Google Home vs. Alexa: welke slimme luidspreker is het beste voor jou?

Inhoudsopgave:

Google Home vs. Alexa: welke slimme luidspreker is het beste voor jou?
Google Home vs. Alexa: welke slimme luidspreker is het beste voor jou?
Anonim

Google Home en Amazon's Alexa-aangedreven Echo-apparaten zijn niet voor niets de twee toonaangevende slimme luidsprekerlijnen. Ze hebben allebei verschillende vormfactoren, functioneren redelijk goed als virtuele assistenten, stellen je in staat een verscheidenheid aan slimme apparaten voor thuisgebruik te bedienen en gaan van top tot teen met een verscheidenheid aan andere functies en functies. Er zijn belangrijke verschillen, en die zullen we voor je op een rijtje zetten, maar een keuze maken tussen Google Home en Alexa is niet eenvoudig.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Gebruikt de virtuele assistent van Google Assistent.
  • Veel verschillende apparaten en vormfactoren.
  • Fantastische AI met realistische spraak en veel accentopties.
  • Groeiende ondersteuning voor vaardigheden van derden.
  • Gebruikt de virtuele assistent Alexa van Amazon.
  • Breed scala aan apparaten ontworpen voor verschillende scenario's.
  • Gebonden aan het Amazone-ecosysteem, ideaal om te winkelen.
  • Uitstekende ondersteuning voor vaardigheden van derden.

De slimme luidsprekers van Google en Amazon zijn enigszins uniek in vergelijking met de meeste andere soorten elektronica, omdat de hardware niet zo vaak wordt bijgewerkt, maar de onderliggende software voortdurend in beweging is. Deze platforms zijn gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI), met Google Assistant aan de ene kant en Alexa aan de andere, en de ontwikkelingscyclus voor deze virtuele assistenten is eindeloos.

Google Home en Alexa komen op de meeste punten redelijk overeen, met kleine verschillen in hardware die voor de meeste mensen waarschijnlijk niet de doorslag zullen geven. De AI-gestuurde virtuele assistenten maken elk platform interessant, en dat is waar de belangrijkste verschillen in het spel komen.

Alexa is in het verleden de beste geweest op het gebied van vaardigheden, met name Alexa-vaardigheden van derden, die extra functionaliteit toevoegen. Google heeft echter genoeg terrein gewonnen op die afdeling dat u beter kunt controleren of elk systeem over de specifieke vaardigheden beschikt die u nodig heeft, in plaats van een keuze te maken op basis van het aantal vaardigheden dat elk systeem biedt.

Alexa is voorspelbaar beter in termen van online winkelen, omdat het zo diep verbonden is met het Amazon-ecosysteem, terwijl we over het algemeen meer onder de indruk zijn van de AI-technologie van Google, inclusief hun DeepMind-gestuurde spraakherkenning en spraakgeneratie.

Design: niemand wint een designprijs

  • Meerdere vormfactoren die vooral scherpe hoeken uit de weg gaan.
  • Het vlaggenschipapparaat heeft verwisselbare stoffen en metalen voetstukken en ziet eruit als een luchtverfrisser.
  • Meerdere vormfactoren, neigend naar cilinders en geometrische vormen.
  • Flagship Echo biedt afneembare stoffen en houten hoezen.

Google of Amazon zijn niet echt fysieke productbedrijven, en dat is meestal terug te zien in het algehele ontwerp en de esthetiek van hun apparaten. Google Home- en Amazon Echo-apparaten zijn niet lelijk, en beide bedrijven hebben zich ingespannen om ze gemakkelijker in je huis op te nemen, maar de ontwerpen zijn aan beide kanten niet erg geïnspireerd.

Het vlaggenschip Google Home lijkt meer op een met gel gevulde luchtverfrisser dan op een high-tech kit, met een afgeronde basis, een schuin conisch lichaam en een schuine bovenkant. De kleinere Home Mini is aanzienlijk minder complex en bewoont een afgeplat bolvormig lichaam met stof aan de bovenkant en plastic aan de onderkant. Andere apparaten in de lijn gebruiken vergelijkbare ontwerpkenmerken, waarbij ze in de meeste gevallen de neiging hebben om scherpe hoeken uit de weg te gaan ten gunste van afgeronde hoeken.

Het vlaggenschip Echo begon eruit te zien als een matzwarte Pringles-bus en evolueerde uiteindelijk naar een steviger apparaat met vervangbare stoffen en houten bekledingen om beter in verschillende huisdecors te passen. De Echo Dot volgde een soortgelijk pad, begon als een hockeypuck en kreeg een stoffen rand om het een iets minder hoekig uiterlijk te geven. Andere apparaten in de lijn zijn even eenvoudig, zoals de grotendeels bolvormige Echo Spot en hoekige Echo Show.

Geluid en muziek: kwaliteit vs. Volume

  • Voller geluid dan Alexa-apparaten.
  • Ondersteunt de meeste online muziekdiensten, maar niet Amazon Music of Prime Music.
  • Hiermee kun je je eigen muziek uploaden naar de cloud.
  • Geen bedrade in- of uitgangen.
  • Bluetooth-streaming beschikbaar, met enkele zeurende problemen.
  • Wordt luider dan Google Home-apparaten.
  • Kan de meeste online services afspelen, maar YouTube Music niet.
  • Cloud-muziekfunctie niet langer beschikbaar.
  • Sommige apparaten hebben 3,5 mm in/uit, allemaal met 3,5 mm uit.
  • Bluetooth-streaming beschikbaar.

Google's vlaggenschip Home en Amazon's vlaggenschip Echo zijn beide min of meer in lijn met middenklasse Bluetooth-luidsprekers in termen van geluidskwaliteit, of over wat je zou verwachten van een degelijke ingebouwde televisieluidspreker. De Google Home klinkt voller en realistischer dan de Echo, maar de Alexa-aangedreven Echo kan harder worden gedraaid.

De algemene kwestie van geluidskwaliteit is ingewikkelder dan dat, met de Home Max die een betere basrespons en minder trillingen biedt dan de Echo Studio, en de Echo Dot een beetje beter klinkt dan de Google Home Mini.

In termen van compatibiliteit met online streamingdiensten is het een wassen neus. Beide ecosystemen bieden een brede compatibiliteit, behalve met elkaars eigen diensten. Dat wil zeggen dat je Prime Music niet op een huis kunt streamen en dat je All Access van Google niet op een echo kunt streamen.

Alexa-apparaten winnen, zonder twijfel, in termen van bekabelde connectiviteit, met 3,5 mm-aansluitingen op elk apparaat in de line-up. Dat is niet erg als je de voorkeur geeft aan draadloze verbindingen, maar het is een optie die de Home-apparaten gewoon niet hebben.

Spraakbediening en vaardigheden: Google sluit snel

  • "Oké Google" en "Hé, Google" alleen wake-word-keuzes.
  • Veel stem- en accentopties, sommige klinken beter dan andere.
  • Heeft een achterstand opgelopen in vaardigheden, maar is de kloof aan het dichten.
  • Maakt gebruik van Google's uitgebreide Knowledge Graph en krachtige AI-technologie.
  • Kies uit vier wake-woorden: Alexa, Echo, Amazon en computer.
  • Alexa heeft maar één stem, maar het klinkt redelijk natuurlijk.
  • Heeft in het verleden geleid in vaardigheden van derden.
  • Beter worden in algemene kennis, maar nog steeds beter in winkelen.

Google Home en Amazon Alexa werken beide redelijk goed als virtuele assistenten, met natuurlijk klinkende stemmen en behoorlijke spraakherkenning. Een groot verschil is dat Home-apparaten alleen reageren op twee zeer vergelijkbare wake-woorden: "Oké, Google" en "Hé, Google". Echo-apparaten kunnen daarentegen worden ingesteld om wakker te worden als je Alexa, Echo, Amazon of computer zegt. Geen van beide is ideaal, omdat het leuk zou zijn om aangepaste wake-woorden in te stellen, maar Alexa is absoluut het flexibelere systeem.

Qua stemopties wint Google Home het. Alexa is opgesloten in een enkele stem die best goed klinkt, maar Google Home biedt je veel verschillende opties als je dingen door elkaar wilt halen.

Beide systemen bieden goede spraakherkenning, hoewel het Google Assistent-gestuurde huis beter is in het beantwoorden van algemene kennisvragen en het ontleden van webgebaseerde vragen. Alexa loopt vast als je geen specifieke bewoordingen gebruikt, en het is ook veel meer afhankelijk van Wikipedia dan Home. Voor sommige vragen moet je een vaardigheid toevoegen, omdat Alexa ze gewoon niet alleen kan beantwoorden.

In termen van vaardigheden van derden die extra functionaliteit bieden, heeft Alexa historisch gezien de leiding gehad. Google heeft echter de kloof gedicht tot het punt waarop het onderscheid niet langer zo belangrijk is. Als je je virtuele assistent nodig hebt om te communiceren met een specifiek apparaat of technologie, of een specifieke functie uit te voeren, controleer dan welk platform de juiste vaardigheid heeft voordat je een platform kiest, omdat het niet langer veilig is om aan te nemen dat Alexa dat wel doet en Home niet.

Smart Home-integratie en connectiviteit

  • Behoorlijke compatibiliteit met smarthome-apparaten, maakt gebruik van Nest Hub en is compatibel met andere hubs.
  • Compatibel met Chromecast.
  • Geen thuis-naar-huis bellen tussen apparaten.
  • Kan bellen met VoIP.
  • Iets zwakkere wifi-connectiviteit.
  • Uitstekende compatibiliteit met slimme apparaten voor thuisgebruik, maakt gebruik van Echo Plus-hub en compatibel met andere hubs.
  • Compatibel met Fire TV.
  • Kan bellen naar andere Echo-apparaten.
  • Kan bellen via een vaste lijn met een adapter.
  • Iets sterkere wifi-connectiviteit.

Google Home en Amazon's Alexa-apparaten zijn beide geweldig in het vormen van de ruggengraat van een slim huis. Alexa is compatibel met meer apparaten zonder veel ingewikkelde aanpassingen, maar het verschil is niet zo groot.

Het is de moeite waard om te controleren of je bestaande smart home-apparaten compatibel zijn met Google Home voordat je investeert in een aantal Home- en Home Mini-apparaten, maar Home kan vrijwel alles doen wat Alexa kan doen op het gebied van verlichting en thermostaten, garagedeuren en andere slimme thuistechnologie.

Er zijn een paar opmerkelijke verschillen, zoals het feit dat Home direct uit de doos werkt met Chromecast, terwijl Fire TV is gebouwd om met Alexa te werken, dus het is de moeite waard om daar rekening mee te houden als je hebt geïnvesteerd in Google of Amazon's hardware voor televisiestreaming.

Er zijn ook enkele verschillen in de manier waarop Home- en Alexa-apparaten omgaan met spraakoproepen en videogesprekken in het geval van de Echo Show. Thuisapparaten kunnen telefoongesprekken voeren via Voice over IP (VoIP), wat inhoudt dat je je Google Home kunt gebruiken om een mobiele telefoon of vaste lijn te bellen via je internetverbinding.

Echo-apparaten kunnen ook VoIP-gesprekken voeren, maar alleen met de Skype-vaardigheid en de Skype-naar-telefoonservice. Je kunt een Echo ook veranderen in een speakerphone met stemcontroller als je een vaste lijn hebt en het Echo Connect-randapparaat gebruikt.

Echo-apparaten ondersteunen ook drop-in-oproepen, wat Home-apparaten niet doen. Met deze functie kunt u uw Echo-apparaat gebruiken om de echo van een vriend of familielid rechtstreeks te bellen. Deze functie, hoewel handig, kan worden uitgeschakeld als je niet wilt dat mensen onaangekondigd bij je langskomen.

In termen van onbewerkte connectiviteit maken Google Home- en Amazon Echo-apparaten beide verbinding met je wifi-thuisnetwerk. We hebben geconstateerd dat Echo-apparaten over het algemeen een iets robuustere verbinding bieden en werken op plaatsen en op afstanden waar Google Home-apparaten dat niet doen, maar het verschil is niet zo groot.

Eindoordeel: in de eerste plaats een kwestie van in welk ecosysteem u liever vastloopt

Google Home en Amazon's Alexa-apparaten bevinden zich beide op een redelijk goede plek, met degelijke hardware en software die voortdurend wordt uitgebreid en verbeterd. Alexa pakte een vroege voorsprong met betere spraakherkenning en meer ondersteuning voor vaardigheden van derden, maar Google heeft die kloof gedicht tot het punt waarop het verschil niet groot genoeg is om de een boven de ander aan te bevelen.

Google Assistant is een iets betere en slimmere virtuele assistent, terwijl Alexa goed genoeg werkt in algemene instellingen en echt uitblinkt in termen van integratie met Amazon's online winkelervaring.

Bij het nemen van de beslissing om te kiezen tussen Google Home en Alexa, is de belangrijkste vraag die je moet stellen of je dieper bent verankerd in het Google- of Amazon-ecosysteem, aangezien de belangrijkste verschillen tussen deze twee assistenten te maken hebben met hoe goed ze werken met exclusieve apparaten en services van Google en Amazon.

Als je helemaal nieuw bent op het gebied van slimme huizen en virtuele assistenten, maar je winkelt bij Amazon en hebt een Amazon Prime-abonnement, dan is Alexa een veilige keuze. Anders moet je beslissen of je de voorkeur geeft aan de iets betere geluidskwaliteit van de Home, de betere connectiviteit van de Echo, of dat een van de andere functies die we hebben gemarkeerd, de schalen op de een of andere manier helpen verschuiven.

Aanbevolen: