HTC-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

HTC-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
HTC-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de HTC-bestandsextensie is een HTML-componentbestand.

Het zijn eigenlijk gewoon HTML-bestanden die scripts of door Microsoft gedefinieerde programmeercode bevatten die Internet Explorer (sommige versies in ieder geval) helpt om nieuwere technieken correct weer te geven die andere, meer standaard-compatibele browsers native ondersteunen.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

In een HTML-bestand kan bijvoorbeeld een CSS-code staan die zoiets als behavior: url(pngfix.htc) leest, zodat het HTML-bestand de specifieke code aanroept in het HTC-bestand dat van toepassing is op afbeeldingen.

U kunt meer lezen over HTML-componenten in de HTC Reference guide van Microsoft.

Image
Image

"HTC" verwijst ook naar HTC Corporation, een Taiwanees bedrijf voor telecommunicatieapparatuur. Als u "HTC-bestanden" hebt die betrekking hebben op uw HTC-apparaat, hebben deze hoogstwaarschijnlijk niets te maken met de HTML Component-bestandsindeling en gebruiken ze waarschijnlijk niet de bestandsextensie. HTC. Blijf lezen als je HTC-videobestanden wilt openen of converteren.

Een HTC-bestand openen

HTC-bestanden zijn op tekst gebaseerd, dus ze kunnen worden geopend en bewerkt met Kladblok in Windows, Kladblok++ of een andere teksteditor.

Microsoft's Visual Studio kan ook HTC-bestanden openen.

Een HTC-bestand zou ook met Internet Explorer moeten worden geopend, maar in tegenstelling tot de twee bovengenoemde programma's, kun je het HTC-bestand niet bewerken in IE, omdat je door het te openen de tekst gewoon als een webpagina kunt bekijken.

De meeste populaire multimediaspelers zouden alle HTC-video's van een HTC-apparaat moeten kunnen afspelen. VLC is een voorbeeld. Als dat programma niet werkt, lees dan verder om te zien hoe je een HTC-videobestand kunt converteren naar een algemeen videobestandsformaat dat VLC dan zou moeten kunnen openen.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het HTC-bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het bestand opent, raadpleegt u Het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie wijzigen gids voor het maken van die wijziging in Windows.

Een HTC-bestand converteren

De meeste gangbare bestandsindelingen kunnen worden geconverteerd naar een nieuwe indeling, zodat ze kunnen worden gebruikt met andere programma's of voor andere doeleinden dan de oorspronkelijke indeling toestaat. Dit soort bestanden worden meestal geconverteerd met een gratis bestandsconverter.

Er zijn echter waarschijnlijk geen redenen om een . HTC-bestand zelf naar een ander formaat te converteren. Sommige gedragingen in het bestand kunnen echter worden geconverteerd naar JavaScript. Je kunt daar meer over lezen op ehud.pardo/blog.

Vraagt u zich af hoe u HTC-videobestanden kunt converteren die u van een HTC-apparaat hebt genomen? Die bestanden zijn helemaal niet gerelateerd aan het HTML Component-bestandsformaat - ze hebben hoogstwaarschijnlijk een algemeen videobestandsformaat dat door de meeste videoconversietools wordt ondersteund. Kies een programma uit die lijst om het HTC-bestand te converteren naar een ander videoformaat zoals MP4, MKV, FLV, WMV, enz.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als uw bestand op dit moment niet wordt geopend, is de kans groot dat de bestandsextensie niet echt "HTC" leest. Sommige lijken erg op elkaar, maar zijn eigenlijk anders gespeld, en dat betekent dat je ergens anders moet zoeken naar een programma dat het bestand kan openen of converteren.

HTT is een voorbeeld. Die bestanden zijn Hypertext Template-bestanden die worden gebruikt door het Windows-besturingssysteem, maar die niet worden geopend zoals een HTC-bestand.

Er zijn nog tal van andere voorbeelden te geven, zoals HT, HC, TCX en THM.

Als je zeker weet dat je bestand niet wordt geopend met de HTC-openers waarover hierboven is gesproken, lees dan de bestandsextensie opnieuw en zoek vervolgens op internet of Lifewire naar meer informatie over hoe je het kunt openen of converteren.

Aanbevolen: