Elix gebruikt streaming om anderen te helpen radicaal zelfvertrouwen te omarmen

Inhoudsopgave:

Elix gebruikt streaming om anderen te helpen radicaal zelfvertrouwen te omarmen
Elix gebruikt streaming om anderen te helpen radicaal zelfvertrouwen te omarmen
Anonim

Elix is hier om je een beter gevoel te geven.

Maak kennis met de regerende drag-pionier van Twitch die een vleugje liefde en veerkracht naar het platform brengt. Elix, een tege-g.webp

Image
Image

"Ik had in geen miljoen jaar gedacht dat ik zou zijn waar ik nu ben en zoveel supporters zou hebben of op billboards op Times Square zou staan", zeiden ze in een telefonisch interview met Lifewire. "Ik wil al mijn supporters bedanken, maar, en dit gaat zo lelijk en egoïstisch klinken, ik wil vooral mezelf bedanken omdat ik niet heb opgegeven. Ik was veerkrachtig. Ik ben mezelf erg dankbaar dat ik niet bezweek of me aan al deze barrières heb onderworpen."

Een virale sensatie met hun razendsnelle gameplay en door drag beïnvloede capriolen, Elix heeft een aanhang van 200.000 op verschillende platforms verzameld. Ze hebben een toegewijd kijkerspubliek dat hun levendige merk campy-plezier de perfecte zalf voor een saaie wereld vindt.

Snelle feiten

  • Name: Oscar
  • Leeftijd: 37
  • Gelegen: Las Vegas, Nevada
  • Random Delight: Je stem vinden! Tijdens het streamen pochte Elix een succesvolle carrière in human resources, steeg in de gelederen bij Tesla en werkte als een openbare spreker in het bedrijfsleven. Uiteindelijk besloten ze hun baan op te zeggen om fulltime te gaan streamen.
  • Quote: "Niets moois, prachtigs, unieks groeit in een zelfgenoegzame tuin."

Live By Daylight

De Mexicaanse inwoner kwam als kind met hun gezin naar Amerika, waar ze zich vestigden in het zonnige Zuid-Californië. Elix was een early adopter van videogames. Gaming was hun toevluchtsoord weg van de beperkingen van hun conservatieve katholieke familie en gemeenschap. Het was een klein stukje vrijheid voor de broers en zussen.

"Ik ben altijd heel anders en heel vrouwelijk geweest. Zelfs als kind dat niet wist wat mannelijkheid of vrouwelijkheid betekende, is het je ingeprent dat dat beschamend is en dat je je niet zo moet gedragen. om de manier waarop je praat en de manier waarop je beweegt te corrigeren, "zei Elix.

Virtuele verhalen fascineerden de jonge koningin, ook al kenden ze toen geen Engels. Deze fantastische werelden waren meer dan vertaalbaar. Videogames werden hun eigen taal voor de toekomstige dragqueen. Afgezien van videogames, dienden enge films ook als een ontsnapping aan hun eigen gruwelen.

De sterke, prominente vrouwelijke hoofdrolspeler leerde Elix een van hun eerste lessen in zelfliefde. Het was revolutionair voor het verwijfde Elix om deze vrouwen het grote kwaad te zien aanpakken.

Ik ging van entertainen naar focus om mensen het vertrouwen te geven om te zijn wie ze zijn.

"Leren van mezelf, mijn lichaam en wie ik ben te houden, heeft me bevrijd en ruimte voor me gemaakt om succesvol te zijn in wat ik deed. Ook al vertel ik mensen altijd dat mijn leven pas begon toen ik ongeveer 24 of 25. Toen het eenmaal begon, vertraagde ik niet, "zei de drag-ster.

Door te werken als een openbare spreker in het bedrijfsleven, kon Elix vaardigheden ontwikkelen die perfect vertaalden naar de wereld van streaming. Streaming leek een natuurlijke volgende stap in hun reis naar zelfontdekking. Vanaf 2017 zou de toekomstige dragster verliefd worden op het medium.

Radicale herontdekking

Elix is al heel lang een fan van horror, dus Dead by Daylight leek de voor de hand liggende gamekeuze voor de dragster. Het bood een breed scala aan karakterkeuzes en een inclusieve fangemeenschap. Het was het leidende licht voor hun stream, en nu zijn ze Twitch's nummer één horror-hag.

"Ik denk dat veel mensen binnen de LGBTQIA2S+-paraplu zoveel trauma doormaken. Misschien vinden ze het leuk om het nog een keer te beleven via een horrorspel." ze lachten.

Elix heeft hun eigen nichegemeenschap van mede-dragartiesten en een toegewijde aanhang op sociale media gevormd. Een belangrijk onderdeel van hun succes was TikTok, toen een reeks virale video's hun stream snel groeide.

Image
Image

Maar met positieve groei komt vaak een negatieve terugslag, met name voor mensen met een gemarginaliseerde identiteit. Elix en andere dragartiesten op het platform zijn een ongelukkige bliksemafleider geworden voor intimidatie.

"Ik ben geen blanke, cis, hetero man. Ik ben een Spaanse, wulpse, vrouwelijke drag queen die toevallig ook behoorlijk geweldig is in videogames," zeiden ze. "Door die plafonds te doorbreken, zijn we een doelwit geworden voor sommige mensen die nog steeds in die primitieve denkwijze zitten."

Het delen van hun verhaal over de pesterijen die zij en andere mensen op Twitch ontvangen, was een belangrijk onderdeel van hun missie. Maar ze weigerden zich erdoor te laten tegenhouden. Elix gaat door met wandelen en vouwt elk aspect van hun identiteit in hun werk, in de hoop iedereen die toekijkt te bevrijden van die ketenen van zelftwijfel en walging die hen ooit in een kooi hielden.

"Daarom laat ik mijn Mexicaanse afkomst zien. Ik kwam naar dit land waar ik niet gewenst was. Ik ben trots op wie ik ben vanwege de manier waarop mensen het van mijn identiteit wilden wissen", zeiden ze. "Ik begon te streamen om games te spelen en mensen aan het lachen te maken, maar dat is niet de reden waarom ik blijf streamen. Het is mijn gemeenschap. Ik ging van entertainen naar me richten op het geven van vertrouwen aan mensen om te zijn wie ze zijn."

Aanbevolen: