10 essentiële kunstbenodigdheden voor de traditionele animator

Inhoudsopgave:

10 essentiële kunstbenodigdheden voor de traditionele animator
10 essentiële kunstbenodigdheden voor de traditionele animator
Anonim

Hoewel digitale animatie een rage is, is er nog steeds een markt voor traditionele, met de hand getekende animatie. Als je van plan bent om aan cel-painted animatie te werken, heb je een paar basisbenodigdheden nodig op kantoor of thuis. De basis omvat je van je originele schetsen tot de geverfde cellen die nodig zijn om de animatie tot leven te brengen.

Blauwe potloden zonder foto

Image
Image

Niet-fotoblauwe potloden zijn handig voor het maken van eerste schetsen, omdat ze een lichtblauwe tint hebben die niet op kopieën verschijnt wanneer je je werk van papier naar heldere cellen overbrengt.

Tekenpotloodsets

Image
Image

Een set tekenpotloden is essentieel. Meestal werkt een gewoon houten potlood het beste. Eberhard Faber en Sanford en Tombow maken hoogwaardige collecties tekenpotloden met verschillende loodhardheden.

Als je animaties nabootst, zijn 2B-potloden een goede keuze. Ze zijn zacht genoeg om een gevarieerde lijn te geven, maar hard genoeg om donkere strakke lijnen te maken.

3-gaats geperforeerd papier

Image
Image

Je hebt iets nodig om op te tekenen met je potloodsets. U kunt het beste kopieerpapier kopen met drie gaten aan de zijkant door de riem of door de hoes. Een seconde animatie neemt 30 tot 100 vellen papier in beslag, waardoor duplicaten mogelijk zijn voor het natrekken en voor fouten, dus je hebt veel papier nodig. En 20 lb. kopieerpapier is zwaar genoeg om een goede kopie te maken en licht genoeg om door meerdere lagen heen te kijken als het op een lichte tafel ligt.

Geperforeerd papier met drie gaten wordt bevestigd aan een kleine staaf die op je lichttafel is geplakt om het papier op zijn plaats te houden. Als u het papier koopt dat al geperforeerd is, hoeft u het niet handmatig te ponsen of op de tafel te plakken, en wordt het gemakkelijker om pagina's uit te lijnen.

Lichttafel/Lichtbureau

Image
Image

Een lichttafel of lichtbureau is een uiterst belangrijke toevoeging aan je lijst met animatiebenodigdheden. De lichttafel heeft twee primaire doelen. Gebruik het om uw geschetste kaders terug te vinden en om nieuwe kaders als tussendoortjes te schetsen. Een lichttafel verlicht je kunstwerk van onderaf om het transparant genoeg te maken om er doorheen te kijken als referentie.

Sommige lichttafels zijn duur; professionele roterende tafels met glazen blad kunnen duizenden kosten, of u kunt een grote desktopbox vinden voor iets minder dan $ 100. Een kleine lichttracerdoos met een schuin tekenoppervlak van 10 bij 12 inch is geschikt voor de budgetbewuste animator.

Peg Bar

Image
Image

Een staafje is een kleine plastic strip met de lengte van een stuk papier van 8,5 inch bij 11 inch met drie kleine pinnen erop op dezelfde afstand als de gaten in het papier. U kunt de pegbalk aan de bovenkant van de lichttafel vastplakken of lijmen en het kopieerpapier eroverheen leggen om het stevig op zijn plaats te houden. Als je aan karakteranimatie werkt, is het soms moeilijk om je papier weer op één lijn te krijgen nadat je het van de lichttafel hebt gehaald, dus met een pinnenbalk zet je alles weer op de juiste plaats. Kijk bij je plaatselijke kunst- en handwerkwinkel om er een te vinden.

ArtGum Eraser

Image
Image

Je gaat fouten maken tijdens het tekenen van animaties, en voor die tijd heb je een gum nodig. ArtGum gummen zijn veel beter dan standaard gummen omdat ze lood netjes wegwrijven zonder het papieroppervlak te eroderen of vegen achter te laten van vroegere loden afslijtingen of de gum zelf.

Cels/Transparanten

Image
Image

Nadat je tekeningen klaar zijn, breng je je illustraties over van gewoon papier op cellen, zodat ze kunnen worden geverfd en vervolgens tegen een afzonderlijk getekende achtergrond kunnen worden geplaatst. Het is moeilijk om iets te vinden dat is verpakt als 'cel'. Wat je nodig hebt zijn kopieerveilige transparanten.

Dit type transparante film wordt gebruikt op overheadprojectoren, maar u moet ervoor zorgen dat u het soort koopt dat hittebestendig en kopieerveilig is. De gemakkelijkste manier om van papier naar transparanten over te zetten, is door een kopieerapparaat te gebruiken, maar je moet wel de juiste soort transparanten gebruiken, anders smelt het in het kopieerapparaat en verpest het.

Verven

Image
Image

Als de cellen klaar zijn, heb je verf nodig. Schilderen op gladde cellen is moeilijk en vereist een dikke verf. De meeste mensen gebruiken acryl. De truc is om op de achterkant van de transparant te schilderen, de andere kant van de kant waar de toner van het kopieerapparaat op zit. Op die manier is er geen kans dat de natte verf de gekopieerde lijnen uitsmeert.

Borstels

Image
Image

Je hebt een set penselen nodig die variëren van middelgroot tot een fijne haarlijn. Als je aan transparanten van Letter-formaat werkt, heb je niet veel behoefte aan een groot penseel om enorme gebieden in te vullen, maar je hebt wel fijne penselen nodig om kleinere details precies goed te krijgen.

Kleurpotloden, aquarellen, stiften en pastelkleuren

Image
Image

Kleurpotloden, pastels, aquarellen en stiften worden gebruikt op achtergronden, die zijn getekend op hetzelfde papierformaat als de animatie. Statische achtergronden voor een enkele bewegingsreeks hoeven maar één keer te worden getekend.

Hoewel je aquarellen en pastelkleuren kunt gebruiken, gebruiken de meeste traditionele animators gekleurde Prismacolor-markers met een doorzichtige blender om de tinten samen te laten werken om een aquarellook met controle te krijgen. Af en toe doen Prismacolor-kleurpotloden het werk voor achtergronden.

Aanbevolen: