Hoe meerdere Gmail-accounts te gebruiken op een Android-telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe meerdere Gmail-accounts te gebruiken op een Android-telefoon
Hoe meerdere Gmail-accounts te gebruiken op een Android-telefoon
Anonim

Wat te weten

  • Tik op het Gmail pictogram om de app te openen. Ga naar de menu knop en selecteer Settings > Account toevoegen. Kies in het scherm E-mail instellen Google.
  • Voer in het Gmail-inlogscherm een bestaand Gmail-adres in en selecteer Next of selecteer Create account en volg de aanwijzingen.
  • Voer uw inloggegevens en informatie in zoals gevraagd. In Gmail Settings staat het nieuwe account onder je vorige account.

Dit artikel legt uit hoe je meerdere Gmail-accounts op een Android kunt configureren. Het bevat informatie over waarom u misschien meerdere Gmail-accounts wilt hebben. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Android 2.2 en hoger en zouden met elke Android-telefoon moeten werken.

Hoe meerdere Gmail-accounts op een Android te configureren

Gmail is de gratis e-mailservice van Google die veel meer doet dan e-mail verzenden en ontvangen. Als je meer dan één Gmail-account hebt, kun je een Android-smartphone configureren om ze allemaal te gebruiken.

Het toevoegen van een of meer extra Gmail-accounts aan uw Android-telefoon is een eenvoudig proces.

  1. Tik op het Gmail pictogram op het startscherm van de telefoon of zoek het op in de lijst met applicaties.
  2. Tik in de linkerbovenhoek van Gmail op de knop menu om extra opties weer te geven.
  3. Scroll naar de onderkant van het menu en tik vervolgens op Instellingen.
  4. Tik op de Instellingen pagina op Account toevoegen.
  5. Kies op de pagina E-mail instellen Google.

    Image
    Image
  6. Het duurt een paar seconden voordat de telefoon is geladen en, afhankelijk van de beveiliging, wordt u om een wachtwoord gevraagd. Dat komt omdat je een tweede Google-account aan de telefoon toevoegt door dit e-mailadres toe te voegen.

  7. Als het klaar is, verschijnt het Gmail-inlogscherm. Voer het bestaande Gmail-adres in of selecteer Create account onderaan de pagina. Als u een bestaand Gmail-adres invoert, drukt u op Volgende om door te gaan.
  8. Volg de stappen op het scherm om uw inloggegevens en andere noodzakelijke informatie in te voeren.
  9. Als je klaar bent, verschijnt de Gmail Settings. Het nieuwe account staat onder je vorige account.

    Image
    Image

Nadat je het tweede account hebt toegevoegd, zijn beide Gmail-accounts gekoppeld aan je Android-telefoon en kun je naar behoefte e-mails verzenden en ontvangen van elk van de accounts.

Redenen voor het hebben van meer dan één Gmail-account

Er zijn veel redenen om meer dan één Gmail-account te hebben. Het hebben van aparte accounts is een manier om persoonlijke e-mailaccounts te scheiden van zakelijke e-mailaccounts om de balans tussen werk en privé te behouden. Op deze manier kunt u op vakantie gaan en uw zakelijke e-mailaccount negeren terwijl u in contact blijft met vrienden en familie.

Een apart Gmail-account kan worden gebruikt voor niet-essentiële e-mail, bijvoorbeeld om u aan te melden voor promoties of andere marketinggerelateerde programma's zoals nieuwsbrieven, verkoopwaarschuwingen, promotionele e-mails en registraties voor sweepstakes. Wanneer u uw e-mailadres aan deze bronnen geeft, sturen ze veel berichten. Als die promotie of sweepstake je e-mailadres en informatie verkoopt aan een andere legitieme organisatie voor marketingdoeleinden, zal je inbox zich vullen met nog meer berichten. Ten slotte kunnen minder gerenommeerde bronnen van spam uw e-mailadres verkrijgen, met als resultaat veel ongewenste e-mail.

Met een apart Gmail-account worden deze berichten op één plek verzameld, weg van je belangrijke persoonlijke of zakelijke e-mailinboxen. Je kunt ervoor kiezen om dat account te negeren en niet door de rommel te bladeren om belangrijke berichten te vinden.

Gmail biedt ook hulp bij het filteren van e-mailberichten, dus zelfs in uw marketing- en promotionele e-mailaccount kunnen spam en ongewenste e-mail worden gescheiden van de nieuwsbrief en verkooppromoties waarin u geïnteresseerd bent.

Aanbevolen: