Scan Windows 7 op virussen - Handleiding voor essentiële beveiliging

Inhoudsopgave:

Scan Windows 7 op virussen - Handleiding voor essentiële beveiliging
Scan Windows 7 op virussen - Handleiding voor essentiële beveiliging
Anonim

Als er één ding is dat u vaak zou moeten doen, is het ervoor zorgen dat uw Windows 7-pc met zijn onschatbare bestanden vrij is van malware. De enige manier om dit te doen is door een antivirusprogramma te gebruiken dat helpt bij het vinden en verwijderen van malware op uw computer.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 7.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Hoe u uw Windows-pc kunt scannen op virussen en andere malware

Malware is elk type software dat probeert uw of de computer schade toe te brengen. Varianten zijn onder meer virussen, trojans, keyloggers en meer.

Image
Image

Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig is, moet u een anti-malware-oplossing gebruiken, zoals de gratis Security Essentials-toepassing van Microsoft (de software is gratis voor gebruikers die een echt en gevalideerd exemplaar van Windows Vista en 7 hebben).

Hoewel u Security Essentials moet plannen om uw pc regelmatig te scannen, moet u een handmatige scan uitvoeren wanneer u vermoedt dat er iets mis is met uw pc. Plotselinge traagheid, vreemde activiteit en willekeurige bestanden zijn goede indicatoren.

  1. Om Microsoft Security Essentials te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram Security Essentials in het systeemvak op de taakbalk van Windows 7 en klikt u op Open in het menu dat verschijnt.

    Als het pictogram niet zichtbaar is, klikt u op de kleine pijl die het systeemvak uitvouwt, waarin verborgen pictogrammen worden weergegeven; klik met de rechtermuisknop op het pictogram Security Essentials en klik op OpenU kunt ook " essentials" typen in het vak Zoekopdracht starten en Microsoft Security Essentials kiezen

    Image
    Image
  2. Wanneer het Security Essentials-venster wordt geopend, zult u merken dat er verschillende tabbladen en verschillende opties zijn.

    Omwille van de eenvoud gaan we ons alleen concentreren op het uitvoeren van een scan. Als u Security Essentials wilt bijwerken, volgt u deze instructies.

    Image
    Image
  3. Op het tabblad Home vindt u verschillende statussen, re altime bescherming en definities van virussen en spyware. Zorg ervoor dat beide zijn ingesteld op respectievelijk On en Up to date,.

    Het volgende dat opv alt is een redelijk grote Scan nu-knop en aan de rechterkant een reeks opties die het type scan bepalen. De mogelijkheden zijn als volgt:

    • Quick - Deze scan zal snel en oppervlakkig zijn, dus het is mogelijk dat u die virussen of andere malware die zich diep in de bestandsstructuur op de loer liggen niet kunt vinden.
    • Full - De volledige scan is de beste optie als u uw Windows-computer al een tijdje niet op virussen hebt gescand.
    • Custom - Met deze optie kunt u specifieke parameters instellen, zoals waar u wilt scannen en het niveau van de scan. Het is een uitstekende optie als u een externe harde schijf of een geheugensleutel hebt die u wilt scannen, samen met andere schijven die op de computer zijn aangesloten.

    We raden u aan die Volledige scan uit te voeren als u uw computer al een tijdje niet hebt gescand of als u onlangs de virusdefinities hebt bijgewerkt.

    Image
    Image
  4. Zodra je het type scan hebt geselecteerd dat je wilt uitvoeren, selecteer je de Scan now knop en ben je van plan wat tijd weg te nemen van de computer.

    Je zou kunnen blijven werken op de computer. De prestaties zullen echter langzamer zijn en u vertraagt ook het scanproces.

    Image
    Image
  5. Zodra de scan is voltooid, krijgt u de status Beschermd voor de pc te zien als de scan niets heeft gevonden. Als het malware vindt, zal Security Essentials doen wat het kan om de malwarebestanden op uw computer te verwijderen.

    Image
    Image

De sleutel tot het veilig en gezond houden van uw computer is om altijd over de nieuwste virusdefinities te beschikken voor welke antivirustoepassing u ook gebruikt en om regelmatig virusscans uit te voeren.

Aanbevolen: