Hoe te gebruiken Niet storen op Android

Inhoudsopgave:

Hoe te gebruiken Niet storen op Android
Hoe te gebruiken Niet storen op Android
Anonim

Niet storen is een Android-functie waarmee gebruikers alle of de meeste meldingen gedurende een bepaalde periode kunnen pauzeren. Geïntroduceerd met de Marshmallow OS-update, het is een zegen voor iedereen die een pauze van zijn scherm nodig heeft, of ze nu bezig zijn met een werkproject, een concert bekijken, voor kinderen zorgen of anderszins tijd nodig hebben zonder aanhoudende meldingen. Sinds de introductie is 'Niet storen' verfijnd in elke update van de Android-versie.

De functie is eenvoudig in en uit te schakelen en heeft een reeks instellingen die u naar wens kunt aanpassen. Hier leest u hoe u Niet storen op Android gebruikt.

Deze instructies zijn van toepassing op smartphones met Android 9.0 Pie, 8.0 Oreo en 7.0 Nougat.

Samsung-telefoons hebben een niet storen-modus die een beetje anders werkt dan standaard Android.

Niet storen inschakelen

Je kunt 'Niet storen' inschakelen via Snelle instellingen of door naar de app Instellingen te gaan, waar je ook je voorkeuren kunt aanpassen.

  1. Trek tweemaal naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm van je telefoon om toegang te krijgen tot Snelle instellingen. (Als je eenmaal naar beneden trekt, worden je meldingen weergegeven.)
  2. Tik op Niet storen. Het pictogram geeft vervolgens aan hoe laat de modus Niet storen wordt uitgeschakeld. Als Niet storen is ingeschakeld, kun je onderaan je scherm ook zien wanneer het wordt uitgeschakeld.

  3. Druk lang op Niet storen om naar de instellingen te gaan.

    Image
    Image
  4. Ga anders naar Instellingen.
  5. Tik Geluid > Niet storen.
  6. Tik op Nu inschakelen. Tik er nogmaals op om het uit te schakelen; de knop zegt Nu uitschakelen.

    Image
    Image
  7. Tik in Snelle instellingen op het pictogram Niet storen om het uit te schakelen.

Hoe de Niet storen-instellingen aanpassen

Er is een verscheidenheid aan Niet storen-instellingen die u kunt aanpassen, inclusief wanneer het automatisch aangaat, uitzonderingen (contacten die NST kunnen negeren) en instellingen voor meldingsopties.

Ga naar Instellingen > Geluid > Niet storen.

Image
Image

Niet storen-instellingen omvatten Gedrag, Uitzonderingen en Schema. Binnen die categorieën vallen Geluid &trillingen; meldingen; oproepen; Berichten, evenementen en herinneringen; Looptijd; en automatische regels.

  • In Geluid en trillingen kun je kiezen welke geluiden niet worden gedempt, zelfs niet wanneer Niet storen is ingeschakeld, inclusief alarmen, media en aanraakgeluiden.
  • Voor Meldingen kunt u specificeren hoe ze zich gedragen wanneer Niet storen is ingeschakeld. Je kunt het instellen op Geen geluid van meldingen, Geen beeld of geluid van meldingen of Aangepast.
  • Onder Oproepen kunt u uitzonderingen instellen voor contacten om oproepen van hen toe te staan, zelfs als Niet storen is ingeschakeld. Opties zijn onder meer het doorlaten van alle oproepen of alleen die van uw contacten of contacten met ster. Je kunt ook terugkerende bellers toestaan of blokkeren, dat wil zeggen iedereen die binnen 15 minuten minstens twee keer belt.
Image
Image
  • Evenzo kunt u onder Berichten, evenementen en herinneringenuitzonderingen instellen voor inkomende berichten. Je kunt ook voorkomen dat herinneringen en gebeurtenissen worden gedempt.
  • Duur laat zien hoe lang de modus Niet storen ingeschakeld blijft, waarvoor er drie opties zijn: tot je hem uitschakelt, elke keer vragen, of een bepaalde hoeveelheid tijd, vanaf 15 minuten tot 12 uur.
  • Je kunt Automatische regels instellen om NST in te schakelen op basis van een gebeurtenis of tijd van de dag.
Image
Image

Hier leest u hoe u aangepaste instellingen voor de modus Niet storen beheert.

  1. Ga naar Instellingen > Geluid > Niet storen of trek tweemaal naar beneden bovenaan uw scherm om naar Snelle instellingen te gaan en druk lang op Niet storen.
  2. Tik op de instellingenpagina Niet storen op Meldingen. Tik op het tandwielpictogram naast Aangepast om uw beperkingen in te stellen.

    Image
    Image
  3. Eerst kun je kiezen wat er gebeurt als het scherm uit is en er een melding binnenkomt.

    • Schakel het scherm niet in
    • Knipper niet met licht
    • Niet wakker worden voor meldingen
  4. Ten tweede kun je specificeren wat er gebeurt als het scherm al aan is wanneer de melding binnenkomt.

    • Verberg meldingspunten
    • Verberg statusbalkpictogrammen
    • Plaats geen meldingen op het scherm
    • Verbergen in notificatielijst

Schema- en duurinstellingen beheren

Do Not Disturb van Android heeft verschillende opties om het schema en de duur te beheren. De modus ondersteunt ook aangepaste regels op basis van een gebeurtenis of tijd van de dag. Hier leest u hoe u de duur en automatische regels aanpast.

  1. Tik in de NST-instellingen op Automatisch inschakelen (onder Schema).
  2. Tik op Slapen om het in te stellen tijdens de uren dat je normaal slaapt en het aan te passen aan de hand van de dagen van de week. Optioneel kunt u uw ingebouwde alarm de eindtijd laten overschrijven.
  3. Tik op Event om regels in te stellen op basis van een verbonden kalender (of kalenders).
  4. Tik op Tijdens evenementen voor om beschikbare agenda's te zien.

    Image
    Image
  5. Dan kun je instellen dat Niet storen automatisch doorgaat op basis van je reactie op een uitnodiging voor een evenement:

    • Ja, Misschien of Niet geantwoord
    • Ja of Misschien
    • Ja
  6. Je kunt ook aangepaste regels toevoegen op basis van agenda-afspraken. Tik op Regel toevoegen > Evenement. Geef de regel een naam.
  7. Kies een kalender en het antwoordtype uit de bovenstaande opties.

    Image
    Image
  8. Je kunt ook aangepaste regels toevoegen op basis van dag en tijd. Tik op Regel toevoegen > Tijd. Geef de regel een naam.
  9. Kies de dagen van de week waarop u de regel wilt toepassen, en de begin- en eindtijd. Hier kunt u ook uw ingebouwde alarm uitschakelen. Niet storen.
  10. Met deze functie kun je elke dag van de week anders behandelen of tijdelijke regels instellen als je een ander schema hebt, zoals wanneer je op reis bent.
  11. Om een regel te verwijderen, tik je op het prullenbakpictogram ernaast.

Hoe te gebruiken Niet storen op Android Oreo en Nougat

Niet storen werkt anders op Android 8.0 Oreo en 7.0 Nougat. Net als in Android 9.0 Pie heb je er echter toegang toe via Instellingen of Snelle instellingen.

  1. Tik in Instellingen op Geluid > Niet storen.
  2. Er zijn drie hoofdopties:

    • Totale stilte
    • Alleen alarm
    • Alleen prioriteit (inclusief alarmen en aangepaste uitzonderingen)
  3. Nadat je een van de bovenstaande opties hebt gekozen, kun je specificeren hoe lang de modus Niet storen actief blijft. Je kunt een timer instellen, een tijd specificeren of deze aan laten staan totdat je hem weer uitschakelt.
  4. Tik op Meer instellingen om NST aan te passen.
  5. Hier kun je prioriteitsmeldingen aanpassen en tijden instellen waarop de modus Niet storen automatisch wordt ingeschakeld. Er is ook een optie om terugkerende bellers door te laten als ze binnen 15 minuten twee keer bellen.
  6. Om de modus Niet storen uit te schakelen, drukt u op de volumeknop omhoog of omlaag en tikt u op Nu uitschakelen op het scherm dat verschijnt. Je kunt het ook uitschakelen via Snelle instellingen of door naar Settings > Sound > Do Not Disturb te gaan.

Aanbevolen: