Hoe verschillende pagina-oriëntaties in te voegen in Word 2013

Inhoudsopgave:

Hoe verschillende pagina-oriëntaties in te voegen in Word 2013
Hoe verschillende pagina-oriëntaties in te voegen in Word 2013
Anonim

Wat te weten

  • Voeg een sectie-einde in aan het begin van waar u een andere oriëntatie wilt: Ga naar Pagina-indeling > Breaks >Volgende pagina.
  • Ga dan naar de Page Setup Launcher, klik op Portrait of Landscape, en klik op Toepassen op > Geselecteerde tekst > OK.
  • Of laat MS Word sectie-einden invoegen: Klik op Page Layout Launcher, selecteer Portrait of Landscape, klik op Geselecteerde tekst > OK.

Dit artikel legt uit hoe u verschillende richtingen kunt gebruiken in uw Microsoft Word 2013-documenten. Portret is een verticale lay-out en landschap is een horizontale lay-out. Standaard wordt Word in staande stand geopend, maar u wilt misschien dat een deel van het document in liggende stand wordt weergegeven of omgekeerd.

Sectie-einden invoegen en de oriëntatie instellen

Image
Image

Stel eerst de pauzes in en stel vervolgens de oriëntatie in. Bij deze methode laat u Word niet beslissen waar de pauzes vallen. Om dit te bereiken, voegt u een sectie-einde van de volgende pagina in aan het begin en einde van de tekst, tabel, afbeelding of een ander object en stelt u vervolgens de oriëntatie in.

Voeg een Section Break in aan het begin van het gebied dat u een andere oriëntatie wilt hebben:

  1. Selecteer de Pagina-indeling tab.
  2. Klik op het Breaks vervolgkeuzemenu in de Pagina-instelling sectie.
  3. Selecteer Volgende pagina in de Section Breaks sectie.
  4. Ga naar het einde van de sectie en herhaal de bovenstaande stappen om een sectie-einde in te stellen aan het einde van het materiaal dat in een alternatieve richting zal verschijnen.
  5. Klik op de Page Setup Launcher knop op het Page Layout tabblad in de Page Setup groep.
  6. Klik op Portret of Landschap op het tabblad Marges in het Oriëntatie sectie.
  7. Selecteer Section in de Toepassen op vervolgkeuzelijst.
  8. Klik op de OK knop.

Laat Word sectie-einden invoegen en stel de oriëntatie in

Image
Image

Door Microsoft Word 2013 sectie-einden te laten invoegen, bespaart u muisklikken, maar hebt u geen idee waar Word de sectie-einden gaat plaatsen.

Het grootste probleem met het laten plaatsen van sectie-einden door Microsoft Word is als u uw tekst verkeerd selecteert. Als u niet de hele alinea, meerdere alinea's, afbeeldingen, tabel of andere items markeert, verplaatst Microsoft Word de niet-geselecteerde items naar een andere pagina. Dus als u besluit deze route te gaan, wees dan voorzichtig bij het selecteren van de items die u wilt. Selecteer de tekst, pagina's, afbeeldingen of alinea's die u wilt wijzigen in staande of liggende stand.

  1. Markeer zorgvuldig al het materiaal dat u wilt weergeven op een pagina of pagina's met een andere richting dan de rest van het document.
  2. Klik op de Page Layout Launcher knop op het Page Layout tabblad in de Page Setup groep.
  3. Klik op Portret of Landschap op het tabblad Marges in het Oriëntatie sectie.
  4. Selecteer Geselecteerde tekst in de Toepassen op vervolgkeuzelijst.
  5. Klik op de OK knop.

Aanbevolen: