De Volkswagen-ID. Buzz: de juiste elektrische auto voor nu

Inhoudsopgave:

De Volkswagen-ID. Buzz: de juiste elektrische auto voor nu
De Volkswagen-ID. Buzz: de juiste elektrische auto voor nu
Anonim

Tijdens de autoshow van Detroit 2017 haalde Volkswagen de wraps van de ID. Buzz-concept: een microbus die de geëlektrificeerde toekomst van VW combineerde met designelementen uit het verleden. De ID.3 was misschien een paar maanden eerder onthuld, maar het was de ID. Buzz die mensen enthousiast maakte voor de elektrische overgang van de autofabrikant.

Nu, vier jaar later, heeft VW Group CEO Hert Diess getweet: "De legende keert terug op 03/09/22!" De microbus is terug. Bijna. Een lieveling van de VW-stand op autoshows van de afgelopen jaren, de hype die het in het begin veroorzaakte, was bijna volledig gebaseerd op nostalgie. Bestuurders vinden minibusjes misschien niet cool, maar een busje van Volkswagen dat hen doet denken aan de Summer of Love en de Californische surfcultuur? Nou, dat is zeker een plekje op de oprit waardig. Maar nu de tijd is wat ze zijn en de opkomst van 'van life', zal de microbus op batterijen iets anders worden.

Image
Image

Aangedreven door het verleden

Zoveel autocultuur is gebaseerd op nostalgie. In feite is nostalgie de drijvende kracht achter ongeveer 90 procent van onze huidige cultuur. Waarom zouden er anders 700 Star Wars-films, shows, animatieseries en videogames zijn? Dat geeft de ID. Buzz (of hoe ze het ook noemen zodra de productieversie is onthuld) een voorsprong op andere bestelwagens op de markt. Om eerlijk te zijn, ben ik er vrij zeker van dat er mensen zullen zijn die een hekel hebben aan EV's die dit kopen vanwege de drang om vervlogen tijden opnieuw te beleven.

Als dat is wat mensen in EV's brengt, geweldig. Als er iets is waardoor bestuurders elektrische voertuigen gaan waarderen, dan is het er wel een rijden. Sommige van deze microbussen zullen waarschijnlijk opnieuw worden geverfd met paisleys en bloemen en hier en daar een vredessymbool. Anderen zullen worden verlaagd, met glanzende velgen en, laten we zeggen, een paar gloeiende stukjes erin gegooid voor een goede maatregel.

Dit is wat verwacht werd.

The Weird Outdoorsy Now

Toen waren de laatste twee jaar voorbij. Plotseling leken vluchten te riskant, vooral voor mensen met kinderen. Autoverhuurbedrijven verkochten hun wagenpark om een faillissement te voorkomen, maar werden betrapt zonder voldoende voorraad voor mensen die uiteindelijk besloten naar vakantiebestemmingen te vliegen en voor degenen die ervoor kozen om met vier wielen te reizen in plaats van in de lucht.

Tegelijkertijd was het leven van een bus in opkomst. Hedendaagse zwervers gaan de weg op in omgebouwde busjes aangedreven door reislust en Instagram-likes. In het begin een curiositeit, maar naarmate de lockdown vorderde en mensen probeerden uit te vinden hoe ze weg konden komen zonder met al te veel vreemden om te gaan, klonk de aantrekkingskracht van voorbijreizen en slapen in een busje met de dag beter.

EV Van Life

Dat is de wereld de ID. Buzz wordt gedropt. Een plek die volledig is veranderd sinds het concept in 2017 werd onthuld. Een wereld die EV's begint te omarmen. Waar een Mustang groter en geëlektrificeerd is, en bijna elke autofabrikant zich haast om een elektrische pick-up op de weg en in de handen van aannemers te krijgen.

Image
Image

In maart 2022 zal Volkswagen pronken met het daadwerkelijke voertuig dat we in 2023 kunnen kopen (Europa krijgt ergens dit jaar de ID. Buzz). Er wordt al gebabbeld dat de spionagefoto's van het productievoertuig laten zien dat het een deel van zijn conceptvoertuig-panache heeft verloren, maar helaas is dat de aard van conceptvoertuigen. Er moet altijd wel iets veranderen. Meestal om wettelijke redenen.

Maar ook al is een deel van de styling een beetje onderdrukt, de ID. Buzz wordt gedropt in een buitenwereld, waar je over de weg struikelt. Toen het concept werd onthuld, zei VW dat het een bereik van 373 mijl zou hebben. Dat is waarschijnlijk gebaseerd op de zeer milde Europese norm. Sindsdien is de batterijtechnologie geëvolueerd, en als er een EPA-geclassificeerde bus is met een bereik van 350 mijl, dan is dat het. Volkswagen zal een winnaar in handen hebben die net zo goed deel zal uitmaken van zijn merk als de Golf, Beetle en originele Type 2 Microbus.

Dat gezegd hebbende, het kan moeilijk zijn om er een te krijgen.

Aanbod en alternatieven

In januari introduceerde Chevy de Silverado RST elektrische truck, die begint bij $ 105.000. Dat klopt, een pick-up die niemand buiten GM ooit heeft gereden, heeft een prijskaartje van zes cijfers. Toen de reserveringen voor het voertuig opengingen, was het binnen 12 minuten uitverkocht, volgens GM CEO Mary Barra.

Dat is voor een voertuig dat niet de helft van de hype van de ID had. Ophef. Dus als je geïnteresseerd bent in de bus, wil je online zijn op het moment dat de reserveringen worden geopend. Veel succes.

Als er iets is waardoor bestuurders elektrische voertuigen gaan waarderen, dan is het er wel een.

Als je de bots niet kunt verslaan die zeker zullen worden gebruikt om alle beschikbare voertuigen op te zuigen, zijn er alternatieven. De Ford e-Transit komt op de markt en hoewel het echt een wagenpark is, is de kans groot dat de autofabrikant hem in de toekomst aan consumenten zal verkopen. Het is niet zo cool als een ID. Buzz, maar het is nog steeds een busje dat naar wens kan worden aangepast.

Ook op CES 2022 kondigde Chrysler aan dat zijn hele vloot tegen 2028 EV's zou zijn. Dat is nog ver weg, maar de kans is groot dat de uitstekende Chrysler Pacifica-minivan voor die tijd de EV-behandeling krijgt. Natuurlijk, het ziet eruit als een gewone minivan, maar het leven van een busje draait helemaal om de binnenkant, en de Pacifica heeft al heel veel binnenruimte.

De ID. Buzz is min of meer het perfecte voertuig voor die tijd geworden. Een nostalgische machine die is gebouwd voor de zeer vreemde en soms verwarrende moderne wereld. Op 9 maart weten we precies hoe het eruit ziet en hopelijk hebben we belangrijke specificaties zoals bereik en prijs. Dan gebeurt er een van de twee dingen: reserveringen gaan meteen open, of niet.

Hoe dan ook, ik zal mijn creditcard klaar hebben voor een aanbetaling. Omdat ik ineens helemaal voor dat busje ben.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: