Een Word-document wijzigen om verschillende papierformaten af te drukken

Inhoudsopgave:

Een Word-document wijzigen om verschillende papierformaten af te drukken
Een Word-document wijzigen om verschillende papierformaten af te drukken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Bestand > Afdrukken > Papierformaat vervolgkeuzepijl > selecteer papier maat. Het formaat van het voorbeeld wordt aangepast zodat het overeenkomt.
  • Selecteer Print.

Hier leest u hoe u het papierformaat kunt wijzigen van een document dat u wilt afdrukken in Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 en Word voor Mac.

Het formaat van Word-documenten wijzigen om af te drukken

Volg deze stappen om een specifiek papierformaat te selecteren bij het afdrukken van een document.

  1. Open het Word-document dat u wilt afdrukken en selecteer de File tab.
  2. Selecteer Print. Het papierformaat van het document is standaard ingesteld op het papierformaat van de afgedrukte uitvoer.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Papierformaat vervolgkeuzepijl en kies de gewenste uitvoer.

    Image
    Image
  4. Als u een document van Letter-formaat wilt afdrukken op papier van A5-formaat, selecteert u Letter en kiest u vervolgens A5. Het formaat van de miniatuur van de eerste pagina van de afgedrukte uitvoer wordt aangepast.

    U kunt het document niet opnieuw schalen zodat het op het papier past. Als het document groter is dan het papier, zal het document op meerdere bladen liggen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Print om het document af te drukken wanneer u tevreden bent met de uitvoerinstellingen.

    Image
    Image

Geschaalde documenten afdrukken

Om een document af te drukken op een ander papierformaat met behoud van de originele afmetingen en ervoor te zorgen dat het op één vel past, drukt u het document af naar PDF. Nadat u een PDF van het Word-document hebt gemaakt, drukt u een hardcopy af met de printer.

Het PDF-printerstuurprogramma ondersteunt meer uitvoeropties voor het vergroten en verkleinen en herstructureren dan welke tekstverwerkingstoepassing dan ook.

Als u een document niet in zijn geheel wilt afdrukken, maar wel een gedeelte ervan in afdrukformaat, kunt u met Word slechts een deel van een document afdrukken.

Aanbevolen: