Meta lanceert privacycentrum om zijn gebruikersbasis te onderwijzen

Meta lanceert privacycentrum om zijn gebruikersbasis te onderwijzen
Meta lanceert privacycentrum om zijn gebruikersbasis te onderwijzen
Anonim

Meta introduceert een nieuw privacycentrum, waar mensen meer te weten kunnen komen over de benadering van het bedrijf ten aanzien van beveiliging in al zijn services en apps.

Privacy Center geeft informatie over vijf hoofdonderwerpen: beveiliging, delen, verzameling, gebruik en advertenties, volgens de officiële aankondiging. Momenteel is Privacy Center alleen beschikbaar voor geselecteerde gebruikers in de VS op de desktopversie van Facebook.

Image
Image

De vijf onderwerpen hebben elk hun eigen bijbehorende educatieve gids en bedieningselementen. Beveiliging leert u over de beveiliging van uw Facebook-account en hoe u tweefactorauthenticatie instelt. Antwoorden delen op vragen over wie je berichten ziet en hoe je ze kunt beheren.

Collection doorloopt de soorten gegevens die Meta verzamelt en hoe u die informatie kunt bekijken met de Access Your Information-tool. In dezelfde geest legt Use uit hoe/waarom Meta die gegevens gebruikt en de bedieningselementen die u kunt gebruiken om deze te beheren. Ten slotte toont Ads de gegevens die worden gebruikt om de advertenties te bepalen die u op Facebook ziet. Meta verklaarde dat het van plan is het Privacycentrum de komende maanden uit te rollen naar meer apps om te dienen als de centrale hub voor beveiliging en privacycontrole.

Image
Image

Het bedrijf is ook van plan meer modules en bedieningselementen toe te voegen aan het Privacycentrum, maar heeft niet aangegeven wanneer ze beschikbaar zullen zijn of wat ze inhouden.

In de afgelopen maanden heeft Meta haar privacy- en beveiligingsmaatregelen voor haar gebruikers uitgebreid. In november 2021 stopte het bedrijf zijn softwareprogramma voor gezichtsherkenning na jaren van verzet, en in december 2021 kondigde Meta aan juridische stappen te ondernemen tegen phishing-schema's.

Aanbevolen: