XLW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

XLW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
XLW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de XLW-bestandsextensie is een Excel Workspace-bestand dat de lay-out van werkmappen opslaat. Ze bevatten geen echte spreadsheetgegevens zoals XLSX- en XLS-bestanden, maar herstellen in plaats daarvan de fysieke lay-out van hoe dat soort werkmapbestanden waren gepositioneerd toen ze open waren en toen het XLW-bestand werd gemaakt.

U kunt bijvoorbeeld verschillende werkmappen op uw scherm openen en ze rangschikken zoals u wilt, en vervolgens de View > Save Workspace gebruikenmenu-optie om het XLW-bestand te maken. Wanneer het XLW-bestand wordt geopend, zolang de werkmapbestanden nog beschikbaar zijn, worden ze allemaal geopend zoals ze waren toen u het Excel Workspace-bestand maakte.

Excel Workspace-bestanden worden alleen ondersteund in veel oudere versies van MS Excel. Nieuwere edities van het programma slaan meerdere bladen op in één werkmap, maar in oudere versies van Excel werd slechts één werkblad gebruikt, dus er moest een manier zijn om een set werkmappen op te slaan in één ruimte.

Sommige XLW-bestanden zijn echte Excel-werkmapbestanden, maar alleen als ze zijn gemaakt in Excel v4. Aangezien dit type XLW-bestand een spreadsheetindeling heeft, zijn er rijen en kolommen met cellen die zijn gescheiden in bladen die gegevens en grafieken kunnen bevatten.

Image
Image

Hoe een XLW-bestand te openen

XLW-bestanden, van beide typen die hierboven zijn uitgelegd, kunnen worden geopend met Microsoft Excel.

Als u een Mac gebruikt, zou NeoOffice Excel-werkmapbestanden moeten kunnen openen die de. XLW-bestandsextensie gebruiken.

Tip

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het XLW-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma XLW-bestanden wilt laten openen, raadpleegt u ons artikel over hoe u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie om die wijziging in Windows aan te brengen.

Een XLW-bestand converteren

U kunt een Excel Workspace-bestand niet naar een ander formaat converteren, omdat het alleen de locatie-informatie voor werkmappen bevat. Er is geen ander gebruik voor dit formaat dan Excel en afgezien van lay-outinformatie.

XLW-bestanden die in versie 4 van Microsoft Excel worden gebruikt, moeten echter kunnen worden geconverteerd naar andere spreadsheetindelingen met behulp van Excel zelf. Open het bestand gewoon met Excel en kies een nieuw formaat uit het menu, waarschijnlijk via File > Save As.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand niet wil openen, is de kans groot dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Het lijkt misschien erg op XLW, maar dat betekent niet noodzakelijk dat het bestand in MS Excel kan worden gebruikt.

Een XWD-bestand deelt bijvoorbeeld twee van dezelfde bestandsextensieletters, ook al zijn dat soort bestanden afbeeldingen. XWB is vergelijkbaar; bestanden met dat achtervoegsel kunnen audiobestanden zijn die niets met Excel te maken hebben.

Als het bestand dat je hebt niet echt eindigt op. XLW, doe dan wat onderzoek naar de echte bestandsextensie om meer te weten te komen over hoe het wordt gebruikt en welke programma's het kunnen openen/converteren.

Aanbevolen: