Sneltoetsen toevoegen aan AutoText-vermeldingen in Word

Inhoudsopgave:

Sneltoetsen toevoegen aan AutoText-vermeldingen in Word
Sneltoetsen toevoegen aan AutoText-vermeldingen in Word
Anonim

Automatische tekstinvoeringen zijn ingeblikte stukjes tekst die u in verschillende Word-documenten kunt invoegen - maar met sneltoetsen is het invoegen van automatische tekst zelfs nog sneller.

Deze instructies zijn van toepassing op Microsoft Word 2010 en later, voor het Windows-bureaublad. Vergelijkbare functionaliteit verschijnt in Word 2007 en Word 2003, evenals in Word voor Mac.

Een automatische tekstinvoer maken

Verschillende standaard Autotekst-items worden met Word geleverd. Uw standaard Auto Text-vermeldingen ondersteunen de toewijzing van sneltoetsen.

Volg deze stappen om een AutoTekst-item te maken:

  1. Selecteer de tekst die u aan uw AutoTekst-galerij wilt toevoegen.
  2. Selecteer het tabblad Invoegen. Klik in de groep Tekst op de knop Quick Parts.
  3. Plaats uw muisaanwijzer op AutoTekst. Klik in het secundaire menu dat wordt geopend op Save Selection to AutoText Gallery onderaan het menu.

    Image
    Image
  4. Vul de velden in het dialoogvenster Nieuwe bouwsteen maken in:

    • Het Name veld zal de tekst weergeven die je hebt geselecteerd.
    • Gallery moet worden ingesteld op AutoText.
    • Categorie is standaard Algemeen, hoewel u uw eigen kunt maken.
    • Beschrijving biedt een label om de invoer te identificeren.
    • Sla het op in de sjabloon waarin u het item wilt opslaan. Standaard is Normaal.
    • Options laat je kiezen om AutoTekst normaal in te voegen, in zijn eigen alinea, of tussen pagina-einden, waardoor het een eigen pagina krijgt.
  5. Klik op OK.

Een snelkoppeling toepassen op de automatische tekstinvoer

Image
Image

Sneltoetsen zijn van toepassing op Word in het algemeen en niet alleen op Auto Text-items. Om een nieuwe snelkoppeling te maken, opent u Word-opties en selecteert u het tabblad Lint aanpassen. Selecteer de Aanpassen knop onderaan het dialoogvenster. In het resulterende pop-upvenster bladert u door de categorielijst naar Building Blocks en selecteert u vervolgens het relevante blok uit de lijst. Voer vanuit het vak Druk op nieuwe sneltoets de beoogde toetsencombinatie in. Als je het door hebt, selecteer je Close en sluit je Word Options af.

Als u de wijzigingen opslaat in Normal.dotm, is de sneltoets van toepassing op alle nieuwe documenten op basis van de sjabloon Normaal. De sneltoets blijft dus bestaan in alle documenten.

Aanbevolen: