Minecraft krijgt Ray Tracing-update op Windows 10

Minecraft krijgt Ray Tracing-update op Windows 10
Minecraft krijgt Ray Tracing-update op Windows 10
Anonim

Minecraft met RTX brengt ongelooflijk realistische lichteffecten in de game, met dank aan Nvidia. De technologie zal waarschijnlijk worden uitgerold naar andere versies van Minecraft naarmate apparaten in de toekomst raytracing-mogelijkheden oppikken.

Image
Image

Nvidia en Mojang hebben zojuist een nieuwe versie van Minecraft aangekondigd met de RTX (ray tracing)-verlichtingstechnologie van het bedrijf voor Windows 10, die vanaf 16 april beschikbaar zal zijn als openbare bèta.

Ray tracing: RTX zorgt voor veel realistischere lichteffecten in een gamewereld, waardoor spelers zich meer ondergedompeld kunnen voelen. Naast het stromen van zonlicht, maakt de technologie ook realistischere kaarsen, gloeiende lava, reflecterend water en meer mogelijk.

Alleen Windows 10: deze nieuwe versie, Minecraft met RTX, is alleen beschikbaar voor Windows 10 Minecraft-spelers. Volgens Polygon heb je een Nvidia RTX GPU, een Intel Core i5 (of gelijkwaardige) processor en 8 GB RAM nodig. Die op Mac of verschillende console- en mobiele versies zullen moeten wachten tot RTX beschikbaar is op die platforms. Windows 10-spelers moeten de bètaversie van de Xbox Insider Hub halen.

Nvidia zegt: RTX zal laten zien dat "realistische harde en zachte schaduwen overal te zien zijn; globale verlichting verlicht de wereld realistisch, met dat licht dat interieurs vult door ramen en gaten in de terrein; verlichte blokken en andere lichtbronnen werpen pixel-perfecte verlichting; reflecties zijn te zien op alle reflecterende oppervlakken en blokken, met een getrouwheidsniveau dat dat van reflecties in de schermruimte ver overtreft; licht reflecteert, breekt en verstrooit door water, ijs, glas-in-lood, en andere transparanten, en atmosferische effecten komen van nature voor, wat resulteert in volumetrische mist van hoge kwaliteit en pixel-perfecte godsstralen."

Bottom line: Dit is de volgende evolutie in de graphics van videogames, met grote tickettitels zoals Battlefield V, Control, Shadow of the Tomb Raider, Metro Exodus en Quake II die allemaal de RTX-behandeling krijgen. Met Minecraft wordt RTX echt meer mainstream.

Aanbevolen: