Hoe u meerdere accounts op uw Apple TV kunt instellen

Inhoudsopgave:

Hoe u meerdere accounts op uw Apple TV kunt instellen
Hoe u meerdere accounts op uw Apple TV kunt instellen
Anonim

Tenzij je alleen woont, is Apple TV een product dat het hele gezin deelt. Dat is mooi, maar hoe bepaal je welke Apple ID je aan je systeem koppelt? U hoeft niet te bellen omdat iedereen met een Apple ID een gebruikersaccount op uw Apple TV kan hebben als u dit toestaat.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Apple TV 4K en Apple TV HD (voorheen Apple TV 4e generatie) met tvOS 13 of hoger.

Met meerdere accounts krijgt elk van de gebruikers aanbevelingen op basis van hun gebruik, toegang tot hun gekochte apps in de App Store, gehuurde of gekochte films, games in Apple Arcade en de lijst Volgende in Apple Music (als ze abonneer je op Apple Music).

Toegang is niet beperkt tot gezinsleden. Als je Apple TV in een kantooromgeving gebruikt en af en toe extra gebruikers moet ondersteunen, kun je ze toevoegen voor een evenement en ze daarna verwijderen.

Als je meerdere Apple TV-accounts instelt, kijk je films en tv-programma's die verschillende gezinsleden kopen.

Een Apple TV-gebruikersaccount toevoegen

In de wereld van Apple heeft elk account zijn eigen Apple ID. U kunt meerdere Apple-accounts aan uw Apple TV toevoegen.

Als je de Woning-app gebruikt op een aangesloten apparaat in je huis, wordt elke gebruiker die je toevoegt aan de Woning-app automatisch toegevoegd aan de Apple TV.

Als je de Woning-app niet hebt ingesteld in je huis of je gebruikt je Apple TV in een kantoor- of vergaderomgeving, dan voeg je Apple TV-gebruikersaccounts toe aan de Apple TV met behulp van de Siri Remote. Hier is hoe:

  1. Zet de Apple TV aan en ga naar het hoofdmenuscherm. Klik op het pictogram Instellingen met de Siri Remote die bij uw Apple TV is geleverd.

    Image
    Image
  2. Select Gebruikers en accounts. Hier kunt u alle beschikbare accounts op uw Apple TV definiëren en beheren.

    Image
    Image
  3. Kies Nieuwe gebruiker toevoegen in de Gebruikers sectie.

    Image
    Image
  4. Selecteer Voer nieuw in.

    Image
    Image
  5. Voer het Apple ID-e-mailadres in van het nieuwe account dat u door uw Apple TV wilt laten ondersteunen en klik op Doorgaan.

    Image
    Image
  6. Voer vervolgens het Apple ID-wachtwoord in (of laat de eigenaar van de Apple ID dit doen, voor privacy) voor het nieuwe e-mailadres van het account. Kies Aanmelden.

    Image
    Image

De Apple ID moet aankooprechten hebben voor Apple-services, die meestal worden ingesteld wanneer de ID voor het eerst wordt verkregen. Elke huur van films of shows of aankopen of app-aankopen wordt in rekening gebracht op de betalingsinformatie die is gekoppeld aan de actieve Apple ID.

Wanneer het proces is voltooid, kan de eigenaar van het nieuwe Apple TV-gebruikersaccount de accountgegevens invoeren en de Apple TV gebruiken.

Hoe te schakelen tussen gebruikersaccounts

De Apple TV herkent slechts één account tegelijk, maar het is gemakkelijk om tussen meerdere accounts te schakelen nadat u uw Apple TV hebt ingesteld om ze te ondersteunen.

  1. Breng Control Center op de Apple TV door de Home-knop op je Siri Remote ingedrukt te houden. De Home-knop lijkt op een tv-scherm.
  2. Klik in het Control Center aan de linkerkant van het scherm op het gebruikersaccount waarnaar u wilt overschakelen.

    Image
    Image

Wat nu?

Als je meerdere accounts hebt ingeschakeld op je Apple TV, worden alle aankopen in rekening gebracht op het actieve account. U kunt niet kiezen welke Apple ID de aankoop doet. In plaats daarvan moeten jij of de andere gebruikers overschakelen naar het juiste account voordat ze iets kopen.

Het is ook een goed idee om in de gaten te houden hoeveel gegevens je op je Apple TV hebt opgeslagen. De Apple TV 4K is verkrijgbaar in twee formaten: 32 GB en 64 GB. Als twee of meer mensen een Apple TV gebruiken, ziet u waarschijnlijk meerdere apps, afbeeldingenbibliotheken en films naar het apparaat worden gedownload. Dat is natuurlijk niet ongebruikelijk - het is een van de redenen waarom je in de eerste plaats meerdere gebruikers wilt ondersteunen - maar het is waarschijnlijker dat meerdere gebruikers de Apple TV-opslag sneller vullen dan een enkele gebruiker.

Om ruimte te besparen, schakelt u automatische downloads uit voor de accounts die u zojuist aan Apple TV hebt toegevoegd. De functie downloadt automatisch het tvOS-equivalent van elke app die je op een van je iOS-apparaten koopt naar je Apple TV. Dit is handig als je nieuwe apps wilt proberen, maar als je een beperkte hoeveelheid opslagruimte nodig hebt, schakel dit dan uit.

Automatische downloads worden in- en uitgeschakeld via Settings > Apps, waar u schakelt Automatically Install Appsuit en aan.

Als je weinig opslagruimte hebt, open je Instellingen en ga je naar Algemeen > Opslag beheren om te zien welke apps in beslag nemen ruimte op uw Apple TV. Je kunt degene die je niet meer gebruikt verwijderen door op de prullenbak naast de app te tikken.

Accounts verwijderen

Misschien wilt u een account verwijderen dat is opgeslagen op uw Apple TV, vooral als u het gebruikt in een conferentie, klaslokaal of vergaderruimte waar tijdelijke toegang nodig kan zijn.

Open Instellingen > Gebruikers en accounts > Huidige gebruiker en selecteer de gebruikersaccount die u wilt verwijderen. Klik op [ Gebruikersaccountnaam] > Gebruiker verwijderen van Apple TV.

Aanbevolen: