Essentiële apparatuur voor digitale videoproductie

Inhoudsopgave:

Essentiële apparatuur voor digitale videoproductie
Essentiële apparatuur voor digitale videoproductie
Anonim

Vergeleken met ouderwets filmmaken is digitale videoproductie relatief eenvoudig. Er zijn echter enkele standaardapparatuur voor digitale videoproductie die essentieel zijn voor elk digitaal videoproject.

Digitale videocamcorder

Image
Image

Je kunt niet aan de slag met digitale videoproductie zonder een camcorder. Er zijn veel verschillende soorten camcorders, van camera's met standaarddefinitie tot 4k-camera's en meer, en welk type u koopt, hangt af van het type digitale videoproductie waarvoor u het wilt gebruiken.

Videobewerkingscomputer

Of je weer een speciale computer nodig hebt voor je digitale videoproducties hangt af van de complexiteit van je plannen. Je thuiscomputer werkt misschien prima voor zelfgemaakte films en eenvoudigere digitale videoproducties, maar als je van plan bent HD-video's of lange speelfilms te maken, heb je misschien een krachtigere computer nodig.

Digitale videobewerkingssoftware

Nogmaals, het type videobewerkingssoftware dat u gebruikt, hangt af van de complexiteit van uw digitale videoproductie. Gratis software zoals iMovie en Movie Maker werken uitstekend voor eenvoudige, ongecompliceerde bewerkingen. Als u echter meer redactionele controle wilt, moet u naar duurdere digitale videobewerkingssoftware kijken.

Externe harde schijf

Als je veel video's bewerkt, heb je een externe harde schijf nodig om die grote videobestanden op te slaan.

Camcorder Microfoon

De microfoon op je camera werkt prima voor thuisfilms, maar als je professionele digitale videoproductie doet, wil je professionele microfoons kopen voor een betere geluidskwaliteit.

Videostatief

Een videostatief is essentieel voor professionele opnamen, maar zelfs hobby-videografen hebben veel baat bij een goed videostatief. Of u nu op zoek bent naar iets om uw mobiele telefoon stabiel te houden, of een videostatief dat een zware HD-camera aankan, er is een videostatief voor u.

Videotas

Een goede videotas beschermt je spullen, organiseert je accessoires en is gemakkelijk mee te nemen.

Aanbevolen: