Auto Dash Cams vs. Dash Cam Apps

Inhoudsopgave:

Auto Dash Cams vs. Dash Cam Apps
Auto Dash Cams vs. Dash Cam Apps
Anonim

De vraag of je een dashcam moet kopen of een dashcam-app voor je telefoon moet downloaden, komt neer op prijs versus gemak. Speciale dashcams zijn over het algemeen handiger, maar deze apparaten kosten meer. Dash cam-apps zijn goedkoop, maar het kan lastig zijn om ze voor elke schijf in te stellen en kan de opslagruimte en prestaties van uw telefoon in gevaar brengen. De juiste keuze voor u hangt af van uw omstandigheden en het beoogde gebruik. We hebben een diepe duik genomen om u te helpen beslissen.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Slaat video op een microSD-kaart op, vervangt continu de oudste clip door de nieuwste.
  • U hoeft de microSD-kaart niet te vervangen of te verwijderen, tenzij u toegang wilt tot de inhoud ervan.
  • Veel kunnen worden ingesteld om te beginnen met opnemen wanneer de auto wordt aangezet.
  • Prijziger dan dashcam-apps, begin bij ongeveer $ 100.
  • Slaat video op in het telefoongeheugen op dezelfde manier als een dashcam, maar kan de opslag en prestaties van de telefoon verminderen.
  • Aanzienlijk goedkoper dan dashcam, de meeste zijn ongeveer $ 5 of gratis.
  • Een gedoe om voor elke rit in te stellen.

De meeste dashcams gebruiken lusopname. De camera neemt continu op op een microSD-kaart. De feed is opgesplitst in een reeks van drie minuten durende clips, waarbij de nieuwste clips de oudste clips vervangen. Omdat nieuwe gegevens oude gegevens vervangen, blijft de hoeveelheid ruimte op de kaart hetzelfde en is het niet nodig om nieuwe kaarten te kopen. Dashcam-apps werken op dezelfde manier, maar hebben enkele beperkingen die het overwegen waard zijn.

Opslagruimte: Dash Cam-apps nemen telefoonruimte in beslag

  • Stel het in en vergeet het, je hoeft niet meer opslagruimte te verwerven.
  • Gebruik CPU en opslagruimte op een telefoon.

Hoewel zowel dashcams als dashcam-apps korte videolussen opnemen en oude vervangen wanneer nieuwe worden opgenomen, kan beschikbare opslag een probleem zijn. Dashcams hebben een set-it-and-forget-it-ontwerp, waarbij je de microSD-kaart alleen terugha alt of vervangt wanneer je een opgenomen clip nodig hebt.

Met een dashcam-app zal elke ruimte die aan die app is toegewezen, de beschikbare opslagruimte voor andere apps, foto's, video's, muziek en al het andere op je telefoon wegnemen. Het kan ook de functies van andere apps verminderen terwijl ze in gebruik zijn.

Gemak: dashcams werken zelfstandig

  • Start automatisch met opnemen wanneer de auto start.
  • Je hoeft de camera niet mee te nemen of in te stellen voordat je gaat rijden.

  • Niet automatisch, moet voor elke rit worden ingesteld.
  • Als je de telefoon pakt, moet je hem voor elke rit gebruiken.

GPS- en G-sensoren (versnellingsmeters) zijn te vinden in de meeste smartphones, waardoor smartphones meer concurreren met middengeprijsde dashcams die hetzelfde hebben. High-end dashcams bevatten vaak meerdere camera's, robuustere geheugensystemen en video met een hogere resolutie.

Het is over het algemeen gemakkelijker om een dashcam klaar te maken dan om een telefoon in een houder te plaatsen en een dashcam-app te openen. Voor sommige mensen is dat gemak de kosten van een dashcam waard. Voor anderen is een prijskaartje van $ 100 te hoog als een degelijke dashcam-app minder dan $ 5 kost of gratis is.

Betaalbaarheid: smartphone-apps zijn goedkoop en soms gratis

  • Prijsbereik van ongeveer $75 tot $250.
  • Gratis of hoogstens een paar dollar.

Dashcams, zelfs de goedkoopste, zijn duurder dan dashcam-apps. De meeste dashcams beginnen bij ongeveer $ 100, en dashcam-apps kunnen gratis of hooguit een paar dollar worden gedownload. Als je een klein budget hebt, kies dan voor een dashcam-app. Pas gewoon op voor de beperkingen. U moet uw telefoon gebruiken en de app bij elke rit starten. Sommige apps staan ook niet toe dat andere apps op de achtergrond worden uitgevoerd. Dus als je tijdens het rijden op je telefoon vertrouwt voor muziek of podcasts, kom je entertainment te kort.

Eindoordeel: dashcams zijn betrouwbaarder

Het enige dat in het voordeel is van dash cam-apps is betaalbaarheid. Hoewel dat voor sommige mensen aantrekkelijk kan zijn, zijn speciale dashcams betrouwbaarder. Eenmaal geïnstalleerd, hoef je er nooit meer aan te denken een app te starten of je telefoon te gebruiken. Je kunt ook een dashcam in je auto laten draaien als je er niet bent. En met extra functies zoals versnellingsmeters en GPS-tracking, heb je zeker meer gegevens in het geval van een ongeluk, diefstal of een ander incident.

Aanbevolen: