Het AVCHD-camcorderformaat begrijpen

Inhoudsopgave:

Het AVCHD-camcorderformaat begrijpen
Het AVCHD-camcorderformaat begrijpen
Anonim

Het Advanced Video Codec High Definition-formaat is een high-definition camcorder-videoformaat dat in 2006 gezamenlijk door Panasonic en Sony is ontwikkeld voor gebruik in consumentencamcorders. AVCHD is een vorm van videocompressie waarmee de grote gegevensbestanden die door HD-video-opname zijn gemaakt, kunnen worden vastgelegd en opgeslagen op digitale media zoals harde schijven en SD-geheugenkaarten. AVCHD-versie 2.0 werd uitgebracht in 2011.

Image
Image

Bottom Line

Het AVCHD-formaat neemt video op met een reeks resoluties, waaronder 1080p, 1080i en 720p. Veel AVCHD-camcorders die zichzelf adverteren als Full HD-modellen nemen HD-video op met een resolutie van 1080i. AVCHD gebruikt 8 cm dvd-media als opnamemedium, maar is ontworpen voor Blu-ray Disc-compatibiliteit. Het dvd-formaat werd gekozen vanwege de lagere kosten. Het AVCHD-formaat kan ook SD- en SDHC-kaarten of harde schijven gebruiken als uw camcorder deze ondersteunt.

Kenmerken van AVCHD-formaat

AVCHD-camcorders nemen high-definition video op op willekeurige toegangsmedia: dvd's, harde schijven, geheugenkaarten en thumbdrives. Camera's in AVCHD-formaat nemen lange high-definition video's op met het MPEG-4 AVC/H.264-formaat voor sterk gecomprimeerde HD-opnames.

Een AVCHD-videocamera kan rechtstreeks worden aangesloten op een high-definition tv of een ander compatibel afspeelapparaat met een HDMI-poort. Het kan ook rechtstreeks worden aangesloten op een Blu-ray Disc-speler, Sony PlayStation en op Windows-computers met meegeleverde software.

Door het AVCHD-formaat te gebruiken, kunt u de high-definition video op een standaard dvd-schijf branden. Die dvd-schijf kan vervolgens worden afgespeeld in een Blu-ray-schijfspeler, zodat u uw high-definition video op een HDTV kunt bekijken. Dus zelfs als u geen Blu-ray Disc-brander heeft, kunt u uw homevideo's in HD afspelen op een Blu-ray Disc-speler of een Sony PlayStation.

Naast video en audio bevat AVCHD mediapresentatiefuncties voor menunavigatie, diavoorstellingen en ondertitels.

AVCHD- en MP4-indelingen vergelijken

AVCHD en MP4 zijn twee van de meest populaire videoformaten ter wereld, en camcorders bieden gebruikers vaak de keuze uit het AVCHD- of MP4-formaat. Houd rekening met het volgende wanneer u beslist welke het beste voor u is:

  • Als beeldkwaliteit uw hoogste prioriteit heeft, gebruik dan het AVCHD-formaat.
  • AVCHD produceert grotere bestanden. Als bestandsgrootte uw grootste zorg is, gebruik dan het MP4-formaat, dat opnamen produceert met een hoge audio- en videokwaliteit, maar slechts ongeveer een derde van de grootte van een vergelijkbare AVCHD-opname.
  • AVCHD is het beste voor het maken van Blu-ray Disc-opnamen en voor high-definition inhoud om op tv te bekijken. Het MP4-formaat is compatibel met het Apple QuickTime-formaat dat veel meer apparaten omvat.
  • MP4-video is gemakkelijker te kopiëren, verplaatsen, uploaden of delen op internet.
  • AVCHD is niet geschikt voor het opnemen van films om af te spelen op iPhone, iPad, Android en andere soortgelijke apparaten, terwijl MP4 compatibel is met bijna alle mediaspelers en mobiele apparaten.

Zijn alle HD-camcorders AVCHD-camcorders?

Niet alle camcorderfabrikanten gebruiken het AVCHD-formaat, maar Sony en Panasonic gebruiken het AVCHD-formaat op al hun high-definition camcorders voor consumenten. Andere fabrikanten gebruiken het formaat ook.

Aanbevolen: