Een PS4 repareren die zichzelf steeds uitschakelt

Inhoudsopgave:

Een PS4 repareren die zichzelf steeds uitschakelt
Een PS4 repareren die zichzelf steeds uitschakelt
Anonim

De PlayStation 4 kan soms vanzelf uitschakelen kort nadat je het systeem hebt aangezet of nadat je het een tijdje hebt gebruikt. Afhankelijk van wanneer het gebeurt, kan dit een klein probleem zijn met een gemakkelijke oplossing of een teken dat uw console onderhoud nodig heeft.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op alle modellen van PlayStation 4.

Bottom Line

De redenen waarom een PlayStation 4 kan worden uitgeschakeld als je dat niet wilt, kunnen triviaal of catastrofaal zijn. De PlayStation 4 is mogelijk oververhit, heeft beschadigde firmware of zwak gesoldeerde interne componenten, een slechte harde schijf of gewoon stof of vuil op de switch. Volg deze stappen om het zelf te repareren voordat u een serviceticket start.

Een PlayStation 4 repareren die zichzelf uitschakelt

Omdat de oorzaken uiteenlopend zijn, zijn de oplossingen dat ook. Probeer de volgende stappen voor probleemoplossing om te zien of je je PlayStation 4 kunt laten werken zoals het hoort.

  1. Reinig de "aan"-knop. Zowel de PlayStation 4 Pro (een later model dat 4K-beeldschermresoluties ondersteunt) als de kleinere PS4 "Slim" hebben fysieke knoppen om de console aan te zetten en schijven uit te werpen. Eerdere versies van de console hebben echter aanraakgevoelige secties om deze taken uit te voeren. Als er vuil of olie op komt, kunnen ze zichzelf activeren.

  2. Controleer de kabelverbindingen. Als uw stroomkabel los zit, kan deze de verbinding verliezen. Zorg ervoor dat deze stevig is aangesloten op zowel de console als het stopcontact of de stekkerdoos.

    Als alles goed lijkt te werken, kun je proberen het snoer te vervangen als andere suggesties niet werken.

  3. Geef je PS4 een pauze. Als een knipperend en/of gekleurd aan/uit-lampje het probleem vergezelt, is het systeem mogelijk oververhit. U kunt proberen de stekker een paar minuten uit de muur te halen. Probeer het opnieuw met een ander stopcontact.

    De stroomindicator van je PlayStation 4 kan een knipperend rood lampje, een blauw lampje of helemaal geen lampje weergeven wanneer dit probleem zich voordoet.

  4. Verplaats de console. Als je PlayStation 4 oververhit raakt, heeft hij mogelijk niet genoeg ruimte om de hete lucht die hij genereert weg te halen van het interieur. Als het zich bijvoorbeeld in een uitgaanscentrum bevindt, verplaats het dan uit de kast en naar een plaats waar het een paar centimeter op elke maat heeft om zichzelf koel te houden.

  5. Controleer op een software-update. Als je systeem uitschakelt nadat je het een tijdje hebt gebruikt en niet meteen nadat je het hebt opgestart, controleer dan of het een update nodig heeft door naar Instellingen > te gaanSysteemsoftware-update > Nu bijwerken.

    Het is ook mogelijk dat de firmware die je momenteel gebruikt corrupt is en dat je een nieuwe moet installeren met een externe schijf. Gebruik de stapsgewijze instructies van Sony om dit te doen.

    Voor deze en latere stappen is het een goed idee om een back-up van je PS4-gegevens te maken voordat je ze probeert.

  6. Reset de PlayStation 4. Bij deze handeling wordt de harde schijf volledig verwijderd en wordt het systeem teruggezet in de staat waarin het zich bevond toen je het voor het eerst instelde. Voer dit uit op de console door naar Settings > Initialization > PS4 initialiseren te gaan en de aanwijzingen te volgen.

  7. Start de PS4 in de veilige modus. Als het systeem niet lang genoeg aan blijft om enkele van deze oplossingen te proberen, moet u de Veilige modus eens proberen. Het is een staat die alleen de meest noodzakelijke functies uitvoert die de PS4 nodig heeft, dus het kan voorkomen dat de storing optreedt. Veilige modus openen:

    1. Zet de console uit.
    2. Houd de aan/uit-knop ingedrukt. U hoort een pieptoon wanneer u er voor het eerst op drukt, maar blijf deze ingedrukt houden totdat u een andere piep hoort, wat ongeveer zeven seconden later zal zijn.
    3. Sluit je controller aan en druk op de PS-knop.
  8. Controleer de harde schijf. Een niet goed geplaatste harde schijf kan prestatieproblemen veroorzaken en een defecte schijf kan ervoor zorgen dat uw console helemaal niet meer werkt. De eenvoudigste oplossing is ervoor te zorgen dat de schijf stevig op zijn plaats zit, maar het kan zijn dat u ook de PS4-harde schijf moet vervangen.

    Hoe u toegang krijgt tot uw harde schijf hangt af van het model dat u bezit:

    • PlayStation 4: schuif het deksel van de linkerbovenhoek van de console.
    • PlayStation 4 Slim: schuif het klepje aan de achterkant van de console eraf.
    • PlayStation 4 Pro: draai de console ondersteboven en verwijder de hoes van de achterkant.
    Image
    Image
  9. Neem contact op met Sony. Als geen van deze oplossingen werkt, heeft uw systeem mogelijk onderhoud nodig. Neem contact op met Sony voor aanvullende oplossingen voor probleemoplossing en om het reparatieproces te starten.

Aanbevolen: