Minecraft krijgt gratis educatieve inhoud voor kinderen die thuis vastzitten

Inhoudsopgave:

Minecraft krijgt gratis educatieve inhoud voor kinderen die thuis vastzitten
Minecraft krijgt gratis educatieve inhoud voor kinderen die thuis vastzitten
Anonim

Waarom dit ertoe doet

Nu de scholen gesloten zijn en de sociale afstand van kracht is, hebben kinderen alle educatieve en zinvolle inhoud nodig die ze kunnen krijgen.

Image
Image

Ontwikkelaar Mojang en uitgever Microsoft hebben een heleboel educatieve inhoud gratis gemaakt voor hun waanzinnig populaire videogame Minecraft.

Wat krijg je: De ontwikkelaars zeggen dat er meer dan tien verschillende educatieve werelden zijn om te verkennen. Kinderen (en volwassenen) kunnen een rondleiding krijgen door het internationale ruimtestation, de binnenkant van een menselijk oog, opties voor hernieuwbare energie, mariene biologie, Griekse geschiedenis en meer. Elke wereld heeft zijn eigen lesplan met creatieve schrijfactiviteiten, bouwuitdagingen en puzzels om op te lossen.

Hoe het te verkrijgen: Je moet een apparaat gebruiken waarop de Bedrock-versie van Minecraft draait (in tegenstelling tot de Java-versie op Mac/PC). Dit omvat Android & iOS, Kindle Fire, Windows 10 PC, Gear VR, Oculus Rift, Fire TV, Xbox One, Windows MR, Nintendo Switch en PlayStation 4. Ga gewoon naar de Marketplace op je apparaat en kies de nieuwe categorie Onderwijs. Ze zijn gratis beschikbaar tot en met 30 juni 2020.

Waar het op neerkomt: Kinderen moeten net zo veel betrokken en bezig blijven als volwassenen om hun zorgen te beheersen tijdens onze pandemie en richtlijnen voor opvang op hun plaats. Het hebben van educatieve ervaringen in een spel dat ze al leuk vinden, is een goed idee voor ouders die hun kinderen willen helpen in deze verontrustende tijden.

Aanbevolen: