Siri vs Alexa: welke assistent is het beste voor jou?

Inhoudsopgave:

Siri vs Alexa: welke assistent is het beste voor jou?
Siri vs Alexa: welke assistent is het beste voor jou?
Anonim

Zowel Siri als Alexa zijn niet voor niets bekende en populaire namen op het gebied van slimme digitale assistenten. Het zijn geweldige tools op hun respectievelijke apparaten en een grote hulp bij het verbeteren van uw slimme huis en uw dagelijks leven. Daarom kun je met geen van beide echt fout gaan (en je kunt ze zelfs allebei in huis hebben), maar ze hebben een heel andere benadering als het gaat om hoe ze werken.

Siri is er volledig voor Apple-bezitters, wat betekent dat degenen zonder de relevante hardware het zullen missen. Alexa is iets meer wijdverspreid dankzij Amazon dat veel van zijn slimme producten tegen een lage prijs aanbiedt om de acceptatie aan te moedigen, zoals de Amazon Echo Dot. Uiteindelijk verrijken ze allebei je leven, zelfs als je denkt 'Wie is beter: Siri of Alexa?'.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Ondersteunt honderden slimme apparaten voor thuisgebruik.
  • Privacybewuste interface.
  • Eenvoudig te gebruiken en snelkoppelingen in te stellen met.
  • Biedt de grappigste antwoorden.
  • Ondersteunt duizenden slimme apparaten voor thuisgebruik.
  • Maakt kopen bij Amazon een makkie.
  • Goedkoop in aanschaf.
  • Uitgebreide ondersteuning voor muziekstreaming.

Zowel Siri als Alexa zijn geweldige slimme assistenten. Ze bieden allebei de hele dag door overvloedige hulp, of het nu gaat om het systeem vragen om uw lichten aan te doen, uw volgende afspraak op te zoeken of gewoon handsfree enkele metingen voor u om te zetten. Als je tot op zekere hoogte maar één slimme assistent kunt hebben, maakt het niet uit welke je kiest. Ze zijn allebei solide betrouwbaar en als je niet anders weet, zul je met beide tevreden zijn.

Dat gezegd hebbende, Alexa is een beetje praktischer dan Siri. Het is soms niet zo intuïtief om te gebruiken en is een beetje kieskeurig met hoe je dingen formuleert, maar het is meestal veel goedkoper om mee te doen, vereist geen deel uit te maken van het Apple-ecosysteem en biedt uitgebreidere ondersteuning voor muziekstreaming. Is Alexa beter dan Siri? Het is moeilijk om hier vol vertrouwen ja op te zeggen, maar het is zeker goedkoper om in te investeren. Siri heeft wel het voordeel van betere beveiliging en codering.

Huidige versies en vereisten: Siri is alleen Apple

  • Alleen beschikbaar op Apple-apparaten.
  • Werkt op iPhones, iPads, Apple Watch, AirPods, MacBooks, iMacs, HomePod-luidspreker, Apple CarPlay.
  • Werkt via veel Amazon-apparaten, waaronder Echo-luidsprekers, Fire HD 10-tablet en Amazon Fire TV-streamingstick.
  • Ook beschikbaar via veel luidsprekers van derden en zelfs apparaten.

Siri is alleen beschikbaar via Apple-producten zoals iPhones, iPads, HomePod, enzovoort. Het aantal Apple-apparaten groeit langzaam en zelfs Apple CarPlay ondersteunt Siri, maar het kan een beetje beperkend zijn in vergelijking met Alexa dat op veel verschillende apparaten staat, zoals de Amazon Echo en Fire TV-streamingstick, en het stopt niet alleen bij Amazon apparaten ofwel met uitgebreide ondersteuning, wat betekent dat veel luidsprekers effectief worden omgezet in slimme luidsprekers.

Hoewel je misschien een of twee Apple-apparaten in huis hebt, heb je waarschijnlijk veel meer gadgets die Alexa ondersteunen, op voorwaarde dat je ze onlangs hebt gekocht.

Vaardigheden voor het beantwoorden van vragen: Siri is slimmer en grappiger

  • In staat om meer informele spraak te begrijpen.
  • Heeft gevoel voor humor.
  • Iets sneller.
  • Vereist soms een vrij specifieke syntaxis.
  • Shopping-ondersteuning ingebouwd.
  • Elke dag nieuwe vaardigheden toegevoegd.

Zowel Alexa als Siri kunnen al je vragen goed beantwoorden. Je kunt een van hen vragen om een meting voor je om te zetten, om je het weer voor de komende dag te vertellen, en om ze te koppelen aan je familiekalender zodat ze je op de hoogte houden van aankomende evenementen.

Ze reageren echter een beetje anders. Siri is over het algemeen beter in het begrijpen van je als je nonchalant of snel praat, terwijl Alexa preciezere zinnen nodig heeft, zodat het volledig begrijpt wat je bedoelt. Siri heeft ook een beter gevoel voor humor en geeft vaak dwaze, luchtige antwoorden op dingen als je zin hebt om iets frivools te vragen.

Voorspelbaar, gezien zijn Amazon-wortels, is Alexa veel beter in het helpen van je winkelen. Er is een boodschappenlijstfunctie en je kunt gemakkelijk items bestellen via Alexa, op voorwaarde dat je het natuurlijk niet erg vindt om Amazon te gebruiken. Het lijkt ook een beetje sneller in het adopteren van nieuwe dingen, zoals ondersteuning voor nieuwe hardware of online services, dankzij het gedeelte Vaardigheden waar je nieuwe services toevoegt.

Telefoonondersteuning: Siri wint met een mijl

  • Gebakken in alle iPhones en iPads.
  • Kan gemakkelijk sms-berichten verzenden of bellen.
  • Vereist een aparte Alexa-app om te worden geïnstalleerd.
  • Er moeten routines worden gemaakt.
  • Geen sms-ondersteuning.

Siri is gemaakt met iPhones in gedachten. Het begon als een zelfstandige app voordat het een ingebouwde functie werd op alle Apple-apparaten. Dat laat zien wanneer je het gebruikt. Het is veel handiger om op je telefoon te gebruiken dan Alexa, waarvoor je een aparte app moet installeren.

Siri is zo goed ingebouwd in je iPhone dat het natuurlijk aanvoelt om te gebruiken, terwijl Alexa wat oefening en rondneuzen in de app vergt om het volledig te begrijpen. Vooral het opzetten van slimme thuisroutines kan lastig zijn met Alexa en kost wat tijd om te leren.

Interactie met andere gadgets: Alexa heeft het voordeel

  • Ondersteunt honderden apparaten.
  • HomeKit-ondersteuning betekent dat het versleuteld en zeer veilig is.
  • Eenvoudige interface voor routines.
  • Ondersteunt duizenden apparaten.
  • Ingebouwd in veel niet-Amazon-apparaten.
  • Complexe slimme thuisroutine-setup.

Siri ondersteunt minder apparaten dan Alexa, maar het is ook meer privacybewust. Het vereist speciale codering om verbinding te maken via HomeKit, wat betekent dat Apple iets specifieker is over wie zijn services kan gebruiken. Hoewel Alexa problemen heeft gehad met het afluisteren van gesprekken, houdt Apple je smart home-gegevens gescheiden van je persoonlijke profiel, zodat je activiteit niet kan worden gebruikt om dingen te adverteren.

Siri is ook een beetje makkelijker om slimme thuisroutines mee in te stellen, terwijl Alexa een beetje onpraktisch kan lijken als je niet zo goed thuis bent in technologie.

Siri ondersteunt echter alleen Apple Music voor zijn muziekstreamingservice, terwijl Alexa veel verschillende muziekstreamingservices ondersteunt, waaronder Amazon Prime Music en Spotify, waardoor het gebruiksvriendelijker wordt.

Alexa ondersteunt ook veel, veel meer IoT-apparaten dan Siri, van zaken als een Nest-thermostaat tot een Ring-deurbel. Dat verandert snel met enkele tijdelijke oplossingen die het mogelijk maken om Siri te gebruiken, maar uiteindelijk heeft Alexa hier het voordeel. Het is gewoon handiger.

Eindoordeel: beide zijn redelijk goed

Je kunt niet precies verliezen met Siri of Alexa, maar het helpt wel om te weten waarvoor je ze wilt hebben. Als je al een fervent Apple-gebruiker bent, is Siri een goede optie. Het is snel, veilig en de kans is groter dat u het begrijpt als u snel of minder precies praat. Het is soms ook best grappig.

Als je echter een grote smart home-enthousiasteling bent en je wilt ondersteuning voor al je smart home-apparaten garanderen, dan heeft Alexa hier een voorsprong, vooral omdat het goedkoper is om te adopteren. Het ondersteunt gewoon meer hardware, zelfs als het luistert naar wat u doet om reclame te maken voor meer geschikte producten. Dat is geen zekerheid, maar paranoïde mensen geven misschien de voorkeur aan de beveiliging van Siri.

Dus Siri wint op veiligheid en informeel praten, maar Alexa wint op flexibiliteit en prijs. Hoe dan ook, u zult blij zijn met beide diensten.

Aanbevolen: