Hoe gratis muziek opnieuw te downloaden op iTunes

Inhoudsopgave:

Hoe gratis muziek opnieuw te downloaden op iTunes
Hoe gratis muziek opnieuw te downloaden op iTunes
Anonim

Heb je ooit iets van je computer of iPhone verwijderd en realiseerde je je meteen dat je het terug wilde? Als je een nummer hebt verwijderd dat je in de iTunes Store hebt gekocht, ben je misschien bang dat je het opnieuw moet kopen.

Nou, er is goed nieuws: je kunt muziek die je bij iTunes hebt gekocht opnieuw downloaden en die muziek opnieuw downloaden is gratis! Hier is alles wat u moet weten over het opnieuw downloaden van muziek op iTunes.

Image
Image

Gebruik je Apple Music in plaats van iTunes? Als je dat doet, is opnieuw downloaden supereenvoudig. Zoek het nummer in je Muziek-app en tik op het downloadpictogram (de wolk met de pijl-omlaag erin). Je hebt het nummer zo terug.

Muziek opnieuw downloaden van iTunes op iPhone

Het opnieuw downloaden van muziek van de iTunes Store rechtstreeks naar je iPhone of iPod touch is eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

  1. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op de Apple ID op je iOS-apparaat waarmee je de muziek hebt gekocht (ga naar Instellingen > iTunes & App Store > Apple ID).
  2. Tik op de iTunes Store app om deze te starten.

  3. Tik op de Meer knop rechtsonder.

    Image
    Image
  4. Tik op Gekocht.
  5. Tik op Muziek.
  6. Scroll door je lijst met aankopen totdat je degene vindt die je wilt downloaden.
  7. Tik op het downloadpictogram (de wolk met de pijl-omlaag erin) om de muziek opnieuw te downloaden van iTunes. Wanneer het is gedownload, verschijnt het in de Muziek-app op je apparaat.

    Image
    Image

Muziek opnieuw downloaden met iTunes

Als je liever iTunes gebruikt om je muziek opnieuw op een computer te downloaden, moet je het volgende doen:

  1. Open iTunes.
  2. Ga naar de iTunes Store.

    Image
    Image
  3. Als u zich nog niet in het Muziekgedeelte van de Store bevindt, klikt u op het muziekpictogram in de linkerbovenhoek van iTunes of selecteert u Music in het menu rechts- handkolom van de winkel.

  4. Klik op Gekocht in het gedeelte Snelkoppelingen aan de rechterkant.

    Image
    Image
  5. Klik op Niet in mijn bibliotheek als dit nog niet is geselecteerd.

    Image
    Image
  6. Selecteer Albums of Songs om te kiezen hoe u door uw eerdere muziekaankopen wilt bladeren.

    Image
    Image
  7. Selecteer de artiest wiens muziek je wilt downloaden uit de lijst aan de linkerkant. Je kunt ook naar een specifieke artiest zoeken of Recente aankopen bekijken met de bovenste link.

    Image
    Image
  8. Klik op het downloadpictogram op het album of naast het nummer om muziek opnieuw te downloaden van iTunes. De muziek verschijnt in je iTunes-bibliotheek.

    Image
    Image

Muziek opnieuw downloaden met de Muziek-app op Mac

Als je macOS Catalina (10.15) of hoger op je Mac gebruikt, kun je muziek niet opnieuw downloaden met het iTunes-programma omdat het niet meer bestaat. Het is vervangen door een nieuwe app genaamd Muziek. Gelukkig kun je daarmee nog steeds muziek opnieuw downloaden. Hier is hoe:

  1. Standaard is de iTunes Store verborgen in Muziek. Om het te onthullen, klik op Music menu > Preferences > in de Show sectie, vink het vakje aan naast iTunes Store > OK.

    Image
    Image
  2. Klik in het linkermenu op iTunes Store.
  3. Volg stappen 3-8 van het laatste gedeelte. Ze zijn identiek in iTunes en Muziek.

Wat te doen als u geen muziek opnieuw kunt downloaden van iTunes

Als je deze stappen hebt gevolgd maar geen muziek opnieuw kunt downloaden of de muziek helemaal niet ziet, probeer dan dit:

  • Bevestig waar je de muziek vandaan hebt. Zou je de muziek van een andere downloadwinkel, streamingdienst of van een cd kunnen hebben gehaald? Zo ja, ga dan naar die bron om de muziek terug te krijgen.
  • Zorg ervoor dat je de juiste Apple ID gebruikt. Als je de muziek met een Apple ID hebt gekocht en nu een andere gebruikt, moet je inloggen op het juiste account om toegang te krijgen tot de muziek.
  • Is de aankoop verborgen? Het is mogelijk om aankopen in iTunes te verbergen (ofwel omdat je ze niet meer wilt zien of om ze te blokkeren voor Delen met gezin). Leer hoe u verborgen aankopen kunt zien en hoe u ze zichtbaar kunt maken.
  • Heb je het land in je Apple ID gewijzigd? Je hebt mogelijk geen toegang tot al je muziek als je het land hebt gewijzigd in je Apple ID-instellingen. Apple kan mogelijk opnieuw muziek downloaden in uw vorige land, maar niet in het huidige land.
  • Kunt u muziek opnieuw downloaden in uw land? De licentieovereenkomsten die Apple heeft met muziekbedrijven en de lokale wetten van verschillende landen, bepalen welke aankopen opnieuw kunnen worden gedownload. Bekijk de officiële lijst van Apple om te zien wat voor soort inhoud beschikbaar is in jouw land.
  • Gebruik je de Muziek-app? Als je de Muziek-app gebruikt op recente versies van macOS, is de iTunes Store standaard verborgen. Bekijk het laatste gedeelte voor instructies over wat u moet doen.

De muziek van andere mensen downloaden met Family Sharing

Image
Image

Je bent niet beperkt tot het downloaden van alleen de muziek die je hebt gekocht. Je kunt de muziek ook downloaden van iedereen in je gezin met Delen met gezin.

Delen met gezin is een functie waarmee mensen die verbonden zijn via Apple ID (vermoedelijk omdat ze familie zijn, hoewel je het ook met vrienden kunt instellen) elkaars aankopen kunnen zien en downloaden via iTunes, de app Store en Apple Books - allemaal gratis.

Leer hoe u Delen met gezin instelt en leer vervolgens hoe u Delen met gezin gebruikt.

Aanbevolen: