BBS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

BBS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
BBS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

BBS staat voor Bulletin Board System, dus een bestand met de BBS-bestandsextensie is een Bulletin Board System-tekstbestand. Ze worden door een BBS gebruikt om zaken als berichten, beschrijvingen en metadata-informatie op te slaan.

DIZ-bestanden kunnen samen met BBS-bestanden worden gebruikt in een Bulletin Board-systeem, maar deze worden gebruikt om de typen bestanden te beschrijven die gebruikers naar de server uploaden.

BBS is ook een afkorting voor battery backup system, be back soon, BIOS boot-specificatie, broadband switch en baseband switch, maar die termen hebben niets te maken met BBS-bestanden zoals beschreven op deze pagina.

Hoe BBS Files te openen

Aangezien een Bulletin Board System-tekstbestand slechts een gewoon tekstbestand is (zie hieronder) dat de. BBS-bestandsextensie gebruikt, kunt u er een openen met elk programma dat tekstdocumenten leest en bewerkt. We hebben een lijst met onze favorieten in deze lijst met beste gratis teksteditors.

Image
Image

Omdat BBS-bestanden geen gebruikelijke bestandsextensie zijn, is de kans groot dat uw teksteditor deze niet opent wanneer u erop dubbelklikt of dubbelklikt. In plaats daarvan wilt u eerst de BBS-opener openen en vervolgens het menu van het programma gebruiken (waarschijnlijk de optie File > Open) om naar het BBS-bestand te bladeren en het te openen.

Of, als je dat liever hebt, kun je de bestandsextensie van het BBS-bestand wijzigen zodat het voor je editor eruitziet alsof het een herkenbaar bestand is (zie hieronder hoe). Omdat de meeste teksteditors bijvoorbeeld zijn gebouwd met ondersteuning voor het openen van. TXT-bestanden, kunt u uw BBS-bestand hernoemen om de TXT-bestandsextensie te gebruiken. Dat zou het normaal moeten laten openen wanneer u dubbelklikt (of dubbeltik) op het bestand.

BBS-bestanden kunnen ook worden geopend met BBS-software zoals Mystic BBS of Maximus BBS, maar de specifieke stappen om dit te doen zijn voor elk programma anders. U moet bijvoorbeeld deze stappen volgen om een BBS-bestand te openen met Mystic BBS.

Een BBS-bestand converteren

Het is misschien logischer voor u om het BBS-bestand te converteren in plaats van het te behouden met de. BBS-bestandsextensie. Gelukkig, omdat een BBS-bestand een tekstbestand is, is het heel eenvoudig om er een te converteren.

Net als bij het openen van een BBS-bestand, kun je een BBS-bestand converteren met een teksteditor zoals Kladblok in Windows of TextEdit in macOS, of met een van de gratis programma's die worden genoemd in die teksteditors-link hierboven.

Als je een BBS-bestand converteert met een teksteditor, kun je kiezen uit een groot aantal op tekst gebaseerde formaten zoals TXT, HTML en vele andere.

Zoals hierboven vermeld, kunt u zelfs de bestandsextensie hernoemen om het bestand naar TXT te "converteren". Het is geen echte conversie omdat je het bestand alleen maar hernoemt, maar een echte conversie van BBS naar TXT is niet eens nodig, aangezien het BBS-bestand al in de platte tekstbestandsindeling is, zoals. TXT-bestanden.

Om het BBS-bestand in Windows te hernoemen naar TXT, moet u verborgen bestandsextensies tonen.

Image
Image

Dit is hoe:

  1. Voer de opdracht control folders uit in het dialoogvenster Uitvoeren (WIN+R).
  2. Wanneer dat venster wordt geopend, gaat u naar de View tab.
  3. Zoek de optie Verberg extensies voor bekende bestandstypen en verwijder het vinkje zodat bestandsextensies worden getoond, niet verborgen.
  4. Klik met de rechtermuisknop of houd het BBS-bestand ingedrukt en kies Hernoemen.
  5. Wanneer de bestandsnaam is gemarkeerd en klaar is om te worden hernoemd, wijzigt u het .bbs gedeelte in .txt.
  6. Druk op Enter en bevestig de naamswijziging met Yes.

Het wijzigen van een bestandsextensie is geen echte bestandsconversie. Het converteren van een bestand kan normaal gesproken gedaan worden met een bestandsconversietool, maar de meeste ondersteunen geen BBS-bestanden.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Alle Bulletin Board System-tekstbestanden zijn platte tekst en kunnen worden gebruikt zoals hierboven beschreven. Als je dat niet kunt doen met je bestand - ofwel openen met een teksteditor of converteren naar een tekstbestandsformaat - dan heb je waarschijnlijk geen BBS-bestand. Dit kan gebeuren als je de bestandsextensie verkeerd hebt gelezen.

Het bestand dat je hebt, kan een extensie gebruiken die veel lijkt op 'BBS', ook al lijkt het er gewoon op. Het bestand moet eindigen op. BBS om te worden beschouwd als een Bulletin Board System Text-bestand.

Een achtervoegsel dat u zou kunnen verwarren voor een BBS-bestand is PPS. Die bestandsextensie hoort bij Microsoft PowerPoint en als zodanig kunnen PPS-bestanden niet worden gebruikt met dezelfde programma's die BBS-bestanden openen. De twee formaten worden om twee verschillende redenen gebruikt en vereisen dus verschillende bestandsopeners.

Aanbevolen: