Hoe Photoshop op iPad te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Photoshop op iPad te gebruiken
Hoe Photoshop op iPad te gebruiken
Anonim

Als je een Creative Cloud-account van Adobe hebt met Photoshop (zelfs voor het Adobe-abonnement van $ 10 per maand), kun je het populaire fotobewerkingsprogramma op je iPad krijgen.

Welke iPad-modellen ondersteunt Photoshop?

Photoshop werkt op een breed scala aan iPads met iPadOS 13.1 en hoger, inclusief alle versies van iPad Pro, iPad 5e - 7e generatie, iPad mini 4 en 5e generatie en iPad Air (3e generatie en iPad Air 2).

Je kunt ook een van beide generaties Apple Pencil gebruiken die met je iPad werken. Adobe raadt echter de iPad Pro 12,9-inch en de tweede generatie Apple Pencil aan als de beste tablet voor Photoshop.

Image
Image

Hoe Photoshop voor iPad anders is

Photoshop voor iPad lijkt erg op Photoshop voor Mac en Windows. Het bestandsformaat is ook precies hetzelfde; alle Photoshop-bestanden die u opslaat als Cloud-documenten zijn beschikbaar op de iPad of uw desktop- of laptopcomputer.

Toch doet Photoshop op iPad niet alle dingen die de app op een computer kan doen; verschillende functies zijn onderweg, zoals rondingen, rand verfijnen, canvas roteren, verbeterde penseelgevoeligheid en Lightroom-integratie. Op vectoren gebaseerde tools zoals vormen worden nog niet ondersteund of beloofd.

Je kunt je vingers of een Apple Pencil gebruiken om gereedschappen te selecteren en penseelstreken, transformaties of selecties op je document toe te passen. Je kunt Apple Pencil ook gebruiken om lagen in je document te selecteren, afbeeldingen te verplaatsen of rechtstreeks op de foto te tekenen om aanpassingen te maken of speciale effecten te creëren.

Image
Image

De Photoshop-werkruimte zal bekend voorkomen bij iedereen die Photoshop eerder heeft gebruikt. Het startscherm heeft een linkerkolom, waar u Start, Leren, Clouddocumenten of Verwijderde bestanden kunt selecteren. Onderaan de kolom kunt u Nieuw maken kiezen, en Importeren en openen.

  • Learn: Heeft praktische tutorials en een interactieve rondleiding door de interface. Hieronder staan videozelfstudies die u kunt gebruiken om meer technieken te leren. Nieuw maken geeft u de mogelijkheid om een document in afdruk-, scherm- of film- en videoformaat te kiezen, samen met de mogelijkheid om het een naam te geven, de afmetingen in te stellen, de oriëntatie te wijzigen, een documentresolutie te kiezen en een achtergrondkleur in te stellen.
  • Importeren en openen: Hiermee kun je een bestand uit je Filmrol, Bestanden-app halen of zelfs een nieuwe foto maken met je iPad-camera.

Uw Photoshop-voorkeuren aanpassen op de iPad

Tik op het kleine tandwiel-pictogram in de rechterbovenhoek van het startscherm om enkele voorkeuren in te stellen, zoals het kleurthema, de taal van de lettertypenaam, aanraakvoorkeuren, Adobe-accountopties en dergelijke. Tik gewoon door de opties in de linkerkolom en stel het in zoals u het wilt.

Image
Image

Zodra dat allemaal is behandeld, is het tijd om een document te openen en te wennen aan de werkruimte.

De werkruimte van Photoshop op de iPad gebruiken

Net als elke professionele app, moet je vertrouwd raken met de interface van Photoshop voor iPad.

  1. Maak, importeer of open eerst een document in Photoshop op iPad. Vervolgens ziet u de hoofdwerkbalk aan de linkerkant. Tik op het kleine cursorpictogram, genaamd Move, en je kunt selecties, lagen en het hele document verplaatsen wanneer je erop tikt.

    Image
    Image
  2. Het Transform pictogram is de volgende, en het ziet eruit als een polygoon met stippen in elke hoek. Hiermee kunt u de vorm en grootte wijzigen van alles wat u hebt geselecteerd. Tik op het Transform pictogram en je ziet de beschikbare opties in een kleine werkbalk aan de linkerkant.

  3. Om items te selecteren, gebruik je de Select tool, die de Lasso, Quick Select heeft , en Rechthoekig of Elliptische selectiekader opties. Tik en houd de tool vast om de gewenste optie te kiezen. Er is ook een Selecteer onderwerp-pictogram waarmee Photoshop probeert een persoon of object op uw foto te pakken met AI.

    Image
    Image

    Elk pictogram met een driehoekje in de rechterbenedenhoek toont u alle opties door lang te drukken.

  4. De Brush tool (ziet eruit als een penseel) is de volgende, en je kunt hier je penseelinstellingen instellen en verschillende penselen kiezen (lang indrukken). De tool Erase staat er net onder, die delen van je afbeelding of selectie zal wissen. U kunt ook lang drukken om verschillende penselen toe te passen op de tool Erase.

  5. Volgende is de Fill tool, die eruitziet als een verfemmer. Lang indrukken om te kiezen tussen Fill en Gradients Het gereedschap Heal, als volgende op de weg naar beneden in de werkbalk, laat je dingen in je afbeelding retoucheren en corrigeren. U kunt lang drukken om deze tool te veranderen in een Kloonstempel
  6. De volgende tool is Crop, waarmee je een deel van je afbeelding kunt kiezen, roteren en opnieuw centreren indien nodig, terwijl de Typetool net hieronder zal een tekstlaag maken zodat u tekst kunt toevoegen. Met de tool Plaats foto kunt u foto's toevoegen vanuit uw Camera Roll, Bibliotheken ofCamera
  7. Met de Eyedropper tool kun je kleurmonsters nemen van elke laag in je document, terwijl je met de Color chip de voorgrond en achtergrond kunt instellen kleuren voor uw document.

Navigeren door de kopbalk van Photoshop

Als je naar de bovenkant van je iPad-scherm kijkt, zie je de koptekstbalk van Photoshop, die nuttige informatie en hulpmiddelen bevat.

  1. De Home-knop bevindt zich in de linkerbovenhoek; dit brengt u vanuit elk document terug naar het startscherm. De bestandsnaam wordt dan in het midden van de koptekstbalk geschreven, samen met het zoompercentage.
  2. Rechts is een groep pictogrammen, inclusief Undo en Redo pijlen. Tik hierop om fouten te herstellen of stappen opnieuw uit te voeren. Het Cloud docs help icoon laat je zien wanneer het document voor het laatst is opgeslagen en of je online of offline bent. Tik gewoon om die informatie te krijgen.

    Image
    Image
  3. Het pictogram Verzenden naar ziet eruit als een iOS Share-knop. Als u hier tikt, kunt u uw werk opslaan en delen met Foto's, Bestanden of een andere Share-bestemming (ingesteld door iOS). Een tik geeft je de Publiceren en exporteren optie om je document uit te voeren als PNG, JPEG, PSD of TIFF, samen met Bestandsgrootte en Formaat opties., terwijl u met de Quick export-knop een momentopname kunt delen via het basisdeelblad van iOS.
  4. Het laatste pictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm is de Help-knop. Tik hier om door tutorials te bladeren en de in-app-rondleiding te volgen, en om gebaren, aanrakingen en sneltoetsen te bekijken, de Photoshop-gebruikershandleiding te bekijken, deel te nemen aan het communityforum of feedback te sturen naar Adobe.

    Image
    Image
  5. Ten slotte zie je helemaal rechts op je scherm de taakbalk. Net als de werkbalk aan de linkerkant, kun je lang drukken om opties te zien voor elk pictogram met een driehoekje rechtsonder.

    • De eerste twee pictogrammen zijn de weergave-/eigenschappenpictogrammen. Tik op de bovenste Compacte laagweergave om miniaturen van uw lagen in een vereenvoudigde weergave te zien. Tik op het volgende pictogram, Detaillaagweergave, om uw lagen in een stapel te zien met maskers, laagnamen, zichtbaarheidseigenschappen en de inhoud van groepen.
    • Het volgende icoon is het Layer properties icoon. Als je hierop tikt, zie je de geselecteerde laag, mengopties samen met een aantal (nog niet-ondersteunde) andere dingen zoals Effecten en Slimme filtersU kunt hier ook op Afmetingen tikken om de positie of afmetingen van een laag numeriek in te stellen.
    Image
    Image
  6. Het Laag toevoegen pictogram doet precies dat, maar als je er lang op drukt, kun je ervoor kiezen om een Aanpassingslaag of ook een Nieuwe lege groep (of plak iets dat je naar het klembord hebt gekopieerd als een nieuwe laag). Het oogpictogram Laagzichtbaarheid, net eronder, schakelt de zichtbaarheid van uw lagen in of uit.
  7. Tik op het Laagmasker toevoegen pictogram, dat eruitziet als een donkere cirkel in een rechthoekig wit veld, als u een laagmasker wilt toevoegen om delen van uw laag te verbergen of te onthullen. Tik vervolgens op de knop Toevoegen uitknipmasker (lijkt op een rechthoek met een gebogen pijl die naar links komt) om delen van de laag onder de geselecteerde laag te verbergen of te onthullen.
  8. Het Filters en aanpassingen pictogram geeft u toegang tot Gaussiaanse vervaging en Omkeren, twee basisaanpassingen. Het menu met drie stippen eronder, Layer actions, laat je een grote lijst zien van dingen die je met je lagen kunt doen, zoals vergrendelen, verwijderen of hernoemen van lagen, en samenvoegen van lagen of zichtbare lagen.

U zou nu een basiskennis moeten hebben van hoe u zich kunt verplaatsen in Photoshop voor iPad. Zorg ervoor dat u wat tijd besteedt aan de video-tutorials en Hands-on-documenten om een idee te krijgen van wat u kunt doen met deze krachtige app voor het bewerken van mobiele foto's.

Aanbevolen: