De levendige modus uitschakelen op de Nintendo Switch OLED

Inhoudsopgave:

De levendige modus uitschakelen op de Nintendo Switch OLED
De levendige modus uitschakelen op de Nintendo Switch OLED
Anonim

Wat te weten

  • Schakel de Nintendo Switch OLED in en open het Systeeminstellingen menu.
  • Selecteer Systeem. Tik op Kleuren op consolescherm en selecteer vervolgens Standaard.

De Nintendo Switch OLED heeft twee kleurmodi op het consolescherm: Levendig en Standaard. De kleurenmodus van het consolescherm verandert alleen het ingebouwde OLED-scherm en heeft geen invloed op een aangesloten televisie.

Levendige modus is standaard ingeschakeld, maar u kunt desgewenst overschakelen naar de standaardmodus.

De levendige modus uitschakelen op de Nintendo Switch OLED

Volg de onderstaande stappen om de levendige modus op de Nintendo Switch OLED uit te schakelen.

  1. Schakel de Nintendo Switch OLED in.
  2. Druk op de Home-knop op de controller om het startscherm te openen, als dit nog niet zichtbaar is.
  3. Selecteer Systeeminstellingen.

    Image
    Image
  4. Scroll naar de onderkant van het menu en open System.

    Image
    Image
  5. Select Console-schermkleuren.

    Image
    Image
  6. Tik op Standaard.

    Image
    Image

Uw selectie wordt onmiddellijk van kracht. U kunt in hetzelfde menu terugschakelen naar de Levendige modus.

Bottom Line

Het OLED-scherm op de nieuwe Nintendo Switch OLED geeft kleuren anders weer dan het LCD-scherm op eerdere modellen. Over het algemeen zal een OLED-scherm er kleurrijker uitzien dan een LCD-scherm. De levendige modus maakt volledig gebruik van de superieure kleuren van OLED, wat resulteert in een kleurrijker en levendiger beeld.

Wat doet de standaardmodus?

Standaardmodus beperkt de kleuren die zichtbaar zijn op het nieuwe OLED-scherm. Nintendo heeft de exacte specificaties van de standaardmodus niet opgehelderd, maar een officieel interview met Nintendo's Toru Yamashita stelt dat de standaardmodus is ontworpen om eruit te zien als een conventioneel LCD-scherm.

Wat is het verschil tussen levendige en standaardmodus?

Levendige modus kan een grotere verscheidenheid aan gedurfdere, levendigere kleuren weergeven. De standaardmodus kan minder kleuren weergeven, maar is evenwichtiger en nauwkeuriger.

Elke vorige Nintendo-gameconsole met een ingebouwd scherm maakte gebruik van een vorm van LCD-technologie, dus gamestudio's die een game voor een Nintendo-console maakten, creëerden gamekunst met de mogelijkheden van een LCD in het achterhoofd.

De Vivid-modus van de Nintendo Switch OLED heeft een gedurfder, levendiger uiterlijk waar veel gamers de voorkeur aan geven, maar het kan afleiden van het artistieke ontwerp van de game. De kleur van de OLED kan een gloeiende of neonachtige uitstraling hebben die de donkere delen van een afbeelding afleidt.

Uw keuze tussen Levendige modus en Standaardmodus is een kwestie van voorkeur. U kunt genieten van verschillende modi in verschillende titels. Je kunt de kleurenschermmodus op elk moment wijzigen, zelfs na het starten van een game, dus experimenteer gerust.

Kleur terzijde, Levendige modus en standaardmodus zijn identiek. Er is geen verschil in spelprestaties, batterijduur, maximale schermhelderheid of gamecompatibiliteit.

FAQ

    Hoe zet ik mijn Nintendo Switch OLED uit?

    Houd de Power-knop op de bovenkant van de console drie seconden ingedrukt om de energiebeheeropties te openen en selecteer vervolgens Turn off. Als u het menu Energiebeheer niet kunt openen, houdt u Power 15 seconden ingedrukt om het systeem geforceerd uit te schakelen.

    Hoe reset ik mijn Nintendo Switch OLED?

    Om een Nintendo Switch OLED te resetten, ga naar System > Formatting Options > Initialize Console> Initialize Als je je Nintendo Switch reset, worden alle gegevens en gebruikersaccounts gewist. Games die je hebt gekocht, kunnen opnieuw worden gedownload via de Nintendo eShop.

    Moet ik upgraden naar de Nintendo Switch OLED?

    Nee. Als je al een reguliere Switch hebt, is er geen reden om te upgraden naar de Nintendo Switch OLED. Het OLED-model heeft een iets beter scherm en luidsprekers, maar al het andere is hetzelfde.

Aanbevolen: