Hoe de ontwijk-, brand- en sponsgereedschappen van Photoshop te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de ontwijk-, brand- en sponsgereedschappen van Photoshop te gebruiken
Hoe de ontwijk-, brand- en sponsgereedschappen van Photoshop te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Dupliceer de achtergrondlaag die de afbeelding bevat. Selecteer het gereedschap Dodge, Burn of Sponge in de werkbalk.
  • Verf over de afbeelding met het gekozen gereedschap. Het gereedschap Ontwijken wordt verlicht. Het gereedschap Branden wordt donkerder.
  • Het gereedschap Spons maakt de kleur helderder of zachter. Pas de penseelgrootte en -intensiteit aan in de menubalk.

Dit artikel legt uit hoe je de gereedschappen Ontwijken, Branden en Sponsen in Adobe Photoshop gebruikt om de kwaliteit van een foto te verbeteren. Het bevat informatie over het doel van elk van de tools en de bijbehorende opties.

Overzicht van de ontwijk-, brand- en sponsgereedschappen van Photoshop

Adobe Photoshop's Dodge-, Burn- en Sponge-tools zijn geweldige manieren om het brandpunt van een foto te verschuiven die niet is geworden zoals je had gehoopt. Ze zijn gebaseerd op klassieke doka-technieken die worden gebruikt om onderbelichte of overbelichte delen van een foto te corrigeren.

Simpel gezegd, het gereedschap Spons verzadigt of verzadigt de kleur in een gebied, terwijl het gereedschap Branden donkerder wordt en het gereedschap Ontwijken lichter wordt. Voordat u naar deze bedieningselementen gaat, zijn er een paar dingen die u moet weten:

  • Dodge, Burn en Sponge zijn destructieve bewerkingstechnieken. Dat betekent dat de wijzigingen direct op de afbeelding worden toegepast. Om die reden is het een goed idee om niet aan de achtergrondlaag te werken. Door dubbele lagen te maken en daarmee te werken, kun je fouten weggooien als je te ver gaat.
  • Deze gereedschappen zijn penselen, wat betekent dat je ermee "schildert". U kunt het penseel groter of kleiner maken door respectievelijk op de toetsen ] en [te drukken.
  • Schilderen over een gebied past een ontwijking of een brandwond toe. Door over een gebied te schilderen dat is ontweken of verbrand, wordt het effect opnieuw toegepast op de pixels die worden geverfd.
  • Het sneltoetscommando om toegang te krijgen tot deze tools is het nummer 0.

Werken met de gereedschappen Ontwijken, Branden en Sponsen

Image
Image

Selecteer de achtergrondlaag in het deelvenster Lagen en maak een dubbele laag. Je wilt niet aan het origineel werken vanwege de destructieve aard van deze tools.

Selecteer vervolgens de Dodge tool in de menubalk. Als u het gereedschap Branden of Spons moet gebruiken, selecteert u de kleine pijl in de rechterbenedenhoek van het gereedschapspictogram en kiest u vervolgens het juiste gereedschap.

Als je een gebied wilt opfleuren, kies je het gereedschap Ontwijken. Als u een gebied donkerder wilt maken, kiest u het gereedschap Branden. Als u de kleur van een gebied wilt verminderen of vergroten, kiest u het sponsgereedschap.

Elke optie heeft zijn eigen set opties in de menubalk. Hier is een overzicht van elk:

  • Ontwijken en branden gereedschap opties. Er zijn drie bereiken: schaduwen, middentonen en hooglichten. Elke keuze heeft alleen invloed op het gebied dat onder uw categoriekeuze v alt. De schuifregelaar Belichting, met waarden van 1% tot 100%, stelt de intensiteit van het effect in. De standaardwaarde is 50%. Als middentonen zijn ingesteld op 50%, worden alleen de middentonen donkerder of lichter gemaakt tot maximaal 50 procent.
  • Opties voor sponsgereedschap: Er zijn twee moduskeuzes: Verzadiging en Verzadiging. Desaturate vermindert de kleurintensiteit en Saturate verhoogt de kleurintensiteit van het te schilderen gebied. Stroom is een beetje anders. De waarde varieert van 1% tot 100% en verwijst naar hoe snel het effect wordt toegepast.

Als u bijvoorbeeld de toren in deze afbeelding lichter wilt maken, kunt u het beste het gereedschap Ontwijken gebruiken.

De hulpmiddelen voor ontwijken en branden gebruiken in Adobe Photoshop

Image
Image

Behandel het onderwerp tijdens het schilderen als een kleurboek en blijf tussen de regels. In het geval van de toren, maskeer deze in een dubbele laag en noem deze Dodge. Het gebruik van een masker betekent dat de borstel geen invloed kan hebben op gebieden buiten de lijnen van de Toren.

Zoom in op de toren en selecteer het gereedschap Dodge. Ik heb de penseelgrootte vergroot, middentonen geselecteerd om te beginnen en de belichting ingesteld op 65%. Van daaruit schilderde ik over de toren en bracht wat details naar voren. Ik hield van het lichte gebied op de top van de toren. Om het meer naar voren te brengen, heb ik de belichting teruggebracht tot 10% en er nog een keer overheen geschilderd.

Toen schakelde ik het bereik over naar schaduwen, zoomde in op de basis van de toren en verkleinde de penseelgrootte. Ik heb ook de belichting verlaagd tot ongeveer 15% en over het schaduwgebied aan de voet van de toren geschilderd.

Het sponsgereedschap gebruiken in Adobe Photoshop

Image
Image

Aan de rechterkant van de afbeelding is er een vage kleur tussen de wolken vanwege de ondergaande zon. Om het een beetje opvallender te maken, heb ik de achtergrondlaag gedupliceerd, deze Sponge genoemd en vervolgens het gereedschap Sponge geselecteerd.

Let vooral op de volgorde van de lagen. De Sponge-laag bevindt zich onder de Dodge-laag vanwege de gemaskeerde toren. Dit verklaart waarom ik de Dodge Layer niet heb gedupliceerd.

Ik koos toen de modus Saturate, zette de Flow-waarde op 100% en begon te schilderen. Houd er rekening mee dat als u over een gebied schildert, de kleuren van dat gebied steeds verzadigder worden. Als u tevreden bent met de wijziging, laat u de muis los.

Photoshop draait helemaal om subtiliteit. U hoeft geen ingrijpende wijzigingen aan te brengen om delen van een foto te laten "poppen". Neem de tijd om de afbeelding te onderzoeken, een strategie te ontwikkelen en langzaam te bewegen om te voorkomen dat een afbeelding "overproductie" wordt.

Aanbevolen: