ICloud Plus: wat het is en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

ICloud Plus: wat het is en hoe het te gebruiken
ICloud Plus: wat het is en hoe het te gebruiken
Anonim

Apple's iCloud+ is een betaalde upgrade naar de gratis iCloud-service die verschillende handige functies toevoegt. De belangrijkste functies van iCloud+ zijn geüpgradede opslagbeperkte, privacygerichte functies zoals iCloud Private Relay en Hide My Email, en ondersteuning voor het opslaan van de video van HomeKit-compatibele beveiligingscamera's.

iCloud+ functies en plannen

Hoewel de basis iCloud-service gratis is, kun je iCloud+ krijgen door te upgraden naar een betaald iCloud-abonnement (inclusief Apple One, zoals we later in dit artikel zullen bespreken). Dit is hoe de iCloud+-abonnementen zich tot elkaar verhouden:

iCloud+

met 50GB

iCloud+

met 200GB

iCloud+

met 2TB

Opslag 50GB 200GB 2TB
iCloud privé relais ja ja ja
Mijn e-mail verbergen ja ja ja
Aangepast e-maildomein ja ja ja
HomeKit Secure Video-ondersteuning 1 camera 5 camera's onbeperkte camera's
Ondersteuning voor delen met gezin 5 mensen 5 mensen 5 mensen

De meeste aspecten van iCloud+ spreken voor zich, maar er zijn er twee die een beetje uitleg nodig hebben:

  • iCloud Private Relay: Dit is een VPN-achtige functie die al uw internetverkeer door een Apple-server en een server van derden leidt. Door twee extra stappen toe te voegen tussen u en de websites die u bezoekt, kan Apple uw verkeer gedeeltelijk anonimiseren, de privacy van gebruikers beschermen en tracking en gegevensverzameling voorkomen. Bekijk ons volledige artikel over iCloud Private Relay.
  • Hide My Email: Deze functie genereert eenmalige, anonieme e-mailadressen die u kunt gebruiken om u aan te melden voor services en accounts zonder uw werkelijke, persoonlijk identificeerbare, traceerbare e-mailadres op te geven. Het is een andere manier waarop Apple gebruikers helpt voorkomen dat ze worden gevolgd en gecontroleerd. Apple bezorgt de geanonimiseerde e-mails op uw werkelijke e-mailadres zonder uw informatie te delen.

Net als bij andere Apple-abonnementen worden de kosten van iCloud+ elke maand gefactureerd volgens de betaalmethode die je hebt geregistreerd in je Apple ID. De prijs van iCloud+ varieert afhankelijk van je land, maar het goedkoopste abonnement kost US $ 0,99 per maand in de Verenigde Staten. Apple heeft een volledige lijst met iCloud+-prijzen in landen over de hele wereld.

Bottom Line

Ja. iCloud+ is nu beschikbaar in tientallen landen over de hele wereld.

Hoe update ik iCloud+?

Updaten naar iCloud+ is eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is uw gratis iCloud-account upgraden naar een betaald account. Je kunt dat doen op een iPhone of iPad, een Mac of zelfs op Windows.

Update naar iCloud+ op iPhone

Gebruik de onderstaande stappen om iCloud+ bij te werken met je iPhone.

  1. Tik op Instellingen > [uw naam].
  2. Tik op iCloud.

    Image
    Image
  3. Tik op Opslag beheren (of iCloud-opslag, op sommige apparaten).
  4. Kies het abonnement waarnaar u wilt upgraden en volg de aanwijzingen op het scherm.

    Image
    Image

Update naar iCloud+ op Mac

Het updaten van iCloud+ is iets anders als je een Mac gebruikt, dus volg deze stappen:

  1. Klik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek en klik op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Click Apple ID > iCloud > Beheren.

    Image
    Image
  3. Klik op Koop meer opslagruimte en selecteer het gewenste abonnement.
  4. Klik op Volgende en voer uw Apple ID-wachtwoord in.

Update naar iCloud+ op Windows

In Windows moet u uw iCloud+-account bijwerken met iCloud voor Windows. Hier is hoe.

  1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik op Opslag.
  3. Klik op Opslagplan wijzigen.
  4. Selecteer het abonnement waarnaar u wilt upgraden en klik op Volgende.
  5. Voer uw Apple ID-wachtwoord in en klik op Buy.

Bottom Line

Ja. Om iCloud+ te krijgen, hebt u een betaald iCloud-abonnement nodig. De bundel van Apple One-Apple die alle abonnementsdiensten omvat, zoals Apple Music, Apple TV+ en Apple Arcade, biedt een geüpgraded iCloud-account met 50 GB opslagruimte (of 200 GB voor gezinsabonnementen en 2 TB voor Premier-abonnementen). Dus als je Apple One hebt, krijg je automatisch ook iCloud+.

Wat is de releasedatum van iCloud Plus?

Apple bracht iCloud+ officieel uit samen met iOS 15 in september 2021. Sommige functies van iCloud+ waren beschikbaar in bètaversies van iOS 15 die werden uitgebracht vóór de officiële uitrol.

Apple kondigde iCloud+ aan op de Worldwide Developers Conference (WWDC) in juni 2021.

FAQ

    Hoe maak ik een back-up van mijn iPhone naar iCloud?

    Ga op je iPhone naar Instellingen > [je naam] > iCloud > iCloud-back-up en schakel vervolgens iCloud-back-up in. Om een handmatige back-up uit te voeren, tikt u op Maak nu een back-up Anders maakt uw iPhone automatisch een back-up naar iCloud wanneer deze is aangesloten op de stroomvoorziening, is vergrendeld of is verbonden met Wi-Fi.

    Hoe krijg ik toegang tot iCloud-foto's?

    Om toegang te krijgen tot uw iCloud-foto's vanaf een iOS-apparaat, moet u iCloud-foto's inschakelen in Instellingen. Ga naar Instellingen > [uw naam] > iCloud > Foto'sen schakel de functie in. Start vervolgens de Foto's-app en tik op het tabblad Foto's Open een browser op een Android-apparaat en ga naar iCloud.com, meld u aan en tik vervolgens op Foto's

Aanbevolen: