XTM-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

XTM-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
XTM-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de XTM-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een CmapTools Exported Topic Map-bestand. Deze bestanden gebruiken het XML-formaat om afbeeldingen en tekst op te slaan voor gebruik in de IHMC CmapTools (concept map tools) software.

Het Xtremsplit Data-bestandsformaat gebruikt ook de XTM-bestandsextensie. Ze worden gebruikt met de Xtremsplit-software om een groot bestand in kleinere stukken te splitsen en ook om de stukken weer samen te voegen, zodat ze gemakkelijker online kunnen worden verzonden.

Image
Image

Hoe een XTM-bestand te openen

CmapTools Geëxporteerde Topic Map XTM-bestanden kunnen worden geopend op Windows, macOS en Linux met de IHMC CmapTools-software. Dit programma wordt gebruikt om concepten uit te drukken in de vorm van een grafisch stroomdiagram.

De CmapTools-documentatie- en ondersteuningspagina is een geweldige bron om te leren hoe u het CmapTools-programma kunt gebruiken. Er zijn forums, veelgestelde vragen, helpbestanden en video's.

Aangezien XTM-bestanden zijn gebaseerd op het XML-bestandsformaat, kan elk programma dat XML-bestanden opent ook XTM-bestanden openen. Het doel van de CmapTools-software is echter om een visuele weergave van de tekst, annotaties, afbeeldingen, enz. is lang niet zo voordelig als het gebruik van CmapTools.

Sommige XTM-bestanden worden zo opgeslagen dat ontvangers de Cmap met elke webbrowser kunnen bekijken, zodat ze geen CmapTools hoeven te installeren. Wanneer dit is gebeurd, wordt de Cmap opgeslagen in een archiefformaat zoals ZIP, TAR of iets dergelijks. Om dit bestand te openen, hebben de ontvangers alleen een standaard tool voor het uitpakken van bestanden nodig, zoals de gratis 7-Zip.

Xtremsplit Gegevensbestanden hebben de naam bestand.001.xtm, file.002.xtm, enzovoort, om de verschillende stukken van het archief aan te duiden. U kunt deze XTM-bestanden openen met de draagbare software Xtremsplit. Het is mogelijk dat een bestand zip/unzip zoals 7-Zip, of de gratis PeaZip ook kan worden gebruikt om deze XTM-bestanden samen te voegen.

Het Xtremsplit-programma is standaard in het Frans. U kunt het wijzigen in het Engels als u de knop Options selecteert en de optie Langue wijzigt van Francais in Anglais.

Een XTM-bestand converteren

Gebruik in CmapTools het File > Export Cmap As menu om het XTM-bestand te converteren naar een afbeeldingsbestand zoals BMP, PNG, of JPG, maar ook naar PDF, PS, EPS, SVG, IVML, HTML of CXL.

Een bestand dat in XTM-bestanden is opgesplitst, kan beslist niet naar een ander formaat worden geconverteerd totdat het opnieuw is samengevoegd met Xtremsplit. Een MP4-videobestand van 800 MB kan bijvoorbeeld niet worden geconverteerd naar een ander videoformaat totdat de stukjes ervan weer zijn samengevoegd tot het oorspronkelijke MP4-formaat.

Wat betreft het converteren van de XTM-bestanden zelf, je kunt het gewoon niet doen. Onthoud dat dit stukjes van een groter geheel zijn die voor praktisch gebruik aan elkaar moeten worden gekoppeld. De individuele XTM-bestanden waaruit een bestand bestaat (zoals de MP4) hebben geen enkel nut, afgezien van de andere stukken.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als geen van de bovenstaande suggesties werkt om je bestand te openen, is de kans groot dat je niet echt met een XTM-bestand te maken hebt. Sommige bestanden gebruiken een bestandsextensie die erg veel op XTM lijkt, ook al hebben de formaten niets met elkaar te maken.

XMI-bestanden delen bijvoorbeeld twee dezelfde letters als de XTM-bestandsextensie, maar het kunnen uitgebreide MIDI-bestanden zijn die niets te maken hebben met de andere formaten die op deze pagina worden vermeld.

TMX is vergelijkbaar. Die bestandsextensie behoort tot de bestandsindeling van Translation Memory Exchange en vereist een ander programma om het bestand te openen.

Aanbevolen: