uit Outlook, CSV-bestanden, Gmail, enz.
  • Kalender en bestandsopslag voor documenten.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkte online opslag.
  • Vereist alternatief e-mailadres voor activeringssleutel.
  • Privésleutels bewaard op Mailfence-servers.

Mailfence is een op veiligheid gerichte e-mailservice met end-to-end-codering om ervoor te zorgen dat niemand anders dan u en uw beoogde ontvanger uw berichten kunnen lezen.

De service bevat een e-mailadres en een webinterface die OpenPGP-codering met openbare sleutels bevat. Maak een sleutelpaar voor uw account en beheer een sleutelopslag voor mensen die u veilig wilt e-mailen.

Deze OpenPGP-standaardisatie betekent dat u toegang hebt tot Mailfence via IMAP en SMTP met beveiligde SSL/TLS-verbindingen via het e-mailprogramma van uw keuze. U kunt Mailfence niet gebruiken om versleutelde berichten te verzenden naar mensen die geen OpenPGP gebruiken en geen openbare sleutel beschikbaar hebben.

Voor online opslag biedt een gratis Mailfence-account 500 MB, terwijl betaalde accounts voldoende ruimte bieden en de mogelijkheid bieden om uw eigen domeinnaam te gebruiken voor uw Mailfence-e-mailadres.

De software van Mailfence is alleen beschikbaar voor inspectie door auditteams, academische onderzoekers en andere gerenommeerde groepen omdat het geen open source is, waardoor het minder veilig en privé is.

Mailfence slaat uw privé-coderingssleutel op op Mailfence-servers, maar houdt vol dat deze niet kan worden gelezen omdat deze is gecodeerd met uw wachtwoordzin (via AES-256), en er is geen rootsleutel waarmee de service berichten kan decoderen die zijn versleuteld met uw sleutels.

Mailfence gebruikt servers in België, dus het is alleen via een Belgisch gerechtelijk bevel dat het bedrijf kan worden gedwongen om privégegevens vrij te geven.

Tutanota

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Apps voor iOS en Android.
  • Inclusief 1 GB opslagruimte.
  • Open source.
  • Ondersteunt spamfiltering.

Wat we niet leuk vinden

  • Alias-adressen alleen beschikbaar voor betaalde accounts.
  • Ondersteunt geen IMAP.
  • Kan contacten niet in bulk importeren.

Tutanota lijkt qua ontwerp en beveiligingsniveau op ProtonMail. Alle e-mails van Tutanota worden versleuteld van de afzender naar de ontvanger en ontsleuteld op het apparaat. De privé-encryptiesleutel is voor niemand anders toegankelijk.

Dit e-mailaccount is alles wat nodig is om veilige e-mails uit te wisselen met andere Tutanota-gebruikers. Geef voor versleutelde e-mail buiten het systeem een wachtwoord op dat de ontvanger moet gebruiken bij het bekijken van het bericht in een browser. Met die interface kunnen ze ook veilig antwoorden.

De webinterface is gebruiksvriendelijk en er is een zoekfunctie zodat u kunt zoeken naar eerdere e-mails.

Tutanota gebruikt AES en RSA voor e-mailversleuteling. Servers bevinden zich in Duitsland, wat betekent dat de Duitse regelgeving van toepassing is.

Gratis accounts kunnen een e-mailaccount maken met een Tutanota-domein, terwijl betaalde abonnementen aangepaste domeinen kunnen maken. Tutanota-domeinen zijn: @tutanota.com, @tutanota.de, @tutamail.com, @tuta.io en @keemail.me.

Verschillende functies in deze service zijn alleen beschikbaar op betaalde abonnementen. Met de Premium-editie kunt u bijvoorbeeld maximaal 5 aliassen kopen, terwijl het Teams-abonnement de opslag uitbreidt tot 10 GB.

Extra tips om e-mail veilig en privé te houden

Als je een e-mailservice gebruikt die end-to-end-codering biedt, heb je een enorme stap gezet om je e-mail veilig en privé te maken. Om het leven van hackers nog moeilijker te maken, volgen hier nog een paar voorzorgsmaatregelen:

  • Pas op voor keylogging-software die vastlegt wat u op het toetsenbord typt. Deze programma's kunnen codering dwarsbomen als het wachtwoord alles is wat de hacker nodig heeft om toegang te krijgen tot een account.
  • Laat mobiele apparaten of computers niet onbewaakt achter. Zorg er ook voor dat apparaten worden beschermd met sterke wachtwoorden of biometrische gegevens en laat geen gastaccounts of vergelijkbare onbeschermde toegang toe. Voeg, indien ondersteund, ook tweefactorauthenticatie toe.
  • Wees waakzaam voor social engineering. Phishing-pogingen komen vaak via e-mail, instant messages, VoIP of sociale netwerkberichten, en kunnen specifiek op u worden ontworpen of aangepast. Deze mededelingen zijn trucs om u persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden en bankgegevens te laten verstrekken.
  • Schrijf of deel geen wachtwoorden. Noteer het wachtwoord nooit, tenzij u het opslaat in een veilige wachtwoordbeheerder.

Aanbevolen: