WVX-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

WVX-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
WVX-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de WVX-bestandsextensie is een Windows Media Video Redirector-bestand. Het is gewoon een afspeellijst of snelkoppeling naar een of meer mediabestanden.

WVX-bestanden worden gebruikt om de locatie op te slaan van video- of audiobestanden die moeten worden afgespeeld. Wanneer ze worden geopend in een compatibel programma, worden de bestanden waarnaar wordt verwezen in het WVX-bestand afgespeeld alsof u ze zelf handmatig in de wachtrij hebt gezet.

De bestandsindeling van Windows Media Video Redirector is vergelijkbaar met andere bestandsindelingen voor afspeellijsten, zoals die met de bestandsextensies M3U8, M3U, XSPF en PLS.

Image
Image

Hoe een WVX-bestand te openen

WVX-bestanden kunnen worden geopend met Windows Media Player, VLC en GOM Media Player.

Aangezien WVX-bestanden gewoon tekstbestanden zijn, kunt u ze openen in een programma zoals Kladblok of een andere teksteditor om extra verwijzingen toe te voegen. Dit wordt hieronder wat meer uitgelegd.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het WVX-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma WVX-bestanden opent, wijzigt u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie in Windows.

WVX-bestandsvoorbeeld

U kunt uw eigen WVX-bestand maken door het onderstaande formaat te imiteren en het bestand vervolgens op te slaan met de. WVX-extensie. U kunt dit doen in Kladblok in Windows of een andere teksteditor.

In ons voorbeeld zijn er verwijzingen naar twee online MP3-bestanden. De WVX kan verwijzen naar extra bestanden in hetzelfde formaat, dus je kunt gewoon een van de regels kopiëren om andere verwijzingen toe te voegen.

Deze links zijn niet geldig, dus dit specifieke WVX-bestand werkt niet in welk programma dan ook waarin u het opent.

Een WVX-bestand converteren

Aangezien het WVX-bestand eigenlijk gewoon een tekstbestand is (zoals je in ons voorbeeld hierboven ziet), kun je het bestand eigenlijk niet converteren naar iets anders dan op tekst gebaseerde formaten, zoals afspeellijstformaten. VLC kan mogelijk een WVX-bestand opslaan in afspeellijstbestandsindelingen zoals M3U8, M3U en XSPF, evenals in HTML.

Dit betekent dat je WVX-bestanden niet kunt converteren naar MP4, AVI, WMV, MP3, enz. Om die mediabestanden te converteren, moet je ze zelf downloaden zodat je er toegang toe hebt, en ze vervolgens doorlopen een bestandsconversieprogramma.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Zorg ervoor dat je een ander formaat niet verwart met het WVX-formaat. Sommige bestanden lijken veel op. WVX-bestanden, ook al hebben ze een heel ander formaat. Als u een niet-ondersteund formaat probeert te openen in een van de hierboven genoemde WVX-openers, krijgt u waarschijnlijk een foutmelding.

WYZ-bestanden kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk verkeerd worden gelezen als WVX-bestanden, ook al zijn het in werkelijkheid WYZTracker-bestanden die worden gebruikt met het WYZTracker-programma. De twee formaten zijn niet gerelateerd en worden daarom niet ondersteund in de respectievelijke programma's die worden gebruikt om ze te openen.

Hetzelfde idee geldt voor andere gelijk gespelde bestandsextensies zoals VWX, die wordt gebruikt voor Vectorworks Design-bestanden. VWX-bestanden gebruiken alle drie dezelfde letters als WVX-bestanden, maar worden in plaats daarvan alleen ondersteund in de Nemetschek Vectorworks-toepassing.

CVX is vergelijkbaar. Ze worden gebruikt in de Canvas-software van ACD Systems en hebben niets te maken met WVX-bestanden.

Aanbevolen: