Niet storen instellen en gebruiken op iPhone en Apple Watch

Inhoudsopgave:

Niet storen instellen en gebruiken op iPhone en Apple Watch
Niet storen instellen en gebruiken op iPhone en Apple Watch
Anonim

Met de functie 'Niet storen' van de iPhone kun je onderbrekingen onderbreken, terwijl de mensen in wie je het meest geïnteresseerd bent toch contact met je kunnen opnemen, bijvoorbeeld in geval van nood.

De functie Niet storen is van toepassing op iOS 6 en nieuwer en alle versies van watchOS, inclusief watchOS 6.

Hoe de iPhone niet storen-functie werkt

Als je niet gestoord wilt worden door de meldingen van je smartphone of inkomende telefoontjes, kun je deze allemaal uitschakelen, maar dan kan niemand je bereiken. Niet storen, een functie die Apple heeft geïntroduceerd in iOS 6, geeft je flexibiliteit bij het dempen van de onderbrekingen van je telefoon met de volgende functies:

  • Inkomende oproepen, sms-berichten en pushmeldingen worden gedempt. Je ontvangt ze nog steeds, dus je kunt later je voicemail en andere meldingen beluisteren, maar je telefoon maakt geen geluid of trilt en het scherm licht niet op.
  • Niet storen kan zo worden gepland dat het automatisch wordt geactiveerd en gedeactiveerd, bijvoorbeeld voor het slapengaan en 's ochtends als je wakker wordt, of je kunt het handmatig activeren.
  • Belangrijke contacten, zoals familieleden of uw favorieten, kunnen toestemming krijgen om contact met u op te nemen, zelfs als Niet storen actief is.
  • Als een telefoonnummer je binnen drie minuten twee keer probeert te bellen, laat Niet storen dit door. Dit is bijvoorbeeld handig in geval van nood.
  • Niet storen kan worden ingesteld om te worden geactiveerd tijdens het rijden. Het blokkeert oproepen en sms'jes om de veiligheid te garanderen.

De Niet storen-tool werkt ook op iPad. Apple splitste het besturingssysteem voor iPhone en iPad met de dubbele release van iOS 13 en iPadOS 13.

Niet storen instellen op een iPhone

Het instellen van Niet storen op de iPhone vereist slechts een paar tikken.

  1. Tik op de Instellingen app om deze te openen.
  2. Tik op Niet storen.

    Image
    Image
  3. Zet de Niet storen tuimelschakelaar aan.

    Je kunt 'Niet storen' ook inschakelen via het Control Center. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het telefoonscherm (of veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek op iPhone X en latere modellen) om het Control Center te openen en tik vervolgens op het maanpictogram om Niet storen in te schakelen.

Activering niet storen plannen

Niet storen kan worden gepland om automatisch te activeren en te deactiveren op door u opgegeven tijden.

  1. Tik op de Instellingen app.
  2. Tik op Niet storen.
  3. Zet de Scheduled tuimelschakelaar aan.

    Image
    Image
  4. Tik op het vak Van. Verplaats de wielen om de tijd in te stellen waarop u de functie wilt inschakelen.
  5. Tik op het vak To en stel in wanneer je wilt dat het wordt uitgeschakeld.

Pas je instellingen voor niet storen aan

Tik op Instellingen > Niet storen om de instellingen voor Niet storen aan te passen:

  • Silence: kies de staat waarin Niet storen meldingen en beltonen dempt wanneer deze is geactiveerd, Altijd of alleenTerwijl iPhone is vergrendeld.
  • Oproepen toestaan van: sommige oproepen worden doorgelaten terwijl Niet storen is ingeschakeld. U kunt kiezen uit contactgroepen die u hebt gemaakt en die worden doorgelaten. Selecteer bijvoorbeeld Favorieten uit uw adresboek.

Aangepaste contactgroepen kunnen niet worden gemaakt op de iPhone. Als u er een wilt maken om te gebruiken met Niet storen op uw iPhone, maakt u deze in uw bureaublad-app Contacten en synchroniseert u deze met uw iPhone.

Herhaalde oproepen: schuif naar ON zodat wanneer hetzelfde nummer twee keer binnen drie minuten belt, de oproep doorkomt, zelfs als de persoon staat niet op een geselecteerde lijst Oproepen toestaan van contacten.

Bottom Line

Controleer de rechterbovenhoek van het iPhone-scherm. Als Niet storen actief is, wordt een pictogram van een halve maan weergegeven. Op iPhone X wordt dit pictogram hier niet weergegeven (er is beperkte ruimte op dit model). Open in plaats daarvan Control Center door vanuit de rechterbovenhoek naar beneden te vegen om te zien of het actief is.

Niet storen op Apple Watch

De Apple Watch kan telefoongesprekken en sms-berichten ontvangen en plaatsen, en ondersteunt Niet storen. Er zijn twee manieren om Do Not Disturb op het horloge te bedienen: de standaardinstellingen en handmatig. Standaard is de Apple Watch ingesteld op dezelfde voorkeuren voor Niet storen die u op uw iPhone instelt, inclusief planning. Je kunt deze niet wijzigen op de Apple Watch.

Image
Image

Als u Niet storen handmatig wilt activeren op uw horloge, veegt u omhoog vanaf de onderkant van het Apple Watch-scherm om Glances. te openen

Veeg in watchOS 1 en 2 van links naar rechts totdat je bij de eerste blik komt, met pictogrammen voor AirPlay en vliegtuigmodus.

Tik op het maanpictogram voor Niet storen. U kunt de volgende duur voor Niet storen op uw horloge selecteren:

  • Aan zet het voor onbepaalde tijd aan.
  • Aan gedurende 1 uur start een periode van één uur waarin Niet storen actief is.
  • Aan tot vanavond schakelt Niet storen later op de dag uit.
  • Aan tot ik vertrek gebruikt je huidige locatie, en wanneer het horloge detecteert dat je de locatie hebt verlaten, wordt Niet storen gedeactiveerd.

Niet storen tijdens het rijden

Als iOS 11 of hoger op je iPhone staat, voegt Niet storen een nieuwe laag privacy en beveiliging toe tijdens het rijden om afgeleid rijden te voorkomen. Als 'Niet storen tijdens autorijden' is ingeschakeld, ontvang je tijdens het rijden geen meldingen die je zouden kunnen verleiden om van de weg af te kijken.

Activeer Niet storen tijdens het rijden door deze stappen te volgen:

  1. Tik op Instellingen > Niet storen.
  2. Tik in het gedeelte Niet storen tijdens het rijden op Activeren en selecteer wanneer de functie is geactiveerd.

    • Automatisch: als je telefoon een hoeveelheid en snelheid van beweging detecteert waardoor het denkt dat je in een auto zit, wordt de functie ingeschakeld. Dit is echter onderhevig aan fouten, aangezien u een passagier zou kunnen zijn, of op een bus of trein.
    • Indien verbonden met Bluetooth in de auto: als uw telefoon verbinding maakt met Bluetooth in uw auto en deze instelling is ingeschakeld, wordt Niet storen automatisch geactiveerd totdat de verbinding weer wordt verbroken.
    • Handmatig: Voegt de optie toe aan het Control Center zodat u Niet storen tijdens het rijden handmatig kunt inschakelen.
  3. Ga terug naar het menu Niet storen en tik vervolgens op Automatisch beantwoorden.
  4. Selecteer wie het automatische antwoord ontvangt wanneer een bericht wordt ontvangen terwijl Niet storen tijdens autorijden actief is. U kunt Niemand, Recente contacten, Favorieten of Alle contacten selecteren.
  5. Tik in het menu Niet storen op Automatisch beantwoorden. Stel vervolgens het bericht in dat wordt verzonden naar degenen die u proberen te bereiken.

    Die contacten in je Favorieten kunnen een bericht naar je doorsturen als ze het woord 'dringend' sms'en als reactie op je automatische antwoordbericht.

    Image
    Image

Niet storen tijdens het rijden toevoegen aan Control Center

Volg deze stappen om een handige snelkoppeling in het Control Center toe te voegen waarmee je 'Niet storen tijdens het rijden' snel kunt in- en uitschakelen.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Control Center.
  3. Tik op Besturing aanpassen.

    Image
    Image
  4. Tik op de groene + naast Niet storen tijdens het rijden.

Aanbevolen: