FP7-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

FP7-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
FP7-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de FP7-bestandsextensie is een FileMaker Pro 7+ Database-bestand. Het bestand bevat records in tabelindeling en kan ook grafieken en formulieren bevatten.

Het nummer na ". FP" in de bestandsextensie kan worden gebruikt als een algemene indicator van de versie van FileMaker Pro die de indeling als standaardbestandstype gebruikt. Daarom worden FP7-bestanden standaard gemaakt in FileMaker Pro versie 7, maar ze worden ook ondersteund in versies 8-11.

FMP-bestanden werden gebruikt met de eerste editie van de software, versies 5 en 6 gebruiken FP5-bestanden en FileMaker Pro 12 en nieuwer gebruiken standaard de FMP12-indeling.

Image
Image

Hoe een FP7-bestand te openen

FileMaker Pro Advanced kan FP7-bestanden openen en bewerken. Dit geldt met name voor versies van het programma die FP7-bestanden gebruiken als de standaard bestandsindeling voor de database (bijv. 7, 8, 9, 10 en 11), maar nieuwere releases werken ook.

Houd er rekening mee dat nieuwere versies van FileMaker Pro niet standaard worden opgeslagen in de FP7-indeling, en misschien zelfs helemaal niet, wat betekent dat als u het FP7-bestand in een van die versies opent, het bestand mogelijk alleen kunnen worden opgeslagen in het nieuwere FMP12-formaat of geëxporteerd naar een ander formaat (zie hieronder).

Als uw bestand niet wordt gebruikt met FileMaker Pro, bestaat de mogelijkheid dat het gewoon een tekstbestand is. Om dit te bevestigen, opent u het FP7-bestand met Kladblok of een teksteditor uit onze lijst met beste gratis teksteditors. Als je alles erin kunt lezen, dan is je bestand slechts een tekstbestand.

Als je echter niets op deze manier kunt lezen, of als het merendeels door elkaar gegooide tekst is die niet veel zin heeft, kun je in de puinhoop nog steeds wat informatie vinden die het formaat beschrijft dat je bestand is binnen. Probeer enkele van de eerste paar letters en/of cijfers op de eerste regel te onderzoeken. Dat kan je helpen meer te weten te komen over het formaat en uiteindelijk een compatibele viewer of editor te vinden.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het FP7-bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma FP7-bestanden opent, raadpleegt u onze Hoe u het standaardprogramma voor een specifiek programma kunt wijzigen Gids voor bestandsextensies om die wijziging in Windows aan te brengen.

Een FP7-bestand converteren

Er zijn waarschijnlijk niet veel of geen speciale hulpprogramma's voor bestandsconversie die een FP7-bestand naar een ander formaat kunnen converteren. Het FileMaker Pro-programma is echter volledig in staat om FP7-bestanden te converteren.

Als u uw FP7-bestand opent in een nieuwere versie van FileMaker Pro (nieuwer dan v7-11), zoals de huidige versie, en de normale File > gebruiktKopie opslaan als menu-optie, u kunt het bestand alleen opslaan in het nieuwere FMP12-formaat.

U kunt in plaats daarvan het FP7-bestand converteren naar het XLSX Excel-formaat of een PDF met de File > Records opslaan/verzenden alsmenu-item.

Image
Image

U kunt ook records uit het FP7-bestand exporteren, zodat ze onder andere bestaan in het CSV-, DBF-, TAB-, HTM- of XML-formaat via de File > Records exporteren menu-optie.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als uw bestand niet wordt geopend met FileMaker Pro, is de kans groot dat u de bestandsextensie verkeerd leest. Als dit het geval is, kunt u niet verwachten dat het bestand bruikbaar is in FileMaker Pro, aangezien het hoogstwaarschijnlijk een totaal andere en niet-gerelateerde bestandsindeling heeft.

Hoewel FP-bestanden er op het eerste gezicht misschien uitzien alsof ze zeker gerelateerd zijn aan FileMaker Pro, kunnen het in werkelijkheid Fragment Program-bestanden zijn. Als dat het geval is, kan elke teksteditor worden gebruikt om het bestand te openen.

Een andere bestandsextensie die lijkt op FP7 is P7. Hoewel de laatste twee letters hetzelfde zijn, zijn P7-bestanden PKCS 7 Digital Certificate-bestanden die door programma's zoals OpenSSL worden gebruikt voor authenticatiedoeleinden.

Het maakt niet uit met welk bestand je te maken hebt, als het niet eindigt op FP7 of een ander FP-achtervoegsel, is de kans groot dat je een ander programma op je computer nodig hebt om het te openen, te bewerken of te converteren.

Aanbevolen: