Mac-back-upsoftware, hardware en handleidingen voor uw Mac

Inhoudsopgave:

Mac-back-upsoftware, hardware en handleidingen voor uw Mac
Mac-back-upsoftware, hardware en handleidingen voor uw Mac
Anonim

De meeste mensen denken er pas aan om een back-up van hun Mac te maken nadat het noodlot toeslaat; tegen die tijd is het te laat. Laat dit jou niet overkomen. In plaats van te wachten op dat zinkende gevoel wanneer je je realiseert dat je Mac niet zal opstarten, of het angstaanjagende geluid van je harde schijf die tot stilstand komt, moet je proactief zijn. Bekijk alle mogelijkheden, neem een beslissing en maak vervolgens een back-up van uw gegevens.

Time Machine - Een back-up van uw gegevens maken was nog nooit zo eenvoudig

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Inbegrepen als onderdeel van macOS.
  • Zeer eenvoudig in te stellen en te gebruiken met een eenvoudige interface.
  • Eenvoudige mogelijkheid om afzonderlijke bestanden of mappen van back-ups te herstellen.

Wat we niet leuk vinden

  • Back-ups kunnen niet worden opgestart.
  • Geautomatiseerd beheer verwijdert oude back-ups als er ruimte nodig is.
  • Beperkte mogelijkheid om back-upprocessen aan te passen.

Time Machine, het hulpprogramma dat bij Leopard wordt geleverd, is misschien wel een van de gemakkelijkste back-uphulpprogramma's om in te stellen en te gebruiken. Het maakt het maken van een back-up van uw gegevens zo eenvoudig dat u misschien vergeet dat het er is, stil op de achtergrond werkt en automatisch een back-up van uw gegevens maakt. Time Machine biedt ook een van de beste interfaces voor het herstellen van een specifiek bestand of map vanaf een back-up."Een back-up maken van uw gegevens is nog nooit zo eenvoudig geweest" biedt een stapsgewijze handleiding voor het configureren van Time Machine en het maken van uw eerste back-up.

Twee of meer back-upschijven gebruiken met Time Machine

Image
Image

Het gebruik van meerdere back-upschijven met Time Machine is een geweldige manier om de betrouwbaarheid van uw back-upsysteem te vergroten. Time Machine ondersteunt meerdere back-upschijven en met de komst van OS X Mountain Lion is het nog eenvoudiger om twee of meer schijven aan uw back-upsysteem toe te voegen.

Deze handleiding laat je zien hoe je Time Machine instelt om meer dan één schijf als back-upbestemming te gebruiken. De gids legt ook uit hoe je Time Machine kunt gebruiken om off-site back-ups te maken.

Time Machine verplaatsen naar een nieuwe harde schijf

Image
Image

Op een gegeven moment moet je Time Machine-schijf waarschijnlijk worden vervangen. Dit kan zijn omdat de schijf nu kleiner is dan u nodig heeft, of omdat de schijf problemen vertoont. Wat de reden ook is, de kans is groot dat u uw oude Time Machine-gegevens wilt opslaan en naar uw nieuwe schijf wilt verplaatsen. Dit artikel bevat stapsgewijze instructies voor het kopiëren van uw gegevens naar uw nieuwe Time Machine-schijf.

Hoe maak je een back-up van FileVault-gebruikersaccounts met Time Machine?

Image
Image

Time Machine en FileVault werken prima samen, maar er zijn enkele probleempjes waar je rekening mee moet houden. Ten eerste maakt Time Machine geen back-up van een door FileVault beveiligd gebruikersaccount wanneer u op dat account bent ingelogd. Dit betekent dat er alleen een Time Machine-back-up voor uw gebruikersaccount wordt gemaakt nadat u zich hebt afgemeld.

De Finder gebruiken om toegang te krijgen tot FileVault-back-ups op een Time Machine-schijf

Image
Image

Time Machine gebruikt een boeiende interface om bestanden en mappen te herstellen. Maar wat gebeurt er als het bestand dat u wilt herstellen zich in een geback-upte FileVault-image bevindt?

Het antwoord is dat individuele bestanden en mappen in een gecodeerde FileVault-afbeelding zijn vergrendeld en niet toegankelijk zijn met Time Machine. Maar Apple biedt een andere applicatie die toegang heeft tot individuele FileVault-gegevens; het heet de Finder. Dit is geen achterdeur die iedereen toegang geeft tot versleutelde bestanden; u moet nog steeds het wachtwoord van de gebruikersaccount weten om toegang te krijgen tot de bestanden

Gratis Mac-back-upsoftware

Image
Image

Als je niet zeker weet welke back-up-app je moet gebruiken met je Mac, neem dan een kijkje in onze verzameling gratis Mac-back-upsoftware.

Deze back-ups-app bevatten allemaal ofwel een demo-mogelijkheid voor de lange termijn waarmee je de app volledig kunt testen en evalueren, of in sommige gevallen is de app helemaal gratis.

Carbon Copy Cloner 4: Tom's Mac Software Pick

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Meer controle over het back-upproces.
  • Mogelijkheid om opstartbare back-ups te maken en de volledige harde schijf te herstellen.
  • Snelle back-upsnelheid.
  • Geplande incrementele updates houden back-ups actueel.

Wat we niet leuk vinden

  • Setup kan ingewikkelder zijn voor beginnende gebruikers.
  • Enigszins traag herstelproces.
  • Geen codering of compressie voor back-ups.

Apple's Time Machine is een geweldige back-uptoepassing, maar het heeft zijn fouten. Misschien wel de grootste fout is dat het geen gemakkelijke manier biedt om een volledige harde schijf te herstellen. Dat is Carbon Copy Cloner waar komt binnen. Carbon Copy Cloner, een van de meest gebruikte applicaties die Mac-techneuten al jaren gebruiken, stelt je in staat een opstartbare kopie van je opstartschijf te maken die in wezen een kloon is, niet te onderscheiden van het origineel.

Zodra je je opstartschijf hebt gekloond, kun je de kloon gebruiken om je Mac op elk moment op te starten, mocht je oorspronkelijke opstartschijf defect raken. Carbon Copy Cloner biedt ook extra back-upmogelijkheden die u misschien handig vindt.

SuperDuper 2.7.5 Beoordeling

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Sneller back-up herstelsnelheid.
  • Software is gratis.
  • Interface is minimaal en duidelijk.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen mogelijkheid om te selecteren van welke bestanden een back-up moet worden gemaakt en welke niet.
  • Langzame back-upsnelheid.
  • Geen back-upversleuteling of incrementele bestandsback-upopties.

SuperDuper 2.7.5 is misschien wel een van de gemakkelijkste back-uptools om te gebruiken om een opstartkloon te maken. Net als Carbon Copy Cloner is het belangrijkste doel van SuperDuper om volledig opstartbare klonen van je opstartschijf te maken.

In tegenstelling tot andere kloontools, biedt SuperDuper meerdere manieren om een kloon te maken, inclusief de zeer populaire Sandbox-methode. Sandboxes zijn klonen die zijn ontworpen om uw systeem te isoleren om nieuwe software of bètasoftware uit te proberen. Sandboxen beschermen je systeem tegen weerbarstige bètaprogramma's, plug-ins of stuurprogramma's, waardoor ze geen schade aanrichten op je Mac.

Maak een back-up van uw opstartschijf

Image
Image

Apple's Schijfhulpprogramma biedt de mogelijkheid om een opstartbare back-up van uw opstartschijf te maken. Hoewel het iets moeilijker te gebruiken is dan sommige back-uptoepassingen van derden, kan Schijfhulpprogramma gegevens van de ene harde schijf naar de andere maken en herstellen.

‘Back Up Your Startup Disk’ is een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van de ingebouwde mogelijkheden van Schijfhulpprogramma om een opstartbare back-up van uw opstartschijf te maken.

Externe harde schijf - Bouw je eigen externe harde schijf

Image
Image

Externe harde schijven zijn een uitstekende keuze voor back-upbestemmingen. Om te beginnen kunnen ze door meerdere Macs worden gedeeld. Als je een iMac of een van Apple's notebooks hebt, is een externe harde schijf misschien je enige echte keuze voor back-ups.

Je kunt kant-en-klare externe harde schijven kopen; sluit ze gewoon aan op uw Mac en u bent klaar om een back-up van uw gegevens te maken. Maar als je een beetje vrije tijd en de neiging hebt (plus een schroevendraaier), kun je een aangepaste externe harde schijf bouwen met behulp van de stapsgewijze handleiding 'Externe harde schijf - Bouw je eigen externe harde schijf' van Focus on Macs.

Voordat u een externe harde schijf koopt

Image
Image

Nu je klaar bent om een back-up van je Mac te maken, heb je mogelijk een externe harde schijf nodig om als back-upbestemming te dienen. Als alternatief voor het zelf bouwen, kunt u er de voorkeur aan geven een kant-en-klare schijf te kopen. Externe harde schijven zijn een uitstekende keuze voor back-ups en iets dat ik voor dit doel ten zeerste aanbeveel.

Er zijn dingen die u moet overwegen en beslissingen die u moet nemen voordat u afstand doet van uw zuurverdiende geld. 'Voordat u een externe harde schijf koopt' behandelt veel van de opties die u moet overwegen voordat u een aankoop doet.

Aanbevolen: