Microsoft PowerToys krijgt nieuwe updates als onderdeel van Windows 11

Microsoft PowerToys krijgt nieuwe updates als onderdeel van Windows 11
Microsoft PowerToys krijgt nieuwe updates als onderdeel van Windows 11
Anonim

Als onderdeel van het nieuwe Windows 11-besturingssysteem heeft het aanpassingssysteem van Microsoft, PowerToys, zojuist een belangrijke update gekregen.

Volgens een bericht van donderdag op GitHub is de PowerToys-release voor de nieuwe 0.49-versie nu beschikbaar. De updates voegen de mogelijkheid toe om je muis te vinden door tweemaal op de linker control-toets te drukken, en een eenvoudige snelkoppeling voor het dempen van videoconferenties.

Image
Image

De functie Zoek je muis dimt je scherm om te markeren waar je cursor zich momenteel bevindt, wat handiger zou kunnen zijn op een groter scherm in plaats van bijvoorbeeld een laptop. GitHub gaf aan dat er in toekomstige releases extra verbeteringen en functies aan Find Your Mouse zullen worden toegevoegd.

Bovendien kunt u met de nieuwe Video Conference Mute uw microfoon en camera tegelijkertijd uitschakelen met de Windows + N sneltoets. De functie werkt tijdens een telefonische vergadering, ongeacht de applicatie die momenteel de focus op uw scherm heeft.

Andere updates van PowerToys-functies omvatten een interface-update voor de PowerRename-functie, die het bulksgewijs hernoemen van bestanden mogelijk maakt. De update in 0.49 is een compleet nieuw ontwerp, samen met nieuwe tips om algemene uitdrukkingen en tekst-/bestandsopmaak binnen de functie te beschrijven.

De nieuwe PowerToys-interface is geïnspireerd op Windows 11, met een modernere look en feel en een gestroomlijnd ontwerp.

Microsoft introduceerde PowerToys in Windows 95 en het programma is sindsdien beschikbaar voor elke grote Windows-release. Enkele van de huidige PowerToys-functies zijn het kiezen van unieke kleuren, het maken van complexe vensterlay-outs, een toetsenbordaanpasser en meer.

Aanbevolen: