Hoe maak je een groepschat op Snapchat

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een groepschat op Snapchat
Hoe maak je een groepschat op Snapchat
Anonim

Wat te weten

  • Start Snapchat, ga naar het tabblad Vrienden en tik met een potlood op de spraakballon. U ziet een knipperende cursor in het veld To.
  • Typ de naam van een vriend die je aan je groep wilt toevoegen en selecteer deze. Herhaal dit voor iedereen die je aan de groepschat wilt toevoegen.
  • Tik op Nieuwe groep, voer een naam in en tik op Chat met groep om de groep te maken en te beginnen met chatten met chats, snaps, of videochats.

Dit artikel legt uit hoe je een groepschat op Snapchat kunt maken, zodat je groepen vrienden kunt berichten.

Hoe maak je een groepschat op Snapchat

Het is gemakkelijk om groepschats te maken, en je kunt er zoveel maken als je wilt@!

  1. Open de Snapchat-app op je iOS- of Android-apparaat en log indien nodig in op je account.
  2. Navigeer naar het tabblad Vrienden door op het pictogram spraakballon linksonder in het scherm te tikken of door naar rechts te vegen op het scherm.
  3. Tik op de spraakballon met het potlood in de rechterbovenhoek van het tabblad Vrienden.
  4. Je zou een tekstcursor moeten zien knipperen in het veld Aan: bovenaan het scherm Nieuwe chat. Begin met het typen van de voornaam of gebruikersnaam van een vriend die je aan je groep wilt toevoegen en selecteer deze uit de onderstaande lijst. U kunt ook naar beneden scrollen om de vriend handmatig te selecteren.

    Image
    Image
  5. Herhaal stap vier voor alle vrienden die je aan je groep wilt toevoegen. Je kunt maximaal 31 vrienden toevoegen aan een enkele groep.

    Als je van gedachten verandert over een vriend die je hebt toegevoegd aan het veld Aan:, tik je gewoon op om de tekstcursor achter hun naam te plaatsen en druk je op de backspace-knop om ze te verwijderen.

  6. Zodra je alle gewenste vrienden aan je groep hebt toegevoegd, kun je de groep eventueel een naam geven door op Nieuwe groep boven aan het scherm te tikken en een naam in te voeren.
  7. Tik op de blauwe Chat met Groep knop om de groep te maken. De groepschat wordt automatisch geopend, zodat je meteen kunt beginnen met chatten.

    Image
    Image

Hoe u uw Snapchat-groep kunt beheren

Je kunt je Snapchat-groep beheren vanuit de groepschat door op het menupictogram linksboven in het scherm te tikken. Je ziet een lijst met vrienden in de groep samen met andere opties waarmee je het volgende kunt doen:

  • Deel je locatie met de groep
  • Bewerk de groepsnaam
  • Schakel de instelling Niet storen in
  • Groepsverhalen automatisch opslaan
  • Voeg meer vrienden toe aan de groep
  • Verlaat de groep

Als een groep eenmaal is gemaakt, kun je er geen vrienden meer uit verwijderen. Elk lid kan zichzelf alleen uit de groep verwijderen door op het menupictogram linksboven te tikken en Groep verlaten. te selecteren

Waar kunt u uw groep vinden

Vorige versies van de Snapchat-app gaven vroeger een tabblad Groepen weer op het tabblad Vrienden, maar die functie is sindsdien verwijderd in recentere versies. Als je vaak interactie hebt met je groep, wordt de groep weergegeven in je meest recente gesprekken op het tabblad Vrienden - op dezelfde manier als gesprekken die je hebt met individuele vrienden daar.

Tik gewoon op de groepsnaam op het tabblad Vrienden om de groepschat te openen. Als je al een tijdje geen interactie hebt gehad met een groep of je gesprekken hebt gewist, kun je een groep vinden door op het vergrootglas of zoekveld boven aan het scherm op een willekeurig tabblad te tikken en zoeken naar de groepsnaam.

Hoe u uw Snapchat-groep gebruikt

Er zijn drie manieren om met je Snapchat-groep te communiceren:

Chat: Dit is de meest voor de hand liggende en meest basale groepsfunctie. Tik gewoon op de groepsnaam om de chat te openen en te beginnen met chatten via tekst (met opties om foto's, snaps van Memories, Bitmoji-stickers en meer te verzenden). Chats die in groepen zijn verzonden, worden na 24 uur automatisch verwijderd.

Snaps: wanneer je een nieuwe foto of video maakt via het cameratabblad, kun je de groepsnaam uit je vriendenlijst selecteren om deze naar iedereen in de groep te sturen.

Videochat: u kunt beginnen met videochatten met maximaal 15 vrienden in een groep vanuit de groepschat.

Aanbevolen: