5 Essentiële Homebrew-apps voor Wii

Inhoudsopgave:

5 Essentiële Homebrew-apps voor Wii
5 Essentiële Homebrew-apps voor Wii
Anonim

Hieronder staan enkele van de beste apps die je zou moeten krijgen voor je gehackte Wii. Dit worden homebrew-applicaties genoemd omdat ze niet officieel zijn goedgekeurd voor het Wii-systeem en alleen kunnen worden geïnstalleerd via de speciale Homebrew Channel-app.

Met homebrew-apps kun je dingen doen die je normaal niet kunt doen op een Wii. Dit kan het spelen van niet-gelicentieerde spellen zijn of het toestaan van je Wii om het afspelen van dvd's te ondersteunen, wat een "gewone" Wii niet kan. Het idee is dat je apps kunt installeren die Nintendo officieel niet goedkeurt.

Hoe deze apps te installeren

Je moet het Homebrew-kanaal op je Wii hebben om deze apps te kunnen gebruiken. Installeer het Wii Homebrew-kanaal als je dat nog niet hebt gedaan.

Vergeet niet dat het installeren van deze apps betekent dat je Wii-systeem is gehackt, waardoor je garantie bij Nintendo kan komen te vervallen, omdat je de software hebt gewijzigd waarmee het systeem is meegeleverd.

Een bron voor zelfgemaakte apps is WiiBrew. Als je hulp nodig hebt bij een van de apps op deze pagina, kan die website ook ondersteuning of tutorials bieden.

De Homebrew Browser

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gemakkelijke toegang tot de meest populaire Wii-homebrew-apps.

  • Download en installatie met één klik.

Wat we niet leuk vinden

  • Is al een tijdje niet meer bijgewerkt.
  • Vereist een internetverbinding.

Er zijn twee manieren om nieuwe zelfgemaakte spellen en applicaties op je Wii te installeren. Je kunt een SD-kaartlezer op je pc gebruiken en de apps handmatig naar de kaart kopiëren (handig als je geen actieve internetverbinding hebt), of je kunt de Homebrew Browser gebruiken.

De Homebrew Browser geeft een overzicht van alle belangrijke Wii-homebrew-software die beschikbaar is om te downloaden, wat handig is voor apps die geen goede installatie-instructies hebben, zoals WiiXplorer (zie hieronder).

Als je deze app niet kunt laten werken, moet je misschien naar het bestand settings. XML gaan en "settings_server" van 0 in 1 veranderen zodat de Wii zal ervoor zorgen dat de app bronnen van zijn back-upserver gebruikt.

Bezoek de Homebrew Browser

Pimp mijn Wii

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Handmatig bepalen wanneer kanalen worden bijgewerkt.
  • Ook compatibel met Wii U.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet langer nodig voor de Wii omdat updates zeldzaam zijn.
  • Documentatie is in het Frans.

Een van de problemen met het draaien van homebrew is dat je ten zeerste wordt ontmoedigd om Nintendo toe te staan het besturingssysteem van je Wii te updaten. Sommige updates zijn echter nodig om bepaalde dingen uit te voeren, zoals The Shopping Channel.

Gelukkig is Pimp My Wii ontworpen om al je kanalen bij te werken zonder de OS-updates te installeren die je Homebrew-configuratie teniet zullen doen.

Bezoek Pimp My Wii

WiiMC

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer aanpasbare interface.
  • Blader door foto's en beheer bestanden op externe schijven.

Wat we niet leuk vinden

  • De Wii kan bepaalde mediabestanden van hoge kwaliteit niet afspelen.
  • Omslachtige volumeregeling.

Wilt u video's bekijken op uw Wii? WiiMC (Wii Media Center) is de beste mediaspeler om de klus te klaren. Met een geliktere interface en meer functies dan de uitstekende Mplayer CE, speelt WiiMC dvd's of videobestanden af op een SD-kaart of USB-drive. Net als Mplayer CE speelt het eigenlijk meer videoformaten dan de PlayStation. Het ondersteunt ook MP3's, kan worden gebruikt als fotoviewer en heeft toegang tot radiostationdiensten.

Met een schone, goed ontworpen interface is WiiMC een van de meest professioneel ogende homebrew-applicaties die beschikbaar zijn voor Wii homebrew en een model van hoe dingen moeten worden gedaan.

Bezoek WiiMC

WiiXplorer

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Sluit een USB-toetsenbord aan om tekst te bewerken.
  • Ingebouwde muziekspeler.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet zo eenvoudig als het beheren van bestanden op een pc.
  • Er kan maar één venster tegelijk open zijn.

Soms staat er een bestand op een SD-kaart of USB-station dat je moet verwijderen, verplaatsen of hernoemen. Natuurlijk kun je de kaart gewoon aansluiten of naar je pc rijden, maar met WiiXplorer hoeft dat niet.

Je kunt het gebruiken om bestandsformaten zoals TXT, MP3, OGG, WAV, AIFF en XML te openen, en om archiefformaten zoals 7Z, RAR en ZIP te decomprimeren. WiiXplorer ondersteunt ook afbeeldingsbestandsindelingen zoals PNG, JPG, GIF, TIFF en andere.

Een basisbestandsbeheerder voor de Wii, dit is nog een ander programma dat je de moeite bespaart om van de bank af te komen.

WiiXplorer downloaden

Gecko OS

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Speel elke Wii-titel op elk Wii-systeem.
  • Website bevat een enorme database met cheats voor games.

Wat we niet leuk vinden

  • Duurt even om in te stellen.
  • De Gecko Cheat Code Manager zou gemakkelijker te gebruiken kunnen zijn.

Gecko OS laat je games spelen die in andere landen zijn uitgebracht. Om de een of andere reden brengen consolemakers games uit in Japan of Europa die alleen kunnen worden gespeeld op consoles die in Japan of in Europa worden verkocht, wat betekent dat je pech hebt als een game die je wilt spelen niet is uitgebracht voor de Amerikaanse markt.

Een voorbeeld van deze beperking is Fatal Frame IV: Mask of the Lunar Eclipse. GeckoOS omzeilt de landspecifieke codering van de Wii.

Gecko OS zal ook games uitvoeren die niet kunnen worden gespeeld zonder een systeemupdate, hoewel er eenvoudigere manieren zijn om dit te doen. Het kan ook worden gebruikt om vals te spelen bij games waar je problemen mee hebt.

Net als homebrew in het algemeen, geeft GeckoOS je veel meer controle over je Wii dan Nintendo wil dat je hebt.

Gecko OS downloaden

Aanbevolen: