De 10 beste auto-apps van 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste auto-apps van 2022
De 10 beste auto-apps van 2022
Anonim

Auto-apps kunnen u helpen uw volgende auto te vinden, een auto te huren, goedkope benzineprijzen of de meest efficiënte route te vinden, het veiliger te maken om uw telefoon in de auto te gebruiken en zelfs uw auto voor u te vinden als u het vergeet waar je hebt geparkeerd.

Aangezien telefoons beperkte ruimte hebben en u waarschijnlijk uw mobiele data niet wilt verspillen aan het downloaden van apps wanneer u onderweg bent, is het belangrijk om de beste ruim van tevoren te installeren.

Met dat in gedachten hebben we een lijst samengesteld met de 10 beste auto-apps in een grote verscheidenheid aan categorieën. Deze apps zijn allemaal gratis beschikbaar, hoewel sommige wel premium-versies hebben. Dat betekent dat je ze allemaal kunt downloaden en bekijken zonder eerst te betalen.

De meeste apps op onze lijst zijn beschikbaar voor Android en iOS, en er zijn links naar Google Play en de App Store. In gevallen waarin een app niet beschikbaar is voor beide platforms, hebben we een goede vervangende optie geboden.

Hier is onze lijst met de 10 beste auto-apps:

Beste Live Traffic-app: Waze

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Waarschuwt u voor zaken als kuilen en snelheidscontroles waar andere apps niets van weten.

  • Je kunt het gebruiken zonder een account aan te maken.
  • Bevat een optionele carpoolfunctie als je het niet erg vindt om met vreemden te rijden.

Wat we niet leuk vinden

  • Als je in een gebied woont waar niemand de app gebruikt, heb je er niet zoveel aan.
  • Geen rijstrookaanwijzingen inbegrepen bij de navigatiefunctie.

Waze is een van die essentiële apps die elke bestuurder zou moeten hebben, omdat het nuttiger wordt op basis van hoeveel mensen in jouw omgeving het gebruiken.

Naast live verkeer, stelt Waze medegebruikers van de app in staat om nuttige waarschuwingen te geven over wegafsluitingen, snelheidscontroles, bouwvertragingen en meer. Dat maakt het geweldig om wat tijd vrij te maken van je woon-werkverkeer, maar het is ook een enorme hulp geweest voor evacués tijdens natuurrampen.

Download voor

Beste gasprijs-app: GasBuddy

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bespaar geld en tijd door rechtstreeks naar het goedkoopste gas te gaan.

  • Verdien inzendingen voor dagelijkse prijstrekkingen door brandstofprijsrapporten in te dienen.

Wat we niet leuk vinden

Prijsnauwkeurigheid en beschikbaarheid zijn afhankelijk van gebruikersrapporten, dus u kunt onnauwkeurigheden tegenkomen als weinig mensen in uw regio de service gebruiken.

GasBuddy is een andere app die afhankelijk is van crowdsourced-gegevens, maar is ontworpen om u te helpen het goedkoopste gas te vinden, waar u ook bent. Gebruikers kunnen gasprijzen rapporteren via de GasBuddy-website of -app, en u kunt de app gebruiken om toegang te krijgen tot die gegevens wanneer u onderweg bent.

De app is gratis, maar er zijn twee premium jaarlijkse lidmaatschappen die extra's toevoegen, zoals gas met korting en wegenwachtservice. Je kunt je ook aanmelden om hun basis Pay with GasBuddy-service gratis te gebruiken, waardoor je een kleinere korting op gas krijgt bij deelnemende locaties.

Download voor

Beste app voor het lokaliseren van parkeerplaatsen: Parkopedia Parking

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Beschikt over parkeerplaatsen in veel steden die gewoon niet worden gedekt door andere apps.

  • Bevat essentiële informatie over beschikbaarheid, openingstijden en prijzen.

Wat we niet leuk vinden

Geen in-app betalingsfunctie.

Er zijn een heleboel apps die je kunnen helpen een parkeerplaats te vinden, en met sommige kun je zelfs rechtstreeks via de app betalen. Het probleem is dat als er een storing is tussen de app en de parkeerplaats of garage, jij meestal degene bent die aansprakelijk is voor eventuele boetes.

Parkopedia bevat geen in-app-betalingsfunctie, maar heeft wel een enorme index van meer dan 60 miljoen parkeerplaatsen in meer dan 8.000 steden over de hele wereld. Dat is een betere dekking dan de meeste concurrenten, wat meer dan genoeg is om het downloaden waard te maken.

Download voor

Beste autozoekapp: ParKing

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Hiermee kunt u uw parkeerplaats handmatig opnemen op uw telefoon of smartwatch.

  • Bevat een optie om uw parkeerplaats automatisch vast te leggen.
  • Heeft een ingebouwde functie om een foto van uw ruimte te maken als u in een grote parkeergarage parkeert.

Wat we niet leuk vinden

De banneradvertenties kunnen opdringerig zijn.

ParKing is een andere app die is gericht op parkeren, maar is ontworpen om u te helpen de weg terug naar uw auto te vinden wanneer het tijd is om te vertrekken. Het is extreem gebruiksvriendelijk en je kunt het zelfs zo instellen dat je parkeerlocatie automatisch wordt geregistreerd als je een Bluetooth-apparaat in je auto hebt.

De reden dat ParKing beter is dan de concurrentie, is dat het draagbare integratie bevat, zodat je je parkeerplaats kunt registreren en de weg terug kunt vinden zonder je telefoon te pakken als je een smartwatch hebt.

Download voor

Beste app voor mechanica en doe-het-zelf: koppel

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een van de goedkoopste manieren om erachter te komen waarom het controlelampje brandt.
  • Als je zelf reparaties wilt proberen, kan de app de foutcodes wissen als je klaar bent.

Wat we niet leuk vinden

  • Functionaliteit zonder een ELM327-apparaat is extreem beperkt.
  • Advertenties in de gratis versie kunnen opdringerig zijn.

Torque is een van de originele apps die is ontworpen om te communiceren met ELM 327 OBD2-codelezers via Bluetooth en Wi-Fi. Er zijn veel concurrerende apps die hetzelfde doen, maar Torque klaart nog steeds de klus.

Als je bereid bent een Bluetooth- of Wi-Fi ELM 327-codelezer te kopen, kun je deze met deze app verbinden om foutcodes te lezen als je controlelampje brandt, en allerlei andere nuttige informatie opvragen uit de boordcomputer van uw auto. Je kunt het zelfs tijdens het rijden gebruiken om je snelheid en een heleboel andere interessante datasets weer te geven.

Download voor

(Torque is alleen beschikbaar op Android.)

De meeste OBD2-scanner-apps voor iOS vereisen speciale hardware en werken niet met generieke ELM327-apparaten. Als je een iOS-apparaat en een ELM327-apparaat hebt, probeer dan Car Scanner ELM OBD2 in de App Store.

Beste auto-aankoop-app: Cars.com

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Makkelijker te gebruiken en betere informatie dan concurrerende apps.
  • Prijsofferte-optie stelt u in staat om rechtstreeks via de app contact op te nemen met dealers.
  • Bevat extra handige tools zoals een betalingscalculator.

Wat we niet leuk vinden

Alleen nuttig voor nieuwe auto's en tweedehands autodealers.

Cars.com is een van de beste sites om online een auto te kopen, en de bijbehorende app heeft nog meer functies. De basisfunctionaliteit van de app is dat u kunt zoeken naar nieuwe en gebruikte auto's bij dealers in uw regio, inclusief details en kenmerken van individuele voertuigen. Het bevat ook dealerprofielen en beoordelingen, en zelfs een marktvergelijkingstool om te laten zien waarvoor vergelijkbare voertuigen in uw regio zijn verkocht.

De geweldige functie van de Cars.com-app is de On the Lot-tool. Trek deze tool omhoog wanneer u bij een dealer bent, en u krijgt onmiddellijk de voorraad van andere lokale dealers, inclusief speciale aanbiedingen, die u kunnen helpen om een betere prijs te bedingen.

Download voor

Beste gebruikte auto-aankoop-app: gebruikte auto zoeken Pro

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Marktprijsfunctie stelt u in staat om te zien of u waarschijnlijk te veel beta alt.
  • Vermeldingen worden automatisch gesorteerd om de beste deals te tonen op basis van marktgegevens.
  • Omvat objectieve beoordelingen voor elk dealerbedrijf in het systeem.

Wat we niet leuk vinden

Advertenties kunnen opdringerig zijn.

Als je meer geïnteresseerd bent in een gebruikte auto dan in een nieuwe auto, dan is Used Car Search Pro een van de beste tools die je kunt vinden. Deze app doorzoekt een database van meer dan 40.000 dealers en privévermeldingen om de exacte auto te vinden die u zoekt.

De geweldige functie van Used Car Search Pro is dat de app de marktwaarde van elke gebruikte auto in zijn systeem berekent, zodat je in één oogopslag kunt zien of de verkoper te veel vraagt.

Download voor

Beste autoverhuur-app: Rentalcars.com

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Biedt informatie over alle grote autoverhuurbedrijven zonder meerdere apps te hoeven downloaden.
  • Hiermee kunt u rechtstreeks vanuit de app een auto huren als u het bureau niet zelf wilt bellen.
  • Werkt met honderden lokale verhuurbedrijven op meer dan 53.000 locaties over de hele wereld.

Wat we niet leuk vinden

Sommige gebruikers melden problemen met de klantenservice in gevallen waarin er een probleem is met de boeking.

Alle grote autoverhuurbedrijven hebben hun eigen apps en ze werken allemaal prima. Als u slechts één app wilt installeren in plaats van tientallen, is de Rentalcars.com-app de juiste keuze. Met deze app kun je de beschikbaarheid en prijzen zien voor auto's in jouw regio van alle grote autoverhuurbedrijven.

Als je voornamelijk bij één autoverhuurbedrijf huurt, download dan hun app, en als je vliegtickets of een hotel tegelijk met je auto wilt boeken, download dan de Expedia- of Kayak-app. Anders heeft de Rentalcars.com-app de beste dekking, op de meeste locaties, waar u ook reist.

Download voor

Airbnb voor autoverhuur: Turo

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Biedt een alternatief voor de grote verhuurbedrijven.
  • Je kunt auto's huren die je niet kunt huren bij reguliere autoverhuurbedrijven.

Wat we niet leuk vinden

Aangezien je van privéfeesten huurt, kan je ervaring variëren.

Turo is eigenlijk Airbnb voor auto's. In plaats van iemands huis of appartement te huren, huur je hun minibus of Ferrari. Het is eigenlijk een alternatief voor de grote verhuurbedrijven die u geld kunnen besparen, vooral tijdens het hoogseizoen, wanneer specifieke voertuigen moeilijk te vinden zijn. Het biedt ook toegang tot speciale en high-end auto's die de reguliere verhuurbedrijven gewoon niet hebben.

Download voor

Beste auto-onderhoudsapp: Drivvo

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Berekent automatisch het brandstofverbruik, zodat u uw rijgewoonten dienovereenkomstig kunt aanpassen.
  • Inclusief beheer van onderhoudsgegevens van voertuigen met herinneringen.
  • Kan ook helpen bij het vinden van goedkope brandstofprijzen als andere mensen in uw omgeving de app gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

  • Advertenties kunnen opdringerig zijn.
  • Minder dekking dan GasBuddy voor brandstofprijzen.

Drivvo is de app die je nodig hebt als je de kosten van je auto wilt bijhouden en het onderhoud wilt bijhouden. De basisfunctionaliteit vereist dat u uw kilometerstand invult wanneer u tankt, en het bouwt in de loop van de tijd een record op van hoeveel uw auto kost om te rijden. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om in de toekomst auto-gerelateerde uitgaven te budgetteren.

Aanbevolen: