SanDisk Clip Jam MP3-speler Review: klein, goed koopje

Inhoudsopgave:

SanDisk Clip Jam MP3-speler Review: klein, goed koopje
SanDisk Clip Jam MP3-speler Review: klein, goed koopje
Anonim

Bottom Line

De SanDisk Clip Jam MP3-speler is een machtig apparaat in een klein, prijsbewust pakket. Uitbreidbare opslag en een lange batterijduur maken het de perfecte mp3-speler voor sporters die niet te veel willen nadenken over hun technologie.

SanDisk Clip Jam MP3

Image
Image

We hebben de SanDisk Clip Jam MP3-speler gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

In een wereld van te dure MP3-spelers die de deugden van elke functie die ze bezitten willen verheerlijken, is het soms verfrissend om wat eenvoud te hebben. De Clip Jam MP3-speler van SanDisk is zo'n apparaat, met een bescheiden vorm en een regelrechte koopjesbak-look. Het kleine apparaat heeft het meeste potentieel aan boordgeheugen dat er is, om nog maar te zwijgen van een batterijduur van bijna 20 uur. Voeg daar een paar gebruiksvriendelijke functies aan toe, zoals een FM-radio en een lichtgewicht constructie, en je hebt de ingrediënten voor een van de beste budget-mp3-spelers die er zijn.

Ontwerp: het voelt alsof je helemaal niets draagt

We houden van lichte, kleine apparaten die we op bijna alles kunnen klemmen. De Clip Jam past zeker bij de rekening, want hij weegt niet eens een volle ounce. Deze kleine, plastic rechthoek is licht genoeg om op een hoed, de kraag van een overhemd of zelfs op onze bril te passen. Het OLED-scherm is helder en contrastrijk, samen met een reeks van zes knoppen aan de voorkant die allemaal een mooie "klik" hebben wanneer ze worden ingedrukt. Volumeknoppen aan de zijkant zijn bescheiden, hoewel soms harder moet worden gedrukt om te activeren.

Image
Image

De budgetprijs van de Clip Jam komt duidelijk voort uit het feit dat het apparaat is gemaakt van goedkoop plastic. Evenzo zijn de gezichtsknoppen afgewerkt met een matte coating die gevoelig is voor slijtage en krassen. Na slechts een paar keer gebruiken was de onze bekrast.

Het is vermeldenswaard dat dit apparaat in het minst niet zweetbestendig of waterdicht is, wat betekent dat de microSD-sleuf aan de zijkant, de micro-USB-sleuf en de audio-aansluiting allemaal openstaan voor het opnemen van vloeistof. Hoewel die van ons prima was, bleek uit een snelle blik op online gebruikersrecensies dat de Clip Jam gevoelig is voor storingen dankzij deze open sleuven en een zwakke afdichting op de plastic behuizing. Dit is de moeite waard om in gedachten te houden voor diegenen die zweet willen opbouwen tijdens je training.

Het is vermeldenswaard dat dit apparaat in het minst niet zweetbestendig of waterdicht is, wat betekent dat de microSD-sleuf aan de zijkant, micro-USB-sleuf en audio-aansluiting allemaal openstaan voor het opnemen van vloeistof.

Bottom Line

De eigenlijke clip van de Clip Jam heeft geen gekartelde tanden zoals andere apparaten op de markt en gaat ook niet bijzonder wijd open. Als zodanig verdringt het een beetje. We zijn ook verwend door de 360-graden beweging van clips van andere apparaten, zoals de H20 Stream, dus je positionering is bij de Clip Jam belangrijker dan bij andere apparaten. Gelukkig compenseert de lange kabel van de meegeleverde oortelefoon dit gebrek aan beweging.

Configuratieproces: opstaan en gaan

Het overbrengen van gegevens naar de Clip Jam is een fluitje van een cent en gebeurt via een meegeleverde micro-USB-kabel. Dat is een verfrissende verandering, dus zoveel andere MP3-spelers hebben hun eigen kabel of dongle. Het was leuk om terug te keren naar een meer universele standaard. De Clip Jam ondersteunt mappen voor extra compartimentering, en u hoeft uw iTunes-bibliotheek niet naar MP3 te formatteren voordat u deze overzet. We waren ook onder de indruk van hoeveel gegevens de Clip Jam kan bevatten. Als je rekening houdt met zijn 8 GB intern geheugen en een 32 GB microSD-kaart plaatst, krijg je in totaal 40 GB, wat indrukwekkend is voor zo'n klein apparaat.

Het overbrengen van gegevens naar de Clip Jam is een fluitje van een cent en gebeurt via een meegeleverde micro-USB-kabel.

Image
Image

Bottom Line

Een van de beste eigenschappen van de Clip Jam is de grote verscheidenheid aan ondersteunde bestandsindelingen, waaronder MP3, WMA (NO DRM), AAC, WAV en Audible (alleen DRM). Al deze komen kristalhelder over, mede dankzij een sterke equalizer in het menu Instellingen. Of we nu naar muziek, podcasts of een audioboek luisterden, alles kwam door zonder vervorming of blikkerigheid. Onze grootste zorg was aanvankelijk de FM-radiomodus, omdat deze ingebouwde radio-opties meestal niet geweldig klinken. We zijn blij te kunnen melden dat de radio van de Clip Jam luid en duidelijk doorkwam, zelfs als we zouden willen dat hij de mogelijkheid had om AM-radio te maken.

Batterijlevensduur: gaat door, en gaat door

De batterijduur van bijna 20 uur van de Clip Jam ging zelfs langer mee dan de tijd die we het apparaat gebruikten tijdens de proefperiode van een week. Dat is een lange tijd om je geen zorgen te hoeven maken over een lading, en nog belangrijker, het weerhield ons ervan om op onze telefoon of muziek te vertrouwen. Nadat de batterij leeg was, ontdekten we dat het ongeveer drie uur duurde voordat hij volledig was opgeladen.

Image
Image

Bottom Line

Je zult niet veel andere apparaten vinden met de reeks functies en levensduur die de Clip Jam bezit voor minder dan $ 40. Die lagere prijs betekent wel dat de mp3-speler een beetje aan de goedkope kant aanvoelt, maar de prijs is laag genoeg dat de Clip Jam gemakkelijk te vervangen is, zelfs als hij kapot gaat. En in het geval van een defect aan het apparaat, komt de beperkte garantie van één jaar goed van pas.

Concurrentie: een paar opties

Ondanks dat mp3-spelers verouderde technologie lijken, is er enige concurrentie op de markt. De Sony Walkman NW-WS623 draadloze headset is een duur apparaat met veel functies dat soms meer problemen oplevert dan het waard is vanwege ongemakkelijke oordopjes en een kort snoer. Het hoge prijskaartje is misschien moeilijk te slikken voor degenen die gewoon een klein apparaat willen zoals de Clip Jam dat ze kunnen gebruiken en misbruiken.

Een veelzijdiger, duurzamer product is H20 Audio met hun Stream waterdichte MP3-speler. Vergelijkbaar in vorm en grootte met de Clip Jam, de Stream hangt strakker en beter aan je lichaam dan het SanDisk-apparaat, maar komt in de plaats van minder robuust geluid en een lager totaalvolume. Van de drie die we tijdens onze normale trainingsroutine gebruikten, leverde de Clip Jam de minste problemen en zorgen op, mede dankzij het lichte gewicht en de lange batterijduur.

Niet voor jou? Bekijk onze lijsten met de beste budget-mp3-spelers en de beste workoutmuziekspelers

Klein, bescheiden en een geweldig koopje

De SanDisk Clip Jam is een prachtige, kleine MP3-speler met een robuuste hoeveelheid functies en een fantastische batterijduur. Als je het niet erg vindt dat een klein apparaat er een beetje goedkoop uitziet en aanvoelt, dan staat je een geweldig klinkende audio-ervaring te wachten met meer geheugencapaciteit dan je ooit nodig zult hebben.

Specs

  • Productnaam Clip Jam MP3
  • Productmerk SanDisk
  • Prijs $34.99
  • Releasedatum mei 2015
  • Gewicht 0,8 lbs.
  • Productafmetingen 0,6 x 1,6 x 2,6 inch.
  • Kleur Zwart, Blauw, Groen, Roze, Oranje
  • Type In-ear
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Verwijderbare kabel Ja
  • Bediening Fysieke knoppen
  • Actieve ruisonderdrukking Nee
  • Mic Nee
  • Verbinding Bluetooth
  • Levensduur batterij 18 tot 20 uur
  • Ingangen/uitgangen Opladen en gegevensoverdracht via USB-kabel
  • Compatibiliteit Android, iOS
  • Garantie Een jaar beperkt

Aanbevolen: