3G-uitfasering kan sommige senioren zonder bruikbare mobiele telefoons achterlaten

Inhoudsopgave:

3G-uitfasering kan sommige senioren zonder bruikbare mobiele telefoons achterlaten
3G-uitfasering kan sommige senioren zonder bruikbare mobiele telefoons achterlaten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Veel oudere 3G-netwerken zullen binnenkort worden stopgezet ten gunste van snellere opties.
  • Senioren vertrouwen vaak op apparaten die gebruikmaken van 3G-netwerken.
  • Oudere klaptelefoons zijn gemakkelijker te gebruiken voor slechtzienden.
Image
Image

Veel oudere 3G-telefoons zullen binnenkort niet meer werken, wat vitale communicatieverbindingen zou kunnen verbreken voor de senioren die erop vertrouwen.

AT&T stopt met het 3G-netwerk in februari, T-Mobile en Sprint sluiten het tussen maart en juli en Verizon aan het einde van het jaar. Snellere netwerken zoals 4G zullen 3G volledig vervangen, maar het betekent ook dat veel oudere apparaten geen verbinding kunnen maken. Deze verandering kan ervoor zorgen dat senioren geen connecties hebben met vrienden, familie en hulpdiensten.

"Het is heel gewoon voor senioren om oude mobiele telefoonmodellen vast te houden, die meestal zijn geïntegreerd met 3G", vertelde Bruce Canales, een digitaal strateeg bij het bedrijf Amica Senior Lifestyles, dat woonsites voor senioren beheert, aan Lifewire in een e-mailgesprek. "Velen aarzelen om over te schakelen naar nieuwere apparaten uit angst dat ze de bijgewerkte functies niet zullen begrijpen. We hebben onlangs ontdekt dat 96% van de senioren zou zeggen dat ze op de een of andere manier 'technisch onderlegd' zijn."

Telefoonoproep omdraaien

Neelis Braud, 95, uit Baton Rouge, La., behoort tot de senioren die de aantrekkingskracht van oudere telefoons begrijpen. Braud heeft maculaire degeneratie en gehoorverlies.

"Ik gebruik een klaptelefoon omdat ik hem alleen maar open hoef te klappen en hij antwoordt", vertelde hij Lifewire in een e-mailinterview. "Ik heb grote vingers die niet wendbaar zijn, dus telefoons met aanraakscherm werken niet voor mij."

Hij heeft onlangs een upgrade uitgevoerd van zijn 3G-fliptelefoon naar zijn huidige 4G-compatibele flip-telefoon. Eerder gebruikte hij een Samsung zflip3. Hij probeerde het te gebruiken met 'talkback' (met AfterShokz bone conduction koptelefoon) maar kon het touchscreen niet gebruiken omdat zijn vingers trilden. Hij kon de apps niet zien, zelfs niet wanneer het lettertype maximaal was vergroot in de toegankelijkheidsinstellingen.

"Ik heb deze nieuwe telefoon gekregen omdat de oude maar bleef bellen", zei hij.

Hij voegde eraan toe dat van zijn vriendengroep in het seniorengemeenschapscentrum, "ongeveer 5 van de 15 een flip-telefoon gebruiken."

Stewart McGrenary, de directeur van Freedom Mobiles, een vergelijkingswebsite voor het recyclen van elektronica, zei dat sommige oudere generaties worstelen met touchscreens vanwege medische aandoeningen, bijvoorbeeld slecht gezichtsvermogen of verlies van behendigheid.

"En veel senioren hebben een hekel aan sociale netwerken, deels omdat ze bang zijn dat het een negatief effect zal hebben op hun persoonlijke sociale interacties," voegde hij eraan toe.

Zonder een werkende mobiele telefoon zullen veel van de meest kwetsbare mensen in de samenleving binnenkort zonder kritieke communicatiemiddelen komen te zitten. "Voor senioren is het uiterst belangrijk om een mobiel apparaat te hebben dat 911 kan bereiken in geval van nood," zei hij

Het is belangrijk dat senioren gebruiksvriendelijke methoden hebben om contact op te nemen met mensen en 911 in noodgevallen.

Upgrade-opties

De FCC biedt het Lifeline-programma dat een bescheiden maandelijkse korting biedt op internet en mobiele telefonie voor kwetsbare Amerikanen met een lager inkomen.

Anekdotisch zei Canales dat hij heeft ontdekt dat sommige senior telefoongebruikers zich zorgen maken over de uitfasering van het 3G-netwerk in 2022.

"Deze senioren praten vaak over hun gebrek aan interesse in het upgraden naar nieuwere technologie wanneer hun huidige apparaat goed werkt," zei Canales. "De meerderheid omarmt echter graag nieuwe technologie, dus hopelijk kan de impact worden verminderd door nieuwere technologie te gebruiken."

Voor sommigen is een software-update misschien alles wat nodig is om verbindingen te onderhouden, zei Canales, inclusief apparaten als de Google Pixel 4 en Samsung Galaxy S5. In sommige gevallen is het echter nodig om een vervangend apparaat aan te schaffen.

McGrenary zei dat 4G-compatibele flip-telefoons een goedkope optie zijn voor iemand met een beperkt budget die op zoek is naar een eenvoudige telefoon die geschikt is voor sms'en, bellen en zelfs luisteren naar FM-radio.

Image
Image

"Ze zien er misschien uit als een telefoon uit een vervlogen tijdperk, maar ze kunnen redelijk goed met zichzelf omgaan, en het handige venster aan de voorkant maakt het gemakkelijk om de tijd en gemiste oproepen te controleren zonder de klaptelefoon te openen," voegde hij eraan toe.

Als je geen mobiele telefoon nodig hebt om te bellen, kunnen tablets helpen bij videogesprekken en berichten naar vrienden en familie, zei Canales.

Welk apparaat ze ook kiezen: "Het is belangrijk dat senioren gebruiksvriendelijke methoden hebben om contact op te nemen met mensen en 911 in noodgevallen", voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: