De host wijzigen in Google Meet

Inhoudsopgave:

De host wijzigen in Google Meet
De host wijzigen in Google Meet
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt alleen het eigendom van een Google Meet-afspraak wijzigen in Google Agenda op je pc of Mac.
  • Selecteer een vergadering in Google Agenda en selecteer Options > Eigenaar wijzigen.
  • Zoek de persoon die je host wilt maken en klik op Eigenaar wijzigen. Ze ontvangen een e-mail met een link en worden de host zodra ze accepteren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de host van een vergadering in Google Meet kunt wijzigen. Het overdragen van eigendom van de ene host naar de andere kan handig zijn als je de vergadering hebt gemaakt maar niet kunt bijwonen of als een andere deelnemer het evenement zal leiden.

Het is momenteel alleen mogelijk om van host te wisselen op een pc of Mac-computer. De optie Eigenaar wijzigen is niet beschikbaar in de Google Agenda-apps voor Android en iPhone.

Hoe verander je de host in Google Meet?

Vergadereigenaren in Google Meet hebben meer mogelijkheden dan andere deelnemers, zoals het blokkeren van schermdeling of chats of het verwijderen van deelnemers uit de vergadering. Helaas kunt u de host niet meer wijzigen zodra een vergadering is begonnen. Dit kan alleen vóór de vergadering worden gedaan met Google Agenda (u moet het ook in Google Agenda hebben gepland).

Zo doe je het op je desktopcomputer:

Je moet een bestaand Google-account hebben om een Google Meet-host te zijn. U kunt het eigendom niet overdragen aan iemand tenzij deze een Google-account gebruikt.

  1. Open Google Agenda en klik op de vergadering in het raster. Als u nog geen vergadering heeft gepland in Google Meet, kiest u de gewenste datum en tijd en klikt u op Gasten toevoegen > Opslaan om van de afspraak een Google Meet-vergadering automatisch.
  2. Klik op Options (drie verticale stippen) in de rechterbovenhoek van het gebeurtenisvenster.

    Image
    Image
  3. Klik op Wijzig eigenaar.

    Image
    Image
  4. Typ de naam van de persoon die je host wilt maken. Google moet de details automatisch invullen als de persoon in je contacten staat, maar het kan zijn dat je de volledige naam of het e-mailadres handmatig moet invoeren.

    Image
    Image
  5. Klik op hun naam in het naamveld en klik vervolgens op Eigenaar wijzigen.

    Image
    Image
  6. Het eigendom van de vergadering verandert zodra de deelnemer de overdracht accepteert door op een link in zijn e-mail te klikken.

Waarom kan ik de host niet opnieuw toewijzen in Google Meet?

Als je de hosts niet kunt wijzigen in Google Meet, komt dat omdat je een mobiel apparaat gebruikt of omdat je Google-machtigingen dit niet toestaan.

Als je een persoonlijk Gmail-account gebruikt, kun je alleen van host wisselen op desktop met Google Agenda. De betaalde Workspace-accounts van Google breiden de tools voor hostbeheer echter aanzienlijk uit.

De belangrijkste wijziging is dat u maximaal 25 mede-gastheren in een vergadering kunt toewijzen. Deze mogelijkheid is beschikbaar met de volgende Workspace-edities:

  • Zakelijke standaard
  • Business Plus
  • Benodigdheden
  • Bedrijfsbenodigdheden
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Any Workspace for Education-edities

Desktop

Als je een Workspace-account hebt en co-hosts aan je vergadering wilt toevoegen, volg je deze stappen op een desktopcomputer:

  1. Klik tijdens een vergadering op Vergaderingsveiligheid rechtsonder.
  2. Inschakelen Hostbeheer.
  3. Navigeer terug naar het hoofdscherm van de vergadering en klik op Toon iedereen rechtsonder.
  4. Klik op het tabblad Mensen en zoek de naam van een deelnemer.
  5. Tik naast hun naam op Menu (drie verticale stippen) > Grant host controls.

Android en iPhone

Als je een Workspace-account hebt en je wilt co-hosts toevoegen aan je vergadering, volg dan deze stappen vanaf je Android- of iOS-smartphone:

  1. Tik tijdens een vergadering op Menu (drie verticale stippen) > Vergaderingsveiligheid.
  2. Inschakelen Hostbeheer.
  3. Tik op de naam van de vergadering in de linkerbovenhoek van het scherm.
  4. Tik op het tabblad Mensen en zoek de naam van een deelnemer.
  5. Tik naast hun naam op Menu (drie verticale stippen) > Toevoegen als co-host.

FAQ

    Hoe verwijder ik iemand uit Google Meet als ik niet de host ben?

    Ga naar het tabblad Mensen. Selecteer naast de naam van de persoon Meer > Verwijderen uit vergadering. Als u de gastheer bent, selecteert u Vergadering voor iedereen beëindigen om iedereen te verwijderen.

    Hoe krijg ik hostopties op Google Meet?

    Ga naar Menu (drie stippen) > Settings > Host Controls. Vanaf hier kun je bepalen wie chatberichten kan verzenden, wie hun scherm kan delen en meer.

    Hoe neem ik op in Google Meet?

    Als u wilt opnemen in Google Meet, selecteert u Menu (de drie stippen) > Vergadering opnemen. Als u klaar bent, gaat u naar Menu > Stop opname. Opnamen worden opgeslagen in de Meet Recordings-map in je Google Drive.

    Hoe wijzig ik mijn achtergrond in Google Meet?

    Als u uw Google Meet-achtergrond wilt wijzigen, selecteert u Menu (drie stippen) > Achtergrond wijzigen. Om het terug te veranderen, ga naar Menu > Achtergrond wijzigen > Achtergronden uitschakelen. Je kunt je achtergrond vervagen voor of tijdens een vergadering.

Aanbevolen: